|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze zachowania Młodych / gości
Przeszukałam, nie znalazłam, mam nadzieję, że nie dubluję
![]() Na razie tylko narzekamy, a może warto podzielić się miłymi gestami i niespodziankami? Może przyszłe PM czytając co jest dla ludzi ważne i miłe ustrzegą się błędów na swoim weselu? Może goście okażą życzliwość? Ja jeszcze nie ślubowałam, ale pochwalę kilka zachowań ze strony gości: 1. Zainteresowanie zaproszeniem Zaroszenia robiłam ręcznie. Zeszło mi nad tym ogrom czasu, były wymyślne, piękne [przynajmniej dla mnie ![]() 2. Deklaracja pomocy ze strony bliskich Najbliższe osoby bardzo często deklarowały, że jeśli tylko chcę przyjadą rano, pomogę mi się ubierać, witać gości, jak trzeba to i kościół ubiorą i samochód. Bardzo fajnie jest czuć, że nie tylko dla mnie i narzeczonego ten dzień jest ważny i że nie musimy brać wszystkiego na siebie ![]() 3. Nie ma nic lepszego niż dobra zabawa Będąc na każdym weselu widziałam dwa typy ludzi 'no jesteśmy, szału nie ma' i 'wesele, bawimy się!'. Uwielbiałam gości, których nie trzeba wyciągać na parkiet, do zabaw, do rozmów. Z daleka widać, kto się bawi, a kto jest tam z musu. I owszem, nie każdy musi lubić tańczyć, ale np. połączenie - nie tańczę, niewiele rozmawiam z innymi, a na oczepinach idę na spacer i w sumie więcej jestem na papierosie niż na sali jest bardzo niefajne. Bardzo mile zaskoczyła mnie jedna z rodzin, którą zapraszałam, deklarując, że jeśli zobaczą pusty parkiet to rozstawią się każde w inne miejsce i sami będą balować ![]() Może to małe gesty, ale dla mnie bardzo miłe i życzyłabym każdemu takich gości ![]() Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2014-03-18 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Najlepsze zachowania Młodych / gości
Z zaproszeniami już tak bywa... Niektórzy przeczytają, postawią na półce, pochwalą, że ładne. Niektórzy niestety robią inaczej - nawet do koperty nie zajrzą :[
A co do zabawy jest tak jak mówisz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mi się podobało że Młodzi zapytali po wręczeniu zaproszenia czy mam chęci brać udział w oczepinach bo nie chcą nikogo zmuszać i wyciągać na siłę, opisali zabawy i zapewnili że nie będzie żadnych zboczonych i całuśnych zabaw. Było to miłe i wtedy ja dzikus do takich rzeczy zgodziłam się z chęcią.
Jak zapytali dyskretnie jak ma na nazwisko Tż, aby go wpisać nie jako osobę towarzyszącą a osobę z imienia i nazwiska. Propozycję pomocy w zabukowaniu fryzjerki ( jechaliśmy 300 km w upale) i podanie wręcz 3 różnych fryzjerów w różnych cenach w okolicy domu weselnego. Uważam że to miły gest i fajny ![]() ![]() Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-03-18 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Uzależnienie
|
ja wymienię tak:
-absolutnie cudowne życzenia od gości, co jedna to piękniejsze, mówione z serca ![]() -wyśmienita zabawa - wszystko dzięki gościom, bo co pomoże nie wiadomo jak wspaniały zespół/wodzirej, gdy goście nie chcą się bawić? ![]() -szacunek gości wobec młodych - oboje jesteśmy niepijący, nasze wesele było wprawdzie z alkoholem, ale NIKT nas do picia nie namawiał ![]() -koszyczki ratunkowe - za to nas goście bardzo chwalili, dużo osób skorzystało z tych drobiazgów ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
byłam wdzięczna gosciom, ktorzy mieli plany na weekend, w ktorym mialo byc wesele i od razu oddzwaniali, ze niestety nie mogą być - moglismy w ten sposób zaprosić innych od razu, bez czekania na ostatnią chwilę. Miło też ze dzwonili i przy okazji złożyli życzenia.
nam było szczególnie miło, że goscie wzieli pod uwage sugestie co przyniesc zamiast kwiatów, bo to sugeruje że było dla nich ważne, żeby sprawić nam w ten sposób przyjemnosc - i sprawiło ! ![]() Czesc gosci podchodziła i mówila jak się bawi, co im smakuje, jak super wygladamy - to jest prawdziwa nagroda po ponad roku przygotowań i starań ! częsc zaproszeń wysyłalismy pocztą i na swięta dostalismy życzenia pocztowe.
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
1. Jako gość bardzo było mi miło gdy PM przy zapraszaniu zaznaczyli, że mogą mi zarezerwować fryzjera/makijażystkę w okolicy hotelu (nie skorzystałam, ale i tak uważam to za miły gest).
2. Dodatkowo bardzo fajne było, że jak przyjechaliśmy w pokojach czekały na nas mapki z najbliższą okolicą (cóż - obce miasto, pustkowie, a na mapce zaznaczone - gdzie do najbliższego sklepu spożywczego, gdzie jakiś większy supermarket, gdzie można dobrze i tanio zjeść). 3. Oprócz tego podoba mi się jak na sali jest jakiś (nawet bardzo szacunkowy) rozkład "atrakcji" - np. w formie menu "obiad o 15, pierwsza kolacja o 19, tort o 22" - dzięki temu nic nas nie ominęło przez to, że np. wyszliśmy pożegnać wyjeżdżających wcześniej znajomych. 4. Koszyczki z drobiazgami pierwszej potrzeby - też przydatna sprawa, zauważyłam, że ludzie często z nich korzystają. U mnie też były. 5. Jako PM - zadbałam, żeby w agroturystyce, którą wynajęliśmy dla naszych gości był czajnik elektryczny, suszarka i żelazko (niestety nie było tego w standardzie) - sporo gości było przyjezdnych, z własnego doświadczenia wiem, że męskiej koszuli nie trzeba dużo, żeby wyglądała jak krowie z gardła wydarta ![]() ![]() 6. Bardzo fajne było też to, że kilkoro znajomych zostających do samego końca poprawin całkowicie z własnej inicjatywy pomagało nam "ogarnąć" salę - pozbierać pozostały na stołach alkohol, pozamykać okna czy chociażby pogasić światła. Zresztą bardzo często pojawiały się pytania czy w czymś pomóc. Z jednej strony głupio tak gościa prosić, ale czasem nie ma akurat nikogo innego pod ręką ![]() 7. Jeśli chodzi o zaproszenia czy kartki z życzeniami - zawsze robię je ręcznie. Jako PM było nam miło, gdy goście chwalili nasze "dzieło", jako gość - miło mi usłyszeć od obdarowywanych PM, że dziękują za piękną kartkę i że pewnie dużo czasu na nią poświęciłam. Miło, że ktoś to docenia i zauważa, że nawet jeśli coś jest krzywo czy odpadło, to jest zrobione "od serca" ![]() 8. Chwalenie, że smakuje jedzenie, że się dobrze bawią (a najlepiej po prostu pokazywanie tego zabawą ![]() ![]() Trochę namieszałam, ale mam nadzieję, ze sens jakiś w tym jest ![]() Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2014-03-19 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.