![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wybór tatuażu i miejsca - proszę doradźcie :)
Hej!
Zdecydowałam się założyć wątek, bo jestem trochę niezdecydowana i bardzo chętnie skorzystam z Waszych rad ![]() Sprawa dotyczy tatuażu, o którym już od dawna myślę. Chciałabym mieć dwa - na nadgarstku i na żebrach. Początkowo chciałam mieć na nadgarstku znak nieskończoności z wpisanymi dwoma słowami, jednak skutecznie mi go odradzono w studiu, mówiąc że wyrazy byłyby tak małe, że po czasie mogłyby stać się niewyraźne i zamazane, w efekcie czego taki tatuaż nie wyglądałby estetycznie .. Wybrałam więc inny wzór, a nawet dwa i tutaj mam mały dylemat, bo nie wiem na co się zdecydować ![]() Chciałabym, aby mój tatuaż był w miarę unikatowy i aby nie miała go co druga napotkana wytatuowana osoba. Pierwszą opcją jest znak nieskończoności (wiem, dość oklepany motyw), w który byłoby wpisane niewielkie serduszko. Znak nieskończoności może nie jest oryginalnym pomysłem, jednak w wersji z serduszkiem u nikogo go wcześniej nie widziałam. Bardzo podobają mi się również napisy na nadgarstkach, więc drugim pomysłem są dwa słowa: 'enjoy life', które również łączy serce. Załączam zdjęcia obu wzorów. Są to tylko takie orientacyjne szkice wykonane na szybko przeze mnie przy użyciu eyelinera ![]() Jeśli chodzi o tatuaż na żebrach to napis miałam już praktycznie wybrany: 'never a failure, always a lesson', jednak teraz zaczęłam również się nad nim wahać .. Zastwnawiam się czy nie wykonać obu tych mniejszych tatuaży widocznych na zdjęciach - jeden na nadgarstku i drugi na żebrach. Oczywiście gdybym się na to zdecydowała, to pewnie zrezygnowałabym wówczas z tego serduszka między napisami a zostawiła jdynie słowa 'enjoy life', bo byłoby ono już w znaku nieskonczoności. I teraz mam dylemat, który tatuaż w jakim miejscu? Czy napis na nadgarstek, a znak nieskończoności z serduszkiem na żebra, czy może na odwrót? Bardzo proszę o Wasze sugestie i podpowiedzi ![]() Proszę pomóżcie i się wypowiedzcie. Wiem, że tatuaż to kwestia bardzo indywidualna, jednak chciałabym się kogoś doradzić w tej kwestii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wybór tatuażu i miejsca - proszę doradźcie :)
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
jeżeli nie jesteś w 100% pewna, nie rób wcale. tatuaż to decyzja na całe życie
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A w jakim zawodzie pracujesz lub zamierzasz pracować? Niektóre zawody wykluczają tatuaże w widocznych miejscach.
Mi osobiście bardziej podoba się pierwszy tatuaż, ale znak nieskończoności jest ostatnio modny. Poza tym czy w wieku 40 lat podobałby Ci się tatuaż z serduszkiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
wstrzymaj się ze zrobieniem tatuażu aż zdecydujesz SAMA, co chcesz mieć. jak dla mnie oba wzory tatuażu są oklepane, więc cóż...
