Problemy łóżkowe. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-22, 19:52   #1
Venenum1
Przyczajenie

Problemy łóżkowe.

Każda z nas w związku na pewno ma jakieś smutne wydarzenia co do spraw łóżkowych.
Na początku związku bardzo czułam się pociągająca dla swojego faceta, lecz od kiedy przytyłam właśnie tylko z brzucha 7 kg bo ogółem to z reszty ciała jestem szczupła przestałam go ''chyba'' pociągać. Chcę dodać, że mimo tego nie wyglądam, źle i moi znajomi mówią, że w końcu wyglądam jak kobieta. Kiedyś potrafiliśmy się kochać 2,3 razy na tydzień, lub nawet zwykłe pieszczoty to teraz kochamy się raz na 4 miesiące. Chcę to rozkręcić, ale zawsze on ma jakieś wytłumaczenie, że nie chce, że nie ma kiedy lub okazji...próbowałam z nim porozmawiać na spokojnie, wyciągnąć od niego czy chciałby, żebym była szczuplejsza, lub czy już go nie pociągam to zawsze się awanturował i mówił, że mi tylko na jednym zależy i że najwidoczniej jestem w związku z nim by się kochać cholera wie ile. Owszem, mówi mi, że jestem cudowna, że mu się podobam i nie chce żebym schudła, ale czasami też wpadają takie słowa, że jestem gruba, lub nawet wypomina mi jak sobie za dużo jedzenia wezmę. Ja mam 18lat ona 20.

Myślicie dziewczyny, że to przez moje przytycie?

Edytowane przez Venenum1
Czas edycji: 2014-03-22 o 19:56
Venenum1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 19:57   #2
vanniaa
Zadomowienie

Dot.: Problemy łóżkowe.

Sama mam problemy z utrzymaniem wagi i tez jesli mnie przybywa, to wlasnie w okolicach brzucha, ale nigdy nie spotkalam sie z odrzuceniem z tego powodu.
vanniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 20:11   #3
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Venenum1 Pokaż wiadomość
Każda z nas w związku na pewno ma jakieś smutne wydarzenia co do spraw łóżkowych.
Na początku związku bardzo czułam się pociągająca dla swojego faceta, lecz od kiedy przytyłam właśnie tylko z brzucha 7 kg bo ogółem to z reszty ciała jestem szczupła przestałam go ''chyba'' pociągać. Chcę dodać, że mimo tego nie wyglądam, źle i moi znajomi mówią, że w końcu wyglądam jak kobieta. Kiedyś potrafiliśmy się kochać 2,3 razy na tydzień, lub nawet zwykłe pieszczoty to teraz kochamy się raz na 4 miesiące. Chcę to rozkręcić, ale zawsze on ma jakieś wytłumaczenie, że nie chce, że nie ma kiedy lub okazji...próbowałam z nim porozmawiać na spokojnie, wyciągnąć od niego czy chciałby, żebym była szczuplejsza, lub czy już go nie pociągam to zawsze się awanturował i mówił, że mi tylko na jednym zależy i że najwidoczniej jestem w związku z nim by się kochać cholera wie ile. Owszem, mówi mi, że jestem cudowna, że mu się podobam i nie chce żebym schudła, ale czasami też wpadają takie słowa, że jestem gruba, lub nawet wypomina mi jak sobie za dużo jedzenia wezmę. Ja mam 18lat ona 20. Myślicie dziewczyny, że to przez moje przytycie?
Seks raz na 4 miesiące? Może chłopak ma problemy zdrowotne? Zapytaj go. Powiedz że takie problemy z seksem u młodego byczka mogą być początkiem poważnej choroby. Ciekawa jestem jego miny .

