|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Godzina z Tamilee Webb każdego dnia? Czy powinnam robić przerwy?
Zaczęłam ćwiczyć w niedzielę, robię po kolei (1 albo 2 etap):
15 minut "Chcę mieć takie ciało" 15 minut "Chcę mieć taki brzuch" 15 minut "Chcę mieć takie pośladki" 15 minut "Chcę mieć takie ramiona" Dzisiaj był 4 dzień ćwiczeń. Mam oczywiście zakwasy, pierwsze 2 dni były straszne, ale jak zaczynam ćwiczyć to dalej już idzie. Dziś jest 4 dzień i bez problemu przeszłam 4 treningi. Trening jest bardzo intensywny, ale po przeczytaniu licznych opinii, ponoć bardzo skuteczny. Moje pytanie: Czy powinnam robić jakieś przerwy? Na przykład co 4 dni? Co 3 dni? Opinie są bardzo różne, a mi zależy ma ujędrnieniu i delikatnym umięśnieniu ciała. Edytowane przez iskralight Czas edycji: 2014-03-26 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Godzina z Tamilee Webb każdego dnia? Czy powinnam robić przerwy?
Gratuluję motywacji. Moim zdaniem mogłabyś nie robić po prostu wszystkiego w jeden dzień tylko po dwa ćwiczenia w każdym dniu. Tak wybrane partie ciała miałyby odpoczynek, a Ty byś była ciągle w ruchu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź, ale pojawia się następne pytanie: czy partie ciała muszą odpoczywać? Dobrze się odżywiam, wysypiam się, i przede wszystkim mam czas codziennie rano żeby tą godzinę ćwiczyć.
Czytałam nawet tu na wizażu, że można się przetrenować ("spalić mięśnie"), ale w sumie żeby do takiego stanu się doprowadzić, to chyba trzeba by było mdleć z wysiłku? Sama nie wiem, a nie mam kogo zapytać, nie ma kto doradzić, a chcę sześciopak na brzuchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
wiesz, każdy plan treningowy zakłada dzień-dwa przerwy i każdy mówi o tym, żeby ćwiczyć na zmianę partie ciała. Naprawdę można przetrenować jakąś partie, co w konsekwencji prowadzi do tego, że twoje ciało męczy się dużo dużo szybciej. i zamiast 100% treningu, robisz 60-70%. wiec lepiej nie przeginaj
![]() a na kaloryfer się pracuje długo i wytrwale, nie ma nic na już ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.