Ciuchy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-26, 19:09   #1
Magda.
Zadomowienie

Ciuchy

Gdzie sie ubieracie? Jakie sa Wasze ulubione sklepy odziezowe, a ktorych unikacie?

Edytowane przez Magda.
Czas edycji: 2005-08-26 o 19:41
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 19:26   #2
bunny-pie
Zakorzenienie

Dot.: Ciuchy

Wiec z USA bardzo lubie Forever21, ostatnio odkrylam, super tanie ciuchy
Stary 2005-08-26, 19:27   #3
CzarnyElf
Zakorzenienie

nie bede oryginalna hihi i powtorze juz po raz setny-ubieram sie w tj maxx albo rozne inne tanie sklepy w centrum handlowym-wazne zeby bylo wmiare tanio i w moim stylu

Lubie tez przegladac sklepy online ale jeszcze nic nie kupilam
szukam zakietu fajnego znalazlam taki na stronce laredoute.com
chyba sie skusze bo ladny
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 19:28   #4
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
Wiec z USA bardzo lubie Forever21, ostatnio odkrylam, super tanie ciuchy
A powiedz mi jak dlugo wytrzymuja? Bo nei zrobily na mnie dobrego wrazenia odnosnie jakosci.
Stary 2005-08-26, 19:30   #5
nineczka
Wtajemniczenie

ja tez duzo kupuje w forever21.. Stosunkowo tanio mozna kupic fajnie podkoszulki, czy spodnie.. ale i tak glownym dostawca mojej garderby jest moja... MAMA !!! Zrobie troche fotek to powklejam, w koncu bede mogla sie gdzies nimi pochwalic, bo tutaj to nie ma za bardzo gdzie chodzic w takich ciuchach.. choc ostatnio, powstala taka ulica typu Piotrkowska w Lodzi, z sklepami typu Gucci, escada..i z mnostwem kawiarni, restaruacji (tu juz naszczescie normalne ceny).. i na tej wlasnie ulicy po raz pierwszy od mojego przylotu tutaj widzialam babki ubrane tak jak w Polsce
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 19:31   #6
nineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magda.
A powiedz mi jak dlugo wytrzymuja? Bo nei zrobily na mnie dobrego wrazenia odnosnie jakosci.

Jeansy- kupione dwie szutki w tym sklepie, obie bardzo szybko sie rozdarly..
Stary 2005-08-26, 19:31   #7
vanilla_sky
Zakorzenienie

z racji niezbyt wielkich zasobow finansowych staram sie ubierac w tych tanszych sklepach nie pogardze filenes, maja tam naprawde ladne, eleganckie ubrania. lubie tez forever 21, jak poprzedniczka, ale tam trzeba juz porzadnie pogrzebac, zeby cos znalezc, sporo z ich rzeczy wyglada ladnie na wieszaku a na mnie juz jakos nie ostatnio pokochalam H&M - zawsze ich lubilam, ale odkad odkrylam ichnia bielizne to zakochalam sie... przymierzalam tam jeszcze ostatnio spodnie i koszule, wszystko lezy na mnie super, do tego styl jaki lubie, elegancki i minimalistyczny, a rownoczesnie sexy i kobiecy. bo juz np GAP ma czesto rzeczy zbyt workowate i niekobiece jak dla mnie. ale do GAPa tez czasem zagladam, udalo mi sie tam wyszperac pare pieknych kurtek, torebek i bluzek
american eagle tez maja czasem fajne rzeczy, ale raczej tylko kupuje na wyprzedarzach, bo ceny normalne sa nieco wysokie.

vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 19:33   #8
CzarnyElf
Zakorzenienie

