Czy w miesiąc (góra półtorej) uda mi się "zrzucić" brzuszek ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 15:47   #1
jaredjosephleto
Przyczajenie

Czy w miesiąc (góra półtorej) uda mi się "zrzucić" brzuszek ?

Hej Kochani! Proszę Was o poradę..a mianowicie, czy miesiąc wystarczy mi aby zrzucić niechciany brzuszek i tzw. 'boczki' ? Jakie ćwiczenia musiałabym wykonywać (bieganie i jazda na rowerze odpada, gdyż mam problemy z kolanami ) oraz co jeść/ czego unikać, żeby naprawdę się go pozbyć..
Bardzo Was proszę o pomoc! Do wakacji chciałabym się pozbyć fałdek tłuszczu

Pod spodem zamieszczam zdjęcie "brzuchola"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęciekupakupa1570.jpg (108,2 KB, 281 załadowań)
jaredjosephleto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-19, 16:28   #2
IgnisDivine
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w miesiąc (góra półtorej) uda mi się "zrzucić" brzuszek ?

Mogę Ci polecić od siebie wszelkiego rodzaju wyzwania. Słyszałam, że dobre efekty daje trzydziestodniowe wyzwanie z mel B na brzuch, uda i pośladki.
Sama jestem po miesięcznym wyzwaniu przysiadowym i w trakcie wyzwania brzuszkowego Oczywiście chwila rozgrzewki przed wyzwaniem i chwila rozciągania po. To zajmuje naprawdę mało czasu a ja widzę efekty Co prawda poślady nie podniosły mi się nagle do łopatek a brzuch nie wygląda jak sześciopak ale efekty są widoczne i zadowalające

Wymiankowo wielkie!
IgnisDivine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-19, 18:53   #3
delfix10
Zakorzenienie

nie da się w miesiąc,,zrzucić'' sadełka hodowanego przez kilka miesięcy lub nawet lat
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-19, 21:01   #4
beatiska
Zakorzenienie

A jeżeli Ci się nie uda w miesiąc (góra 1,5m-ca) to co? nic nie będziesz robić i dalej wolisz tyć?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-19, 21:18   #5
poshh
Zadomowienie

sezonowcy, budzą się miesiąc przez wakacjami
musisz po prostu schudnąć, ale w "miesiąc (góra półtorej)" nie zrobisz tego w takim stopniu jak zapewne chcesz. nie zrzucisz tłuszczu z określonej partii ciała, jedz zdrowo i na ujemnym bilansie kcal + ćwiczenia, mel b, czy inna chodakowska i będzie gitara. w takim przypadku raczej nie trzeba nie wiadomo jakich udziwnień
poshh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-19, 21:32   #6
IgnisDivine
Wtajemniczenie

Jejku, dziewczyny, nie rzucajcie się tak na autorkę
Jasna sprawa, że każdy chce w kostiumie kąpielowym wyglądać jak seksowna boginka Dziewczyna nie jest gruba, nie ma wałów tłuszczu. Ładna, zgrabna kobitka. Jedyne co można zrobić to spróbować się ujędrnić a to naprawdę, w jakimś tam stopniu, można zrobić w miesiąc
Ja też nie jestem fitnes bogiem, bo nienawidzę ćwiczyć :x Ludzie mówią, że sport im dodaje energii a mnie tylko tłuści włosy i wszystko mnie boli zawsze

Wymiankowo wielkie!
Stary 2014-05-20, 05:00   #7
dacn
Zakorzenienie

Tak uda się tobie. W przeciwieństwie do wielu nie widzę tu zwałów tłuszczu czy nadwagi hodowanej latami.

Co do pytania autorki to polecam ćwiczenia siłowe, pilates i przy probemach z kolanami ćwiczenia na spalenie tkanki tłuszczowej które ich nie obciąża np basen, bo najwazniejsze w otrzymaniu ladnego brzucha jest spalenie tkanki tłuszczowej.
same ćwiczenia na brzuch nie spowodują ze będziesz miała kaloryfer.
I standardowo- dieta.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 10:01   #8
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Napisane przez jaredjosephleto Pokaż wiadomość
Hej Kochani! Proszę Was o poradę..a mianowicie, czy miesiąc wystarczy mi aby zrzucić niechciany brzuszek i tzw. 'boczki' ? Jakie ćwiczenia musiałabym wykonywać (bieganie i jazda na rowerze odpada, gdyż mam problemy z kolanami ) oraz co jeść/ czego unikać, żeby naprawdę się go pozbyć..
Bardzo Was proszę o pomoc! Do wakacji chciałabym się pozbyć fałdek tłuszczu

