|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
żel/guma a mycie włosów
Witam
, mam 21 lat i od jakiegoś czasu zauważyłem, ze strasznie zaczeły mi wypadać włosy. Dziennie używam gumy do włosów z joanny. Ogólnie ponoć najlepiej jest myć wlosy co 2 dni. Co jeśli dziennie używam gumy? lepiej zostawić ją na włosach na 2 dni? czy lepiej po każdym przyjściu do domu, dziennie myć włosy? Co bardziej szkodzi włosom? Możecie mi zaproponować jakieś szampony odżywki wzmacniające? Odłożenie gumy na jakiś czas raczej nie wchodzi w gre.. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: żel/guma a mycie włosów
Cytat:
Więc tak, najlepiej myć głowę codziennie, o ile nie używasz bardzo dużo gumy to wystarczy myć głowę odżywką. Jeśli dużo to szamponem. Odżywka dobra to garnier awokado i karite, rossmann alterra granat i aloes. Szampon Babydream dla dzieci dostępny w rossmannie. Możesz spróbować olejować włosy na noc np. olejkiem Fur mama babydream. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
mam krociutkiw wlosy, ktore zapuszczam. Schodze z blondu na naturalki. Uzywam gum, woskow, past i wszelkich pudrow. Nie mam problemow z wlosami, odkad je myje codziennie. Jak jestem w domu to tylko myje, pakuje sporo odzywki i nie susze. Jak do ludzi na 9.00, to ranny prysznic, odrobine olejku/jedwabiu i potem guma. Wszystko sie ladnie trzyma, nie leci.
Co jakis czas robie piling skorze glowy, bo jednak te wszelkie pasty sie osadzaja i trzeba je zeskrobac. Myj codziennie kremowym 'tlustawym' szamponem na zmiane ze zdzieraczem, pilinguj skore glowy co tydzien, stosuj olejki, przyzwoita odzywke i bedzie ok . Guma, stosowana czesto, niszczy wlosy, jesli sa one dlugie - narazone sa na uszkodzenia mechaniczne i sie strasznie placza. Krotkie, jak nie trzesz ich mocno, nie czeszesz co kilka minut - powinny przetrwac przy zmasowanej pielegnacji.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam napisać podobną radę do Guacamole, więc powodzenia
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
a może zamiast drogeryjnego żelu spróbujesz żelu z siemienia lnianego? nie musiałabyś wtedy myć włosów codziennie, nie skleja on włosów.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Chantal ma fajny oczyszczający
A z lekkich ziołowych- Barwa. Grosiki kosztuje, a oczyszcza super.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

, mam 21 lat i od jakiegoś czasu zauważyłem, ze strasznie zaczeły mi wypadać włosy. Dziennie używam gumy do włosów z joanny. Ogólnie ponoć najlepiej jest myć wlosy co 2 dni. Co jeśli dziennie używam gumy? lepiej zostawić ją na włosach na 2 dni? czy lepiej po każdym przyjściu do domu, dziennie myć włosy? Co bardziej szkodzi włosom? Możecie mi zaproponować jakieś szampony odżywki wzmacniające? Odłożenie gumy na jakiś czas raczej nie wchodzi w gre.. pozdrawiam