|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Miesiac przed Wielkim Dniem - wszelkie porady :-)
Zostal mi juz miesiac i 5 dni do slubu.......... W zwiazku z czym wpadlam na pomysl zalozenia watku z nazwijmy to kosmetycznym niezbednikiem na miesiac przed.... Proponuje zbierac tu wszelkie porady jak zadbac o siebie na ten miesiac przed (tak, tak wiem ze dbamy o siebie caly czas ale...
) Moga to byc wszelkie sztuczki jak w miesiac doprowadzic wlosy do porzadku, cere, kiedy nalezy isc do fryzjera itp.... no wszystko co Wam do glowy przyjdzie. Zebym w tym zabieganiu o czyms nie zapomniala
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miesiac przed Wielkim Dniem - wszelkie porady :-)
He he nowy avatark
.Ja miesiąc przed ślubem ostro pracowałam nad swoim wyglądem ![]() We włoski raz w tygodniu stosowałam maseczkę: olej rycynowy, cytrynka (ale do jasnych, bo wiem, że Ty masz ciemne Ejva), i do tego żółtko, trzeba to wszystko wymieszać i trzymać ok 3 godz na włoskach, potem bardzo dobrze spłukać. Ale ta maseczka jest tylko do zniszczonych włosków, więc jeśli nie masz to nie musisz jej stosować ![]() Do tego zafundoewałam sobie wizażowe cudo do włosków: serum krystaliczne Reene Blanche, używam po umycu na mokre włoski, daje 2, 3 kropeliki i rozczesuje, potem suszę, są naprawdę po nim bardzo ładne i błyszczące Do ciała 1 w tygodniu piling, po każdej kompieli balsamiki, na uda antyceluitisowe , krem do rąki i do stóp. Co trzeci dzień solarium![]() Dodatkowo łykałam preparaty witaminowe na włoski i skórę ![]() Piłam też cherbatkę z pokrzywy i zieloną. Ograniczyłam cukry np: nie słodziłam cherbaty ![]() Robiłam sobie saładki owocowe codzienie: owoce, otręby, olwa z oliwek He he dalej tak robę jak przed ślubem ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
mnie przed ślubem też dopadła mania dbania o siebie w jeszcze większym stopniu. Włosy zawsze miałam w bardzo dobrym stanie, więc nie robiła nic szczególnego jedynie nadal nakładałam odżywki, maseczki. Balsamy wmasowywałam w siebie berdziej regularnie, no bo czasami to mi sie nie chciało, ale ten miesiąc przed to chociażby się waliło i paliło - musiałam! Skupiłam się na dłoniach i paznokciach, różne odżywki, żeby się nie łamały itd, oczywiście musiały być długie. Łykałam witaminki, ale to jak zawsze, bo od zawsze łykam
. Na twarz też stsoswałam różne maseczki peelingi, ale peelengi też do całego ciała. Nie jestem zwolenniczką solarium, więc smarowałam się balsamami brązującymi, nadały ładną poświatę mojej skórze, choć wiele nie przyciemniły, w końcu to nie lampy . Myślałam też o tym, żeby zrobić TŻ-owi niespodziankę i zrobić sobie tatuaż z tyłu nad linią bioder, ale nie odważyłam się. W sumie to do dziś noszę się z tym zamiarem i nie wiem czy się kiedykoleiwk przełamię a chciałabym
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
jeszcze zapomniałam - ostatni tydzień to były same zabiegi u specjalistów, kosmetycz,a fryzjer, manikiurzystka, zajmowało mi sporo czasu siedzenie w tych gabinetach, ale opłacało się. W sobotę przed ślubem nie zdążyłabym z tym wszystkim.
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja cos mam ostatnio serie przykrych wypadkow ![]() Ja troche taka staram sie byc naturalna ( ) i do solarium chyba nie zawitam, wymslilam sobie kupic taki balsam z Johnsona ktory ma byc brazujacy i stopniowo budowac zloty kolorek - i owszem po kilku uzyciach widze roznice - miedzy palcami cala skora zrobila sie zolto brazowa i tak samoz paznokcie ![]() Wczoraj bylam juz odebrac suknie i okazalo sie ze podpiecie do trenu bylo uszyte tak felernie ze jedna strona caly czas sie marszczyla i jak pani probowala cos z tym zrobic to petelka puscila i musialam znowu zostawic suknie do przeszycia. Co pewnie tej daremnej krawcowej zajmie kolejne dwa tygodnie Justysiu a co sobie fundowalas u kosmetyczki na kilka dni przed slubem? Czy chodzi tylko o makijaz? A jakich balsamow brazujacych uzywalas?
|
|
|
#6 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no z tymi balsamami jest tak zabawnie, trzeba zaraz po użyciu dokładnie szorować łapki. a co do pozbycia się tego kolorku, może spróbuj soku z cytryny, chociaż obawiam się pozbądziesz się tego definitywnie dopiero jak paznokcie odrosną![]() Cytat:
aha, ja ostatnio odważyłam się wydepilować u kosmetyczki pachy woskiem i jestem ZACHWYCONA!!! polecam każdemy ![]() Pozdrawiam! |
||
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam jeszcze 21 dni do ślubu i, przyznaję, zaczynam być coraz bardziej spięta ;-)
Jeżeli chodzi o pielęgnację skóry, to właściwie dbam o siebie niemal tak samo jak zawsze. Dwa tygodnie temu skończyłam microdermabrazję Vichy, od mniej więcej tygodnia złuszczam skórę na twarzy Glyco A, na noc co trzy - cztery dni silne maseczki nawilżające. Do kosmetyczki się raczej nie wybiorę, bo po pierwsze nie mam czasu, po drugie nie wiedzę potrzeby Czeka mnie jeszcze jedna, lub dwie wizyty u fryzjera. Manicure zrobię sama. O włosy dbam tak intensywnie jak zawsze - często maseczki regenerujące, kremy nabłyszczające itp. Stosuję również dwa zestawy witamin. |