Pod spodem zamieszczam zdjęcie "brzuchola"
Na pewno brzuch będzie lepiej wyglądał. Czy zrzucisz całość nikt Ci nie odpowie, zależy od Twojej diety, ćwiczeń i ogólnych predyspozycji.
Nie wiem jaką masz kondycję, ale jeśli masz problemy z kolanami (co to za problemy??) to polecam Ci marsze z kijami czyli nordic walking, bo część ciężaru przenosi się wtedy na ręce, a odciąża kolana. Tylko takim naprawdę szybkim tempem Ew. basen. Kickboxing może być również na spalanie tłuszczu, jest sporo gotowych programów treningowych, też mało angażuje nogi.
MorganLeFay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-21, 15:05   #9
katja_24
Zakorzenienie

O ile nie masz skłonności do odkładania tłuszczu na brzuchu, to szanse są duże. U mnie sporo spadło juz po pierwszych 2 tygodniach, bo nagłe ruszenie dupy z fotela to był szok dla organizmu
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 10:11   #10
Solvency
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IgnisDivine Pokaż wiadomość
Mogę Ci polecić od siebie wszelkiego rodzaju wyzwania. Słyszałam, że dobre efekty daje trzydziestodniowe wyzwanie z mel B na brzuch, uda i pośladki.
Sama jestem po miesięcznym wyzwaniu przysiadowym i w trakcie wyzwania brzuszkowego Oczywiście chwila rozgrzewki przed wyzwaniem i chwila rozciągania po. To zajmuje naprawdę mało czasu a ja widzę efekty Co prawda poślady nie podniosły mi się nagle do łopatek a brzuch nie wygląda jak sześciopak ale efekty są widoczne i zadowalające
jestem w trakcie wyzwania przysiadowego i ćwiczę także inne partie około 60 minut.
Możesz coś napisać, czy faktycznie to wyzwanie jest warte zachodu? nogi, pośladki? choć pośladki już mi się ujędrniły nie mogę zaprzeczyć - ale jak nogi?
Co do szanownych koleżanek - fajnie, że się babka bierze za siebie, ale jakby była tęższa to byście ją zlinczowały? czy tylko chude dziewczyny mają się chwalić, że odchudzają się z kości na ości? więcej tolerancji i wsparcia dla początkujących. Lepiej komuś doradzić niż szydzić, że zapuszczało się brzuch dłuższy czas, a chce cudów.. marzyć wolno, ale wiadomo, że trening czyni mistrza.
Solvency jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 10:48   #11
delfix10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Solvency Pokaż wiadomość
jestem w trakcie wyzwania przysiadowego i ćwiczę także inne partie około 60 minut.
Możesz coś napisać, czy faktycznie to wyzwanie jest warte zachodu? nogi, pośladki? choć pośladki już mi się ujędrniły nie mogę zaprzeczyć - ale jak nogi?
Co do szanownych koleżanek - fajnie, że się babka bierze za siebie, ale jakby była tęższa to byście ją zlinczowały? czy tylko chude dziewczyny mają się chwalić, że odchudzają się z kości na ości? więcej tolerancji i wsparcia dla początkujących. Lepiej komuś doradzić niż szydzić, że zapuszczało się brzuch dłuższy czas, a chce cudów.. marzyć wolno, ale wiadomo, że trening czyni mistrza.
nikt z dziewczyny nie szydzi,po prostu stwierdzamy fakt,że raczej nie da się wyrzeźbić brzucha w miesiąc.Poza tym dziwi nas fakt że ktoś się budzi miesiąc przed wakacjami ,tak jak by ktoś nie wiedział że są wakacje.
Dziewczyna nie wygląda na grubą i właśnie takim osobom ciężko jest zrzucić brzuch.I z własnego doświadczenia wiem że w miesiąc to najwyżej można lekko ujędrnić ciało i nic więcej.
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 11:21   #12
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez delfix10 Pokaż wiadomość
nie da się w miesiąc,,zrzucić'' sadełka hodowanego przez kilka miesięcy lub nawet lat
no faktycznie, bo ona ma tyle "sadelka", ze potrzebuje co najmniej roku moim zdaniem jak sie wezmiesz za siebie juz teraz, to na pewno wyglad brzucha sie poprawi, nie masz zwalow tluszczu przeciez
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 11:25   #13
izabellda
Przyczajenie

kolezanko jesli przylozysz sie do treningu na prawde porzadnie to spokojnie sobie poradzisz.
izabellda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 11:27   #14
Solvency
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez delfix10 Pokaż wiadomość
nikt z dziewczyny nie szydzi,po prostu stwierdzamy fakt,że raczej nie da się wyrzeźbić brzucha w miesiąc.Poza tym dziwi nas fakt że ktoś się budzi miesiąc przed wakacjami ,tak jak by ktoś nie wiedział że są wakacje.
Dziewczyna nie wygląda na grubą i właśnie takim osobom ciężko jest zrzucić brzuch.I z własnego doświadczenia wiem że w miesiąc to najwyżej można lekko ujędrnić ciało i nic więcej.
no cóż, różnie ludzie myślą - cuda w tym zakresie byłyby mile widziane a tu niestety. Jednak wyjdźmy z tego założenia, że kto pyta nie błądzi
Stary 2014-05-22, 11:32   #15
201607040946
Konto usunięte