Długo jesteście w związku? Może miłość wygasła, motylki odleciały. Jeżeli spadek libido wiąże się z tym że przytyłaś to źle o nim swiadczy jako o partnerze. Bo w ciąży, czy mając 40 lat Twoje ciało będzie inaczej wyglądało. I zawsze masz być pod presją że masz być szczupła?
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 20:18   #4
Venenum1
Przyczajenie

jesteśmy ze sobą prawie dwa lata plus wcześniej się przyjaźniliśmy przed wejście w związek...jest całkiem zdrowy, po prostu cały czas myślę, że jednak jest tak jak mówisz, wygasło to, lecz dlaczego on chce być nadal ze mną i dlaczego go ''czasami pociągam'' i mówi mi miłe słowa.;/

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Chcę dodać to, że przez niego również przytyłam..
Stary 2014-03-22, 20:33   #5
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
jesteśmy ze sobą prawie dwa lata plus wcześniej się przyjaźniliśmy przed wejście w związek...jest całkiem zdrowy, po prostu cały czas myślę, że jednak jest tak jak mówisz, wygasło to, lecz dlaczego on chce być nadal ze mną i dlaczego go ''czasami pociągam'' i mówi mi miłe słowa.;/

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

dlaczego przez niego przytyłaś, jak to się stało? I ile teraz ważysz?
Stary 2014-03-22, 20:34   #6
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
W jakim sensie?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 20:35   #7
Venenum1
Przyczajenie

wstyd mówić, ale rzuciłam palenie, a przez palenie kobiety mogą przytyć nawet 15kg.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-22, 20:44   #8
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
wstyd mówić, ale rzuciłam palenie, a przez palenie kobiety mogą przytyć nawet 15kg.
rzuciłaś bo Cię o to prosił? Jak długo nie palisz?
Stary 2014-03-22, 20:45   #9
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
?
Rzucilas palenie, wzielas sie za jedzenie. Stad brzuch. Gdzie wina faceta?
Stary 2014-03-22, 20:59   #10
Venenum1
Przyczajenie

to, że jadam tak samo
Stary 2014-03-22, 21:05   #11
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
to, że jadam tak samo
nikotyna przyspiesza trawienie.

długo nie palisz? mam w rodzinie osobę która walczy z nałogiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-22, 21:11   #12
Venenum1
Przyczajenie

1,5 roku
Stary 2014-03-22, 21:11   #13
201609102148
Konto usunięte

Jest taka teoria, że nikotyna wzmaga spoczynkową przemianę materii, ale mechanizm nie został do tej pory do końca wyjaśniony. Także teoretycznie jest możliwe, że przytyła po rzuceniu palenia nie zmieniając diety

Ale nie o tym.

1. Nie przytyłaś przez niego- raczej dzięki niemu rzuciłaś palenie. Przytyłaś z własnej winy, bo sama z siebie zaczęłaś palić, a utycie to konsekwencja Twojej decyzji sprzed lat (czy tam miesięcy). Gdybyś nie zaczęła palić, to byś nie musiała rzucać No chyba, że palić też zaczęłaś przez chłopaka? Jak ja?
2. Wypominanie wagi, tego, ile jesz itd. nie jest w porządku (tak długo, aż zawiera się to w rozsądnych granicach). Zastanów się poważnie, czy chcesz być z facetem, który traktuje Cię jak konia na wystawę?
3. Seks co 4 miesiące w tym wieku to rzeczywiście poważny problem... Ale jego źródło raczej nie leży w wadze (skoro sama przyznajesz, że wyglądasz ok). Jakkolwiek okrutnie to zabrzmi- jeśli chłopak unika bliskości i potrafi nazwać Cię grubasem z powodu dodatkowych 7kg, to podejrzewam, że Cię nie kocha.
Dla kochającego partnera byłabyś czymś więcej, niż apetycznym ciałkiem, którego strata byłaby nie do zniesienia i spowodowała tak poważny kryzys w związku. I na pewno nie chciałby sprawiać Ci przykrości takim traktowaniem.
Ew. kryzys (bo 4 mies. bez seksu to naprawdę poważny kryzys) jest spowodowany czymś innym, o czym nie mówisz?
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 21:23   #14
201607040940
Konto usunięte

nie tyłaś bardzo szybko, miesięcznie mniej niż 0,5 kg. Jeżeli irytuje Cię brzuszek popracuj nad nim, moze siłownia, robienie brzuszków. Coś wymyślisz żeby mieć kaloryfer .
Ale jeżeli Twój facet jest dla Ciebie niemiły, nie uprawia seksu to może kogoś ma? Seks raz na 4 miesiące w takim wieku mając przy sobie fajną dzewczynę? Coś tu nie gra.
Stary 2014-03-22, 21:35   #15
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
to, że jadam tak samo
No ale ja dalej nie widze winy faceta.
Stary 2014-03-23, 10:04   #16
mpt
Zakorzenienie

