![]() |
#1 |
BAN stały
|
Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację?
Już niedługo 11 listopada, od 2-3 lat dzień wyjątkowo burzliwy w Polsce, bo dochodzi do konfrontacji sił. Co sądzicie o Marszu Niepodległości? Powinien się odbywać, czy władza powinna mieć prawo "zabronić" jego organizowania. Co zrobić z Kolorową Niepodległą, zabronić czy wysłać w zupełnie inny punkt miasta? Zapraszam do dyskusji.
Edytowane przez Polski Wilk Czas edycji: 2012-11-02 o 13:31 Powód: Eliminacja błędów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację?
Cytat:
![]() jeśli chodzi o konfrontacje, wielu chodzi tam dla zabawy, bo wiedzą, że coś się będzie tam dziać, bardziej mi się wydaje że obstawa Policji powinna być zwiększona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
zuy mod
|
Ja jestem za Kolorową Niepodległą. Ale moim zdaniem odbywać mogą się obie, nie powinno się zakazywać żadnych demonstracji - tylko pilnować żeby nikomu nic się nie stało.
Wiemy niestety że na 90% będzie inaczej ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Co to jest Kolorowa Niepodległa i co świętować chce w polskie Święto Niepodległości? Serio pytam, na "międzyczas" przeglądam tylko wizaż, nie mam czasu na inne strony, więc będę wdzięczna za odpowiedź.
Marsz Niepodległości rozumiem jako chęć wyrażenia dumy z odzyskania Państwa - ale rozumiem, że chodzi o jakiś konflikt z tytułu tego, kto organizuje taki marsz czy o co innego biega? Bo jeśli to pierwsze, to biorąc pod uwagę, że przez cały szereg lat brakowało, by ktokolwiek zechciał tego konkretnego dnia wreszcie manifestować dumę z okazji takiego wydarzenia historycznego, to nie rozumiem oburzania się na tych, którzy nie dali/ nie dają zapomnieć, czym był ten dzień. Nie chodzę i nie krzyczę "Polska dla Polaków", to tak dla jasności. Ale jeśliby ktoś za to, że sobie idę główną ulicą z flagą biało-czerwoną obrzucał mnie inwektywami ( nie mówiąc o przemocy) tylko dla tego, że obok mnie z taką samą flagą idzie grzecznie jakiś nacjonalista a z drugiej strony jakiś katolik, to sorry, ale uprzedzeniem i ciemnogrodem to się właśnie legitymuje ten "jaśnie oświecony". A chamstwu należy się przeciwstawiać ( Jaś wie najlepiej ![]() Co do mnie, to zwyczajnie 11 listopada zarzucę Naszą flagę na ramiona i pójdę w plenery - każdemu napotkanemu pytającemu tradycyjnie odpowiem, co to znaczy - tak, że ja robię sobie tu swój własny Marsz Niepodległości, z kolorów, to oczywiste, że tylko biel i czerwień, bardziej kolorowa nie będę tego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Tylko, że ONR i MW wyprzedzili Kolorową Niepodległą. Marsz to jest manifestacja, a Kolorowa kontrmanifestacja. Kiedy brał udział w tym ONR i MW, to wszyscy mieli to gdzieś. Kiedy dołączyli kombatanci z AK i NSZ, prawicowi politycy i nawet artyści (Kukiz), to nagle "lewakom" zaczął ten Marsz przeszkadzać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
^ale do czego dążysz, do kłótni?
Równie dobrze możemy rozmawiać o wyższości PiS nad PO, czy na odwrót - takie same skutki to odniesie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
W sumie to na początku chciałem zapytać, czy są młode kobiety, co wezmą udział w tym Marszu, ale jednak po zastanowieniu stwierdziłem, że Panie ciągnie do Kolorowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Żadne marsze mnie nie interesują. Nie mam zamiaru brać udziału w tych szopkach, a już szczególnie w szopkach, które się przykrywa kołderką Dnia Niepodległości. Niech inni taplają się w błotku, ja sobie wyjadę w góry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Polski Wilk Ja na ogół nie chodzę na marsze, nie jestem aż tak do tego "zapalona", no może czasem ktoś mnie namówi ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Wśród moich znajomych, to na Marsz idzie 12 osób (sami faceci), ale z dziewczyn nikt. I się dziwią, że w coś takiego chce się bawić (o rodzicach nie mówię).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A z jakich względów, z jakich konkretnych przekonań tam idą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W takim razie jestem mile zaskoczona ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Wszystkich łączą prawicowe poglądy, wszyscy znają historię i każdy ma silną świadomość narodową. Jeden za Korwinem, jeden jest w ONR, jeden to kibic (ale normalny), a reszta niezrzeszona. Na razie mówią, że jadą, ale znając życie pewnie pojedzie połowa, bo każdemu coś wypadnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
I tak szykuje się rekord frekwencji. Gorzej, że podobno rząd i policja chcą ograniczyć liczbę uczestników metodami znanymi z włoskich strajków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Obie strony są dumne i chcą świętować (cel jest jeden), ale każda na swój sposób, każda ma inną ideologię - i to skutecznie dzieli.