Ja tu nie widzę grubego brzucha. No i te cycki
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 12:19   #16
katja_24
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;46565758]no faktycznie, bo ona ma tyle "sadelka", ze potrzebuje co najmniej roku moim zdaniem jak sie wezmiesz za siebie juz teraz, to na pewno wyglad brzucha sie poprawi, nie masz zwalow tluszczu przeciez[/QUOTE]
Jeśli chce spalic troche tłuszczu, to m-c wystarczy. jeśli chce mieć widoczne mięśnie, to jest to kwestia roku a nie m-ca.
Stary 2014-05-22, 12:32   #17
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
Jeśli chce spalic troche tłuszczu, to m-c wystarczy. jeśli chce mieć widoczne mięśnie, to jest to kwestia roku a nie m-ca.
zapytala czy da rade zrzucic brzuch
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 12:40   #18
katja_24
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;46566932]zapytala czy da rade zrzucic brzuch[/QUOTE]
Niby racja
Tylko ze to jest wróżenie z fusów.
Tak czy inaczej, my sie tu kłócimy, a założycielka chyba porzuciła swój wątek i ma nasze zdanie gdzieś
Stary 2014-05-22, 19:55   #19
IgnisDivine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Solvency Pokaż wiadomość
Wiesz co, no nie zauważyłam, żeby przysiady jakoś spektakuralnie poprawiły nogi :< Znacz, no łyda się moim zdaniem nie zmieniła.
Pośladki mi się bardzo ujędrniły, uda też, ale mniej.
Mnie najbardziej chodziło o poślady właśnie, więc jestem zadowolona z efektów

Teraz robię tylko brzuch, pupę i biust i, kurcze, oby tak dalej bo robię się jędrna jak świeży pomidor :3

Wymiankowo wielkie!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 06:15   #20
Solvency
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IgnisDivine Pokaż wiadomość
Wiesz co, no nie zauważyłam, żeby przysiady jakoś spektakuralnie poprawiły nogi :< Znacz, no łyda się moim zdaniem nie zmieniła.
Pośladki mi się bardzo ujędrniły, uda też, ale mniej.
Mnie najbardziej chodziło o poślady właśnie, więc jestem zadowolona z efektów

Teraz robię tylko brzuch, pupę i biust i, kurcze, oby tak dalej bo robię się jędrna jak świeży pomidor :3
No to coś już wiem, pozostaje walczyć dalej hmmm.. znaczy, że skóra piękna, jędrna, gładka.. tylko nie strzaskaj się na kolor

wiecie chyba faktycznie nas porzuciła.. co zrobić, jak się nie słyszy tego co chce

Edytowane przez Solvency
Czas edycji: 2014-05-23 o 06:16
Stary 2014-05-26, 13:02   #21
karushia89
Przyczajenie

Ja jestem po drugim dniu mojego planu ćwiczeniowego. Założyłam sobie ćwiczyć minimum 30 min dziennie na orbitreku i 10-15 min na twisterze. Odstawiam słodycze, chipsy i ograniczam smażone rzeczy. Zobaczymy za miesiąc
Stary 2014-05-26, 16:12   #22
passion80
Zakorzenienie

hehe, chciałam zadać podobne pytanie, ale boję się linczu

staram się ćwiczyć, nie zawsze jest czas i siła, odżywiam się w miarę, czasem pojawi się jakiś grzech piję tylko wodę neigazowaną i zieloną herbatę, pomoże mi ktoś ułożyć jakiś plan treningowy? Wolę ćwiczenia w domu, mam małe dziecko, więc wieczorem jak śpi mam czas.

zdjęcia są z 11-go marca, starałam się większośc zasłonić żeby nei być w razie w zbyt rozpoznawalną

zawsze miałam problemy z wystającym brzuchem, nawet jak byłam bardzo szczupła, chyba genetycznie po mamie, też wszystko się odkłada na brzuchu,w talii.

Edytowane przez passion80
Czas edycji: 2014-06-30 o 07:56
passion80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 14:56   #23
karushia89
Przyczajenie

Ja też mam figurę po mamie. Zawsze miałam szerokie biodra, ale teraz jak już obrosły mi tłuszczykiem, to patrzę na siebie z obrzydzeniem. I też mogę ćwiczyć tylko w domu. Na razie tylko orbitrek i twister. Nienawidzę ćwiczeń i zazdroszczę osobom, które dzięki wysiłkowi mają więcej motywacji i energii. Ale jakoś wyglądać trzeba... W przyszłości chciałabym mieć dziecko, ale nawet nie chcę sobie wyobrażać jak będę wyglądać po ciąży. Więc muszę w końcu zadbać o swoje ciało. Może dorzucę jeszcze rower wieczorami... No i podstawowa dieta MŻ

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości