|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciężki początek ćwiczeń
Cześć,
Jakiś czas temu wykupiłam karnet na jednej z siłowni/klubów fitness w Warszawie (Wola) jednak samej jest mi strasznie ciężko zmotywować się żeby tam chodzić. Może któraś się do mnie przyłączy? W klubie jest siłownia, sauna, różnego rodzaju zajęcia grupowe, sexy dance,.. Będę przeszczęśliwa jak znajdzie się kompanka do wspólnego gubienia tłuszczyku przed letnim słońcem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężki początek ćwiczeń
Hej, nie jestem kobietą i nie będę z Tobą chodził, ale w mojej opinii powinnaś zupełnie zmienić podejście do całego procesu.
Nie można podchodzić do tego jak do wyrzeczeń albo pod przymusem. Należy zmienić swoja percepcję całego procesu, znaleźć w nim przyjemność i satysfakcję. Jeśli nie ma motywacji znajdź swój wewnętrzny powód, ale niech to raczej nie będzie tylko po to, żeby ładnie w te wakacje wyglądać na plaży. Inaczej długofalowe pozytywne skutki nie są możliwe, a o takie Ci chyba chodzi ![]() Rób to co lubisz, a jak tego nie lubisz to po co to robić ![]()
Żyj świadomie, w zgodzie ze sobą i otaczającym światem. Poznawaj siebie, rozwijaj się, przeżywaj coraz bardziej pełne i satysfakcjonujące życie. Znajdź równowagę na płaszczyźnie fizycznej, emocjonalnej i duchowej, o którą coraz trudniej w dzisiejszych czasach. http://www.mindful-lifestyle.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Otóż to!
Dla przykładu, siedziałam na kanapie któregoś dnia dojadając do 75 kg, po chwili pomyślałam, że może bym zaczęła ćwiczyć... Więc wstałam i zaczęłam i tak codziennie ćwiczę do dziś ![]() ![]() A jak zacznie się ćwiczyć, to dieta niejako przychodzi sama, bo skoro się człowiek poci, to potem aż głupio zjeść batona ![]() Obecnie -13 kg, ćwiczenia i zdrowe odżywianie. I tak już prawie 5 miesięcy! Do tej pory byłam kanapowcem zajadającym chipsy przed serialem. Teraz czuję, że żyję!
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Totalnie się zgadzam - u Ciebie trzeba zmiany nastawienia... Pracujesz tylko i wyłącznie na swoje ciało, swój wygląd, nie potrzebujesz nikogo do asysty...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Fajnie się motywować jak jest z kim ćwiczyć ale równie dobrze można się w ten sposób zdemotywować, bo jak tej drugiej osobie się nie chce to od razu jest wymówka żeby nie ćwiczyć.
Ja pamiętam jak chodziłam na siłownię i zazwyczaj jak przychodziły dziewczyny w liczbie większej niż jeden to więcej czasu spędzały na pogaduszkach niż na ćwiczeniach. A jak przychodziły osobno to ćwiczyły normalnie. Może jak nie znajdziesz kompana na forum to idź do tego klubu, może poznasz nowych ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
A ja zapisałam się sama wczoraj na siłownie!
I owszem, chciałam żeby ze mną ktoś chodził ale nie to nie. Motywację i tak muszę mieć w sobie ![]() Także mam nadzieję, że dam radę ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jak mam leniwy dzien to wlaczam sobie https://www.youtube.com/watch?v=B5b1...ature=youtu.be i wtedy nie ma bata- az sie zrywam do cwiczen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja wczoraj byłam na pierwszym treningu na siłowni z trenerem
![]() Myślałam, że 'po' padnę na twarz ale nie! Miałam tyle energii w sobie że szok!!! Oczywiście czułam podczas treningu co dziś rano będzie mnie bolało ale byłam taka rozbudzona itp, że mogłabym góry przenosić! BOSKIE UCZUCIE! polecam każdemu ![]() Zbierałam się od stycznia za ćwiczenia ale chciałam się do tego jak najlpiej przygotować no i trener personalny nie jest tani więc i kasę trzeba było odłożyć. I absolunie niczego nie żałuję tylko chcę więcej!!! I jutro wybieram się na siłownię sama ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
gratuluję córeczki.
Ja zaczęłam w poniedziałek, już na siłowni czułam ból, ale na drugi dzień wcale nie było najgorzej. Ciężko od razu po treningu. Dwie godziny biegu... i czułam wreszcie, że mam nogi!
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Z własnych obserwacji wiem jak wygląda przychodzenie na siłownie dwóch/trzech koleżanek i uwierz mi, że dalekie jest to od konkretnego treningu ukierunkowanego na poprawę sylwetki.
![]() Wg mnie trening z doświadczonym trenerem jest tym na czym powinnaś się skupić - jeżeli oczywiście liczysz na naprawdę fajne i możliwie szybkie rezultaty, a nie pogaduchy ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-05-27 o 12:52 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.