|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Chodakowska na mnie nie działa...
Ćwiczyłam ponad rok skalpel, skalpel II, skalpel wyzwania, trening z gwiazdami, turbo, killer, szok trening... Wszystko, a mimo to cm ubyło prawie nic... Jedynie pozbyłam się cellulitu... Jak wchodzę na facebook'a Ewy widzę ciągle zdjęcia, komentarze dziewczyn które osiągają niesamowite sukcesy i nie wiem jak one to robią... Zdrowe odżywianie, ćwiczenia a mimo to nic
Zaczełam ćwiczyć turbo fire z Chalene Johnson Może tym razem prawdziwa trenerka mi pomoże Chciałam się dowiedzieć czy jestem jedyną osobą na która Ewa nie działa praktycznie wcale?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chodakowska na mnie nie działa...
przyznam szczerze że próbowałąm ze 3 razy podejść do jej ćwiczeń ale to nie dla mnie, wolę jednak zwykły fitness i inne formy aktywności, ale podobno działa... na poczatku nie rozumiałam jej fenomenu, nagle nie wiadomo skąd się pojawiła i media ją wykreowały na "gwiazdę". ale niech robi to co kocha, pomaga dziewczynom przede wszystkim w zmianie myślenia i motywuje do wysiłku. w twoim przypadku ciesz się że się przynajmniej pozbyłaś się celulitu
pozdrawiam i powodzenia w dalszym ćwiczeniu
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno mi uwierzyc, ze ZDROWY organizm przy wytworzonym deficycie kalorycznym nie zgubi choc troche centymetrow. Wiec moze jest tak, ze nie wytwrzasz deficytu albo jestes na poziomie zaawansowanym , miesie sie przyzwyczaily i powinnas zmienic trening albo miesnie Ci sie rozrosly abo brakuje systematycznosc lub zaangazowania albo (odpukac) to kwestie zdrowotne.
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ćwiczyłam z Chodakowską jakieś 3,5 miesiąca i efekty były marne: ogólne ujędrnienie ciała, ale żadnych spadków w centymetrach. Dopero odkąd zaczęłam ćwiczyć z Mel B i Jillian, to coś ruszyło
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie działa to znak że coś trzeba zmienić. Może w diecie jest coś nie tak, może ćwiczenia Ewki stały się dla ciebie za lekkie i dlatego nie ma efektów. Ja akurat z Ewką nie ćwiczyłam ale przejrzałam pobieżnie jej zestawy ćwiczeniowe i niektóre z tych ćwiczeń ćwiczyłam bo wielu trenerów korzysta z podobnych ćwiczeń. Po pewnym czasie te ćwiczenia stają się lekkie i dokładałam sobie obciążenie (hantle w ręce albo ciężarki na nogi) tak żeby ciągle czuć że się ćwiczy.
Nie wiem jak ćwiczyłaś przez ten rok ale przydałoby się do treningów wprowadzić jakieś cardio typu rower, biegi, skakanka. Albo HIIT. W Turbofire są fajne treningi HIIT. |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Chyba faktycznie są dla mnie za lekkie O.o Efekty były tylko na początku, kiedy każdy program był katorgą... Teraz? Robie wszystko bez problemu
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rzabbocop
|
chodakowska działa na psychikę - odmóżdza, do tego działa na stawy, głównie kolanowe - prowadzi do kontuzji
na tkankę tłuszczową działanie jest homeopatyczne
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie. Trening który nie męczy nie będzie efektywny. Moim zdaniem to Chodakowska jest dobra na rozruszanie się, na początki jak ktoś nie ma za bardzo kondycji. Żeby spalać musi być wysiłek. Więc albo zmieniasz trening albo zwiększasz obciążenie. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Pomijając już Chodakowską - może nie macie z czego chudnąć?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Wgl nie rozumiem po co tworzyć taki wątek , przecież na forum jest wątek poświęcony tej trenerce i tam są dzieczyny, które ćwiczą te układy ćwiczeń. Gdyby autorka tam się odezwała, to na pewno ktoś by jej odpowiedział. Proponuję połączyć ten wątek z wątkiem 100 dni z Ewą Chodakowską. Przynajmniej jakiś porządek będzie.
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ćwiczenia z Ewką ( sam Skalpel przez długi czas, później mieszałam wszystkie) dały efekty. Mnóstwo centymetrów i na chwilę obecną -17kg.
Z mózgiem wszystko w porządku, kolanka tak samo. Co w takim Skalpelu może prowadzić do kontuzji kolan??? I w metamorfozach Ewki też byłam ![]() Niewiem jak to możliwe, aby ruszać się, nie ważne czy z Ewką czy z kimś innym przez ROK i nie mieć żadnych efektów. Może dieta była totalnie zawalona, bo to aż niemożliwe. |
|
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że po prostu to co działa na jednego niekoniecznie musi działaś na kogoś innego. Dlatego trzeba szukać, zmieniać treningi aż znajdzie się te przynoszące efekty.
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Turbo Fire Chalene Johnson
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmieniłam na Jillian Michaels. Najpierw było 30 day shred, potem Body revolution. Kilka miesięcy biegałam, a teraz ćwiczę HIIT na przemian z pilatesem. Ale po głowie mi chodzi siłownia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

Zaczełam ćwiczyć turbo fire z Chalene Johnson
Może tym razem prawdziwa trenerka mi pomoże 

pozdrawiam i powodzenia w dalszym ćwiczeniu

Trudno mi uwierzyc, ze ZDROWY organizm przy wytworzonym deficycie kalorycznym nie zgubi choc troche centymetrow. Wiec moze jest tak, ze nie wytwrzasz deficytu albo jestes na poziomie zaawansowanym , miesie sie przyzwyczaily i powinnas zmienic trening albo miesnie Ci sie rozrosly abo brakuje systematycznosc lub zaangazowania albo (odpukac) to kwestie zdrowotne.