Przytyłaś, bo się nie ruszasz. Weź się za siebie, bo 7 kilo w brzuchol "przez faceta, bo rzuciłam palenie" w tak młodym wieku to jest jakaś kpina.
Stary 2014-03-23, 10:28   #17
dobbinka
Zakorzenienie

Rzuciłaś palenie w wieku 16,5 roku? To kiedy zaczęłaś?
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 11:10   #18
chwast
Zakorzenienie

Z brzucha nabytego w ten sposób schudnąć jest bardzo łatwo... po 1 miesiącu zwykłych brzuszków, które zajmują max 10 min dziennie już będą widoczne efekty... no... ale lepiej płakać w necie

i wiem co mówię bo jem bardzo dużo słodyczy rzuciłam palenie ileś tam lat temu i brałam anty, które niby też 'tuczą'. I nic takiego mi się nie przytrafiło, dziwne nie
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 13:53   #19
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

to popracuj na sobą, poćwicz, a może jak sama uwierzysz w siebie to wszystko się ułoży ;>

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 13:54   #20
201607040946
Konto usunięte

Ja nie wiem, czemu nie pogadacie. Jak facet może mówić, że tylko jedno ci w głowie, jeśli i tak rzadko się kochacie? Nie rozumiem, no nie rozumiem. Chyba że już go nie pociągasz i została między wami tylko przyjaźń.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 14:05   #21
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Dziewczyny, ale co zmieni to, ze sie porusza i schudnie? Problem na 100% jest glebiej niz w faldce tluszczu na brzuchu.

wysłano z mojej Xperii SP

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 14:29   #22
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale co zmieni to, ze sie porusza i schudnie? Problem na 100% jest glebiej niz w faldce tluszczu na brzuchu.

wysłano z mojej Xperii SP
Zapewne tak. Po prostu nie podoba mi sie postawa 'bo to wszystko przez niego' a autorka niczym mimoza nawet nie wydusi z siebie dluzszego zdania na temat palenia itd
Stary 2014-03-23, 15:23   #23
Venenum1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Zapewne tak. Po prostu nie podoba mi sie postawa 'bo to wszystko przez niego' a autorka niczym mimoza nawet nie wydusi z siebie dluzszego zdania na temat palenia itd
Ogółem to długo nie paliłam, z rok, ale zawsze utrzymywałam tą samą wagę i rzuciłam palenie, ale nadal ruszam się tak samo...może i masz racje, że to nie wina jego..

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Z brzucha nabytego w ten sposób schudnąć jest bardzo łatwo... po 1 miesiącu zwykłych brzuszków, które zajmują max 10 min dziennie już będą widoczne efekty... no... ale lepiej płakać w necie

i wiem co mówię bo jem bardzo dużo słodyczy rzuciłam palenie ileś tam lat temu i brałam anty, które niby też 'tuczą'. I nic takiego mi się nie przytrafiło, dziwne nie
Nie wypłakuję się w necie, tylko z czystej ciekawości chcę się dowiedzieć co wy o tym myślicie, gdyż mój partner tak pomieszał mi w głowie, ze sama nie wiem. Raz dla niego jestem idealna, ma dla mnie ochotę, ale do seksu nie dojdzie bo zawsze jakieś wytłumaczenie, raz dla niego jestem boginią (ale to mało co) a raz potrafi mnie wyzwać, zrobić przykrość słowami, że jestem gruba..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 15:25   #24
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Ogółem to długo nie paliłam, z rok, ale zawsze utrzymywałam tą samą wagę i rzuciłam palenie, ale nadal ruszam się tak samo...może i masz racje, że to nie wina jego...
Ale powiedz mi dlaczego twierdzisz, ze to jego wina. Bo nie bardzo rozumiem gdzie tą wine widzisz
Stary 2014-03-23, 17:07   #25
KiniaaxD
Rozeznanie