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
co do baslamu brązującego to miałam ten firmy soraya. A zabiegi u kosmetyczki? Oczywiście jak napisała sohf oczyszczanie, maseczki, ja miałam jakieś specjalne na naczynka, bo letnie słoneczko dało się we znaki.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Ok - to ja kupilam nowe zestawy witaminkowe - na wloski, paznokcie i skore jeden i jeden specjalnie na 'problematyczna buzke'
Wlasnie buzka to moj najwiekszy problem - pomimo tylu lat - ciagle problemy z brzydkimi, okropnymibleeeee - wiecie czym Olejek rycynowy czesto na noc stosuje, do tego raz w tygodniu taka silniejsza maseczka na wlosy. Tylko mam tak cienkie wlosy i nic im od kilku miesiecy nie chce pomoc. Halszka - a co to ta microdermabrazja Vichy i to drugie Glyco A? Bo jak do wykonywania w domu to ja sie chetnie na to pisze A poza tym - nie daj sie stresowi Rece wyczyscilam troszke peelingiem i sa teraz sliczne. A i od kilku dni krem do rak nosze stale w torebce - bo zima zle na moje rece zawsze dzialala. A rece jak wiadomo - beda na celowniku
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Microdermabrazję Vichy wykonuje się w domu przez 3 tygodnie. Oto link z moja m. in. oceną: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ername=Halszka To dosyć dobry produkt. Jednak spektakularnych efektów raczej się nie spodziewaj. Glyco A to preparat z kwasami. Dosyć silny, w związku z tym miesiąc przed ślubem raczej nie polecam pozdrawiam H. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
He he miesiąc przed ślubem też sobie zafundowałam microdermabrazję, ale u dermatologa Halszka. Moja dała wyrażne efekty jak na pierwszy zagieg
Mam bowiem cerętłustą ze skłonnościami do wyprysków . Na slubie miałam ładniutką cerę.
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez juz zaczynam myslec nad planem kosmetycznym... troche boje sie oczyszczania u kosmetyczki... wszystkie chwalicie te mikrodermabrazje, ze na to sie pewnie skusze! po czym poznac, ze osoba oferujaca taki zabieg zna sie na rzeczy??? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a kosmetyczka najlepiej sprawdzona, jeżeli chodzi o takie działania na buzi, żeby się nie okazało ze narobi więcej szkody niż pożytku. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Halszko za linka
Ciekawa jestem jak sie ma sprawa w gabinetach kosmetycznych? (Tzn cena) i z tego co zrozumialam to cala seria zabiegow? Czy tez u kosmetyczki inaczej to wyglada niz w przypadku domowego zestawu? Zgadzam sie z Sohf ze kosmetyczka tylko sprawdzona. I dlatego chce isc do sprawdzonej kosmetyczki w Polsce - ale to mi da tylko dwa tygodnie na wszelkie takie zabiegi boje sie ze to za malo... W najgorszym razie zafunduje sobie tylko kwasy owocowe na buzie na ok. 1.5 tygodnia przed slubem. Raz mialam tak robione i efekty byly mile dla oka. A nie pamietam tez zadnych skutkow ubocznych... Najgorsze ze z moich wstepnych obliczen wynika ze slub przypadnie na ostatnia faze mojego cyklu :-( - wtedy wygladam najgorzej
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
NA miesiąc przed ślubem pracowałam jak dziki osioł i nic totalnie nic nie robiłam żeby sie upiększac, ale nie o tym chciałam pisac ja w sprawie tych wywoskowanych pach - nie obrazajac nikogo ze wzgledow medycznych jest to bardzo niebezpieczne bo bardzo latwo pod pachami uszkodzic węzły chłonne, więc dziewczyny ostrożnie z tymi zabiegami, cokolwiek mówi kosmetyczka lekarze zabraniają wykonywać depilacje pod pachami!!!!
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale powiem wam jedno, jakby tak człowiek miał patrzec co ewentualnie może zaszkodzic, to najlepiej zamknąc się w jakieś hermetycznej bańce. bo osobiście nie znam rzeczy o której nie słyszałabym że nie szkodzi Pozdrawiam! aha, a jeszcze mam pytanie, jak się niby te węzły chłonne uszkadza??? bo jakoś trudno mi to sobie wyobrazic. a mnie do tego nie namówiła kosmatyczka, tylko lektura wątku depilacyjnego na wizażu
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
A kiedy mam zamowic kwiaty???
Czy sroda (przed sobota) to wystarczy?????? Malo bede miala czasu w sobote na wszystko.... :-(
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

) Moga to byc wszelkie sztuczki jak w miesiac doprowadzic wlosy do porzadku, cere, kiedy nalezy isc do fryzjera itp.... no wszystko co Wam do glowy przyjdzie. Zebym w tym zabieganiu o czyms nie zapomniala 

.

boje sie ze to za malo... W najgorszym razie zafunduje sobie tylko kwasy owocowe na buzie na ok. 1.5 tygodnia przed slubem. Raz mialam tak robione i efekty byly mile dla oka. A nie pamietam tez zadnych skutkow ubocznych...