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
moim zdaniem są oklepane, ale ładne takie dziewczęce. odradzałabym nadgarstek, wybrałabym miejsce, które można zakryć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Napis na nadgarstku jest śliczny. Mi się podoba jeszcze love na palcu
![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Czytałam gdzieś, że dobrym miejscem na tatuaż jest doł pleców, tuż nad "zadkiem", bo tam skóra nie marszczy się tak brzydko pomimo upływu lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wybrałaś dwa najbardziej oklepane motywy, jakie można sobie wyobrazić. Pomyśl o tym, co wygląda uroczo na nastolatce, ładnie na 20latce, znośnie na 30latce, ale 40latka raczej już będzie się tych serduszek wstydzić i zaczniesz myśleć o coverze, który na nadgarstku wcale łatwy nie jest. To są infantylne wzory, lepiej kup sobie bransoletkę albo wisiorek z takim napisikiem, a wzór przemyśl. Tatuaż może być ozdobą, ale nie sezonową.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
niestety ale też uważam że skoro nie jesteś pewno co chcesz i gdzie to nie rób wcale. takiej decyzji musisz być pewna. Ja niestety mając lat naście zrobiłam tatuaż na ramieniu i zauważyłam już po latach że na każdej rozmowie kwalifikacyjnej (jeżeli jest gorąco i nie mam rękawów) zwracają uwagę na niego i to nie jest mój plus według pracodawcy. to też musisz wziąć pod uwagę.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi
![]() Piszecie, że motywy są dość oklepane. No cóż, możliwe .. ![]() Znak nieskończoności to niewątpliwie popularny motyw w ostatnich czasach. Był on jednak pierwszym moim zamysłem i tak siedzi mi w głowie do dziś. Co prawda na początku był on w nieco innej formie - z wpisanymi dwoma słowami 'love' i 'life', jednak odradzono mi wpisywać w niego wyrazy, bo mógłby stać się po czasie niewyraźny. Zmodyfikowałam więc go nieco i zamiast wyrazów wpisałam w niego serce, które jest symbolem i życia i miłości. Przyznam, że znaku nieskończoności z sercem u nikogo wcześniej nie widziałam. Zarówno w internecie i w realu nie spotkałam osoby z takim tatuażem. Co do napisu to muszę się zgodzić, że napisy same w sobie też są dosyć oklepane. Jeśli chodzi jednak o ten konkretny napis: 'enjoy life' to tak samo jak w przypadku znaku z sercem - ja go wcześniej u nikogo nie widziałam. Szukając inspiracji w internecie mnóstwo w nim napisów typu: 'believe', 'don't give up', 'strength' itp. Wiem, że tatuaż to ozdoba na całe życie a nie chwilowy kaprys, który jak nam się znudzi można schować do szafy. Wiem, że decyzja o tatuażu musi być porządnie przemyślana. Ciągle jednak jak już mi się wydaje, że jestem pewna czego chce, nagle pojawiają się inne pomysły i wątpliwości .. Jestem pewna, że chcę tatuaż. Gorzej już z tą pewnością jeśli chodzi o konkretny wzór. Póki co waham się między dwoma powyższymi. Rysuję je sobie na nadgarstku, aby zobaczyć jak to będzie wyglądać. Do wczoraj byłam bardziej przekonana do napisu, jednak jak wieczorem narysowałam sobie znak to również bardzo wpadł mi w oko .. ![]() Niemniej jednak tatuaż od dawna za mną chodzi i bardzo chciałabym go mieć. Jak zmyłam moje eyelinerowe rysunki ręka wydawała mi się jakaś taka pusta, czysta, jakby czegoś na niej brakowało .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ale skoro nie jestes przekonana do wzoru to poczekaj jeszcze z robieniem tatuazu.
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
to jak tak bardzo chcesz mieć, to rób.