To nie jest wina Twojego chłopaka...
Skoro rzuciłaś palenie, to powinnaś się więcej ruszać, chociażby dlatego że większość ludzi rzucających palenie tyją.
Co do seksu to ciężko stwierdzić, może on ma jakąś stresującą pracę? Albo jest coś o czym nie chcesz powiedzieć, mogło się wypalić, niestety jest dużo możliwości.
Ps na pocieszenie mogę Ci powiedzieć że mój chłopak za bardzo nie zauważył jak przytyłam 5-7kg i też na brzuchu i twarzy, reszta ciała była ok. Ja sama się źle czułam, wzięłam się za siebie i te kilogramy zgubiłam, to oglądając zdjęcia sprzed roku mój luby dopiero zauważył że byłam większa, z tym że my mieszkaliśmy już razem

Razem: 25.09.2010r

Zaręczyny: 16.08.2014r

Zapuszczaaam kłaczki
było 35 jest 47 będzie 60!

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
KiniaaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 18:33   #26
yoona
Zakorzenienie

a może chłopak zwyczajnie ma niskie libido?

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 19:41   #27
Venenum1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KiniaaxD Pokaż wiadomość
To nie jest wina Twojego chłopaka...
Skoro rzuciłaś palenie, to powinnaś się więcej ruszać, chociażby dlatego że większość ludzi rzucających palenie tyją.
Co do seksu to ciężko stwierdzić, może on ma jakąś stresującą pracę? Albo jest coś o czym nie chcesz powiedzieć, mogło się wypalić, niestety jest dużo możliwości.
Ps na pocieszenie mogę Ci powiedzieć że mój chłopak za bardzo nie zauważył jak przytyłam 5-7kg i też na brzuchu i twarzy, reszta ciała była ok. Ja sama się źle czułam, wzięłam się za siebie i te kilogramy zgubiłam, to oglądając zdjęcia sprzed roku mój luby dopiero zauważył że byłam większa, z tym że my mieszkaliśmy już razem
Nie pracuje, nadal kontynuuje naukę. Powiedz mi, jak szybko rzuciłaś te kilogramy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 21:27   #28
margitta
Zakorzenienie

Nie no błagam, serio zamierzacie wmówić 18-stoletniej dziewczynie, że chłopak z nią nie chce uprawiać seksu, bo jest gruba?! Wiecie skąd się bierze anoreksja? Macie pojęcie z jakiej wagi w ogóle przytyła? Bo może z 40 kg na 47 kg, kto to wie

Widocznie was związek po prostu się wypala.
Stary 2014-03-23, 23:00   #29
KiniaaxD
Rozeznanie

Cytat:
Nie pracuje, nadal kontynuuje naukę. Powiedz mi, jak szybko rzuciłaś te kilogramy?
Najpierw pół roku się motywowałam, (wiesz straszna jestem ) Kupiłam hula-hop z wypustkami i niecały miesiąc, bo chodziło mi tylko o brzuch, a uwierz mi że żadnej diety nie miałam, i nie żałuję sobie do dzisiaj, prawie codziennie jem chipsy wieczorem, czasem piwko się wypije, i jem dużo czekolady :p A i jestem na tabletkach anty :p

Razem: 25.09.2010r

Zaręczyny: 16.08.2014r

Zapuszczaaam kłaczki
było 35 jest 47 będzie 60!

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
KiniaaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 08:49   #30
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Nie no błagam, serio zamierzacie wmówić 18-stoletniej dziewczynie, że chłopak z nią nie chce uprawiać seksu, bo jest gruba?! Wiecie skąd się bierze anoreksja? Macie pojęcie z jakiej wagi w ogóle przytyła? Bo może z 40 kg na 47 kg, kto to wie

Widocznie was związek po prostu się wypala.
Powtorze. Irytuje mnie postawa 'to wszystko przez niego'. Jesli do wszystkiego ma takie podejscie to sie nie dziwie ze cos sie psuje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości