|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak używać wałków na szpilki?
Hej!
Kupiłam wałki na szpilki i szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak ich używać. Spróbowałam raz wbijając szpilkę od wewnątrz tworząc łuk i wbijając ją od zewnątrz do środka. Tylko problem jest taki, że część szpilek połamała mi się (a dokładniej mojej mamie, bo to jej kręcę włosy) przy wbijaniu, a część w nocy. Wydaję mi się, że robię to źle, bo one nie powinny się łamać. Poza tym ten sposób jest dość trudny i samemu ciężko tak manewrować tymi szpilkami. Moja mama na pewno by sama tego nie zrobiła! Próbowałam na różne sposoby, ale wtedy wałki spadają z włosów, a muszą się trzymać, bo moja mama kręci włosy tylko i wyłącznie na noc! I moje pytanie jak zakładać te szpilki? Albo może macie inny sposób? Jakieś wsuwki albo coś innego? Nie wiem czy to się przyda, ale to są te wałki: http://lokikoki.pl/product-pol-833-E...ne-Comair.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak używać wałków na szpilki?
Tego typu wałki są dobre wyłącznie na dzień. Ponieważ jak wspomniałaś w nocy łamią się spilki . Jako fryzjer miała z nimi styczność , wiec mogę pospolicieć Ci spinki które dostaniesz w sklepie Fryzjerskim i tylko tak są dostępne . Są to metalowe spinki które wpinasz z boku nałożonego wałka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ok. Pokombinuję ze spinkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
I Twoja mama spi na tych walkach i szpilkach
![]() A nie myslalyscie o elektrycznych? Zakladasz na 15 minut i trzymaja sie caly dzien bo zakladam ze mama ma dosyc krotkie wlosy? Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2014-03-27 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Zrezygnowałam jednak z pomysłu szpilek, bo to faktycznie jest strasznie niewygodne, a ja nie byłam przyzwyczajona do kręcenia włosów w ten sposób. NAJLEPSZE są jednak zwykłe nakładki, które się wpstrykuje na wałek (coś takiego, bo nie wiem czy dobrze tłumacze o co chodzi http://image.ceneo.pl/data/products/...ladka-3639.jpg). Fakt faktem trudno znaleźć tego typu wałki w różnych rozmiarach. Ja po prostu na nowe wałki z poprzedniego linka zakładam nakładki ze starych wałków. Na szczęście idealnie pasują. Elektryczne by się nie sprawdziły, bo moja mama nie umie sobie zakręcić włosów sama (szczególnie z tyłu) więc ja muszę to robić. Nie wyobrażam sobie że wstajemy z mamą o 5 rano przed pracą żeby kręcić włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.