oba wzory rzeczywiście oklepane i infantylne, poza tym, jak słusznie zauważyła mpt, to co fajnie i uroczo wygląda na dwudziestolatce, niekoniecznie fajnie będzie wyglądać na kobiecie dojrzałej. ale z drugiej strony - całkiem prawdopodobne, że za kilkanaście lat usunięcie tatuażu to będzie pestka. ja zrobiłam sobie tatuaż bez dorabiania ideologii pt. "wyrażam siebie". mam niewypełnioną (sam kontur) niedużą gwiazdkę na karku. wystarczy, że rozpuszczę włosy i jest niewidoczna. moja siostra ma napis na żebrach i to też fajnie wygląda, a co najważniejsze, na pewno nie będzie problemem np. w pracy. aha, jeśli ona wytrzymała ból, to znaczy, że aż tak strasznie nie jest :P nadgarstek trochę bardziej kłopotliwy pod tym względem, ale zawsze można założyć bransoletkę czy zegarek. też mam na oku serduszkowy wzorek ale cały czas nie mogę się zdecydować. ![]() ps. sama na wzór "pisany" bym się nie zdecydowała - nie dlatego, że mi się nie podobają, wręcz przeciwnie, ale kompletnie nie wiem, co mogłabym napisać. a pasowałoby, żeby to było coś sensownego :P Edytowane przez Damayanti Czas edycji: 2014-03-14 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama jako posiadaczka kilku sporych tatuaży podtrzymam zdanie, że dopóki nie będziesz pewna 'tak, to ten wzór na 100%' nie rób sobie tatuażu. chęć posiadania dziary dla samej dziary to jeszcze nie wszystko. o ile na żebrach łatwiej będzie coś zacoverować, o tyle na nadgarstku będzie już ciężej, a stawiam, że te tatuaże o których myślisz znudzą Ci się za jakiś czas z jednego prostego powodu - w chwili obecnej jest na nie po prostu moda, tak jak dekadę temu były modne wszelkiego rodzaju tribale, które teraz są passe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
to u mnie odwrotnie. Po przeróbce tatuazu teraz kazdy ma jakies znaczenie. i mam napis ktory jest dla mnie bardzo wazny.
a w najblizszym czasie robie kolejny ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Autorko, to, że nie widziałaś nigdzie tych wzorów świadczy tylko o tym, że mało interesowałaś się tematem. To jest gdzieś pomiędzy serca przebitego strzałą a tribala - podobny poziom abstrakcji i podobnie przemijająca moda. Jeśli chcesz mieć tatuaż - zrób sobie coś ładnego, nie wiem, jakieś ładne kwiatki. Są delikatne i piękne jak miłość i ulotne jak chwila, a na Twoim ciele będą uwiecznione i trwałe, jak life. I już masz swoje "enjoy life", "love" i jakie tam jeszcze znaczenie do tego przypiszesz. Nie trzeba mieć wytatuowanego słowa "bawół", bo znacznie lepiej wygląda mały bawołek poskładany :P (bawół służy jako porównanie ordynarności wytatuowanego słowa z urokiem rysunku :P )
Edit: broń borze iglasty nie mam nic do sentencji, ale "enjoy life", naprawdę? Już wolałabym iść w ślady Siwiec i strzelić sobie enjoy the view nad kroczem.
![]() Edytowane przez mpt Czas edycji: 2014-03-14 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
sissy that walk
|
Oczywiście każdy ma prawo tatuować sobie co tylko chce, ale huhm... wybrałaś 2 aktualnie najbardziej oklepane wzory jakie tylko mogą być. Pro-życiowe napisy na nadgarstkach i znaki nieskończoności tamże dawno już przebiły nawet chińskie znaczki. Patrz:
1. http://media-cache-ak0.pinimg.com/73...9a52f38f8e.jpg 2. http://media-cache-ak0.pinimg.com/23...7bc9013a61.jpg 3. http://www.cuded.com/wp-content/uplo...oo-on-foot.jpg 4. http://media-cache-ak0.pinimg.com/73...f4c55168c0.jpg 5. https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i..._F8vwwxOLT5GYw Zastanów się dobrze nad swoim przyszłym tatuażem - można zakryć, można usunąć, ale to nie zawsze wychodzi pięknie, więc najlepiej najpierw się po prostu porządnie zastanowić: poczekać kilka miesięcy z ustalonym jednym wzorem, walnąć go sobie henną i pochodzić z tym te kilka miesięcy, zobaczyć jak Ci się z nim żyje, czy nadal Ci się podoba, czy naprawdę chcesz mieć właśnie taki symbol/napis na ciele.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Wpisując w wyszukiwarkę 'infinity heart tattoo' wyskakuje owszem mnóstwo różnych wzorów, jednak nie było wśród nich identycznego jak ja narysowałam. W każdym razie ja nie widziałam. Są może podobne, o tym samym znaczeniu, jednak one mi sie nie podobają.