Nie czuję się ani lepsza ani gorsza z powodu tego, w jakim kraju się urodziłam, wydaje mi się to złotym środkiem, żeby nie dać się nikomu zwariować. Jak już bym czuła potrzebę manifestacji, to poszłabym na Kolorową. Bliższa jest mi idea rozsądnie otwartego (bo pewnie zaraz pojawią się argumenty o imigrantach z Turcji...) niż ksenofobicznego państwa.
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta cała kolorowa manifestacja może być, ja z nią problemów nie mam (Polska jest naszym wspólnym krajem a nie państwem z którego "pedałów", lesbijki i resztę należy na Madagaskar wywieźć albo najlepiej do Oświęcimia żeby się ich pozbyć) bo ci ludzie przynajmniej potrafią uszanować pamięć ludzi, zaś ludzie z ONR, powiązanych z pewną partią mediów i ich czytelnicy jak szanują pamięć Polaków pokazują co roku na Powązkach...niech organizatorzy głównego marszu mordy sobie Niepodległością i Polską nie podcierają, bo ten marsz to tylko wiec partyjny który znowu dotyczyć będzie Smoleńska, Telewizji Trwam a skończy się na paleniu wozów masońskich mediów, przy okazji obijając kilka "pedalskich" twarzy... Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2012-11-02 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do obchodów - póki mieszkałam w Polsce, chętnie chodziłam na Święto Niepodległości ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestety jestem tzw. "lewacką k**wą", "czerwoną hołotą" ![]() będę świętować pokojowo na kolorowej ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przeciwieństwie do tej drugiej. Dopisując się do którejś manifestacji, wyznajesz i popierasz poglądy jednej z grup, na tej zasadzie jest ta kontra. A nie przeciwko niepodległości jako takiej.
![]() |
![]() |
#24 | ||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Polski Wilk Czas edycji: 2012-11-02 o 16:40 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Buc
|
Cytat:
Cytat:
Zabronić po pierwsze nie można ani MN ani jakiegokolwiek marszu czy demo. Po drugie fajnie jest jak się wie o czym się pisze - w tym roku nie ma Kolorowej Niepodległej. Po trzecie serio myślisz, ze lewakom (sic!) przeszkadzają prawicowi politycy? Sugeruję znów się dowiedzieć o czym się pisze.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To se zobacz, kto idzie w tzw. Marszu Niepodległości (może poza ludźmi nieświadomymi tego, kto to jest, albo mającymi w d.pie kto idzie obok) - organizowanym we współpracy z NOPem. Czy też wręcz zawłaszczonym przez takie środowiska. I dlaczego ci chłopcy są łysi, noszą brunatne koszule. Brakuje tylko heilowania.
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2012-11-02 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Znasz jakichkolwiek ludzi, którzy chodzą na takie marsze? Ja znam i w życiu bym nie powiedziała, że chcą wprowadzić chaos. Jak o czymś nie masz pojęcia, to się nie wypowiadaj i niech Cie fantazja nie ponosi za bardzo ![]() Co do pogrubionego... Skoro lesbijki są mile widziane to czemu zwykli ludzie, którzy czują przynależność do swojej ojczyzny są wyśmiewani? Ktoś mi zechce to wytłumaczyć? ![]() Madia, nie powiesz mi chyba, że to wina ludzi z Marszu Niepodległości?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#29 | |
Buc
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2012-11-02 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam zamiaru się z nikim utożsamiać, bo po prostu postawa, kiedy jeden Polak z drugim Polakiem w DN rzucają się sobie do gardeł jest obrzydliwa i żenująca. I serio, g... mnie interesuje kto zaczął. To nie przedszkole. Choć jak tak niektórych czytam to się okaże, że ze mnie też lewak jak cholera. Bo wychodzi, że albo można być z jaśnie prawicowymi poglądami, albo być czerwonym lewakiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.