Załączam przykładowe zdjęcia (3 pierwsze). Co do rysunków, zastanawiałam się jeszcze nad jaskółką (4 zdjęcie), ale ten mowyt też jest bardzo oklepany .. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Strzelaj lub emigruj!
|
wszystko przemawia za tym, że nie powinnaś robić tego tatuażu.
Dlaczego? Nie wiesz co, Nie wiesz gdzie go chcesz Nie wiesz, w jakim salonie robić.... Nie kumam. Chcesz zrobić tatuaż dla 'samego zrobienia'? ![]()
![]() |
#21 | |
sissy that walk
|
No ale pisałaś wcześniej, że się w ogóle nie spotkałaś ze znakiem nieskończoności z sercem
![]() Według mnie to, że się zastanawiasz JESZCZE nad jaskółką to znak, że z każdym tatuażem powinnaś jeszcze jednak poczekać. Nie ucieknie Ci to, zastanów się porządnie, żeby potem nie było "kurcze, mam jaskółkę, a chciałam jednak serce". Nie ma nic złego w tym, że ktoś chce oklepany tatuaż, ale jeśli chcesz nieoklepany, to pomyśl i wybierz coś nieoklepanego. I przede wszystkim zastanów się nad tym, co w ogóle chcesz, bo na razie rozstrzał jest konkretny.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Macie racje, jestem bardzo niezdecydowana ..
![]() No i fakt, podobają mi się niestety te oklepane wzory. Najbardziej jestem za tym znakiem nieskończoności z sercem i napisem. Wiadomo, że jakbym sobie zrobiła np. znak z serduszkiem na żebrach, to w takim wypadku napis na nadgarstku byłby już bez serduszka ![]() Ciągle też podoba mi sie dłuższy napis na żebrach: 'never a failure always a lesson', zdaję sobie jednak sprawę, że taki tatuaż mógłby boleć .. Zresztą jak każdy tatuaż robiony na żebrach. No nic, będę musiała to jeszcze porządnie przemyśleć, aż będę 100 % pewna czego chcę. Btw. moja siostra ma dziwne podejście do dziar i robi je jak sama powiedziała 'na spontanie' ;d Narazie ma tylko napis na nadgarstku, taki sam ma również jej chłopak. Zrobiła go rzeczywiście na spontanie, nikomu nic o nim nie mówiąc. Dopiero po czasie mi pokazała, a rodzice musieli sami odkryć, że siostra się wydziarała .. ;d Teraz jej chłopak robi kolejny już 3 tatuaż i siostra powiedziała, że pewnie też sobie coś zrobi ale jeszcze nie wie co .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
oba to sztampa straszna. dałabym sobie spokój :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Zastanow się, czy chciałabyś mieć teraz tribala albo chińskie znaczki na kręgosłupie w stylu "kurczak w cieście na ostro". Tym dziewczynom też się pewnie wtedy podobały.
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
I co z tego, że nie ma identycznego kropka w kropkę? Chodzi o motyw, a ten jest do bólu oklepany i po prostu modny. Jeszcze parę lat temu, znak nieskończoności nie był wcale obecny w modzie, biżuterii i tatuażu, teraz jest wszędzie. Nie powiesz mi, że chciałaś nieskończoność od dzieciństwa chyba? Podoba Ci się ten symbol, jest modny, estetyczny, ok ale właśnie dlatego tyle osób go ma i dlatego, nie jest oryginalny.
Zgadzam się z kimś, kto napisał wyżej - kup sobie bransoletkę z tym znaczkiem, są teraz w każdym sklepie. A nad tatuażem się zastanów jeszcze raz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
nie jestem pewna, ale moja siostra chyba ma właśnie napis o porażce i lekcji (po łacinie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
"enjoy life" też trochę znalazłam w google grafika
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Mi strasznie podobają się tatuaże, chciałabym mieć jakiś ale na trwały się nie odważę
![]()
![]() |
#29 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.