No wlasnie a ja nie lubie Gapa-a cos mi nie pasuje do konca w tych ubraniach-tak jak powiedzialas Vanilla chyba za bardzo workowate.
Stary 2005-08-26, 19:34   #9
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
jakos jest taka sobie,ale to tez zalezy na co trafisz.
kupilam tam sobie spodnie, piekne, najlepsze jakie kiedykolwiek mialam. odchudzaja mnie 10 kilo, modeluja sylwetke, w zadnych innych nie wygladam tak dobrze! i nosze je od 3 lat juz chyba bez przerwy niemal i dopiero niedawno zaczely sie rozpadac
Stary 2005-08-26, 19:36   #10
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky
ale do GAPa tez czasem zagladam, udalo mi sie tam wyszperac pare pieknych kurtek, torebek i bluzek
Torebki z GAP rzadza! Odkad sie wyprowadzili z Niemiec, staram sie je kupowac, jak tylko mam okazje.

Poza tym lubie Esprit bo maja swietne rozmiary, dobrej jakosci dzinsy, ciekawe akcesoria. Przepadam za Alprausch i ich torebkami, uwielbiam Fornarine, Killah, Dickies, a wszystko to najczesciej kupuje na www.frontlineshop.de, bardzo polecam ten sklep. Ciuszki oryginalne, a na przecenach rzeczy sa do zniesienia.

H&M lubie za drobne akcesoria, i tak zwane bejziki Czyli t-shirty roznego rodzaju, bielizne (staniki rzadziej, choc niektore maja sliczne), pizamy.
Stary 2005-08-26, 19:36   #11
Magda.
Zadomowienie

H&M rowniez lubie (obawiam sie tylko, ze spodnie moglyby byc na mnie ciut za krotkie, wiec wole sklpey z roznymi dlugosciami) - kupuje tam bielizne, bluzki, spodnice, torebki.

Express ma najlepsze dla mnie spodnie - Editor, a Guess (ale raczej wyprzedaz lub outlet store) - dzinsy.

W Old Navy tez lubie cos kupic, bo maja calkiem ladnie i tanio, ale wyleczylam sie juz z ichniejszych dzinsow - traca szybko ksztalt.

Gap i Old Navy, razem z Banana Republic, to jedna firma i to widac (BN nie probowalam, bo sie boje po przejsciach z dwoma pozostalymi) - spodnie bardzo szybko sie rozciagaja, choc pewnie nie wszystkie, dlatego dalej kupuje (na wyprzedazach).
Stary 2005-08-26, 19:41   #12
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
Torebki z GAP rzadza! Odkad sie wyprowadzili z Niemiec, staram sie je kupowac, jak tylko mam okazje.

Poza tym lubie Esprit bo maja swietne rozmiary, dobrej jakosci dzinsy, ciekawe akcesoria. Przepadam za Alprausch i ich torebkami, uwielbiam Fornarine, Killah, Dickies, a wszystko to najczesciej kupuje na www.frontlineshop.de, bardzo polecam ten sklep. Ciuszki oryginalne, a na przecenach rzeczy sa do zniesienia.

H&M lubie za drobne akcesoria, i tak zwane bejziki Czyli t-shirty roznego rodzaju, bielizne (staniki rzadziej, choc niektore maja sliczne), pizamy.
w wolnej chwilce porobie zdjecia swoim torebkom i powklejam
esprita uwielbiam, ale ceny maja ciut wygorowane jak jestem w polsce to zawsze odwiedzam, kupilam sobie tam rok temu sliczna niebieska torebke za niezla sumke ale chodzilam kolo niej pare tygodni i nie wytrzymalam. a teraz jakos jej nie nosze - do niewielu zestawow pasuje
Stary 2005-08-26, 19:43   #13
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
W Old Navy tez lubie cos kupic, bo maja calkiem ladnie i tanio, ale wyleczylam sie juz z ichniejszych dzinsow - traca szybko ksztalt.
old navy jakos mi nie podchodzi, mimo dobrych checi nie wiem, zarzut mam podobny jak do GAP - ich rzeczy sa dla mnie jakies workowate, malo kobiece.
Stary 2005-08-26, 19:44   #14
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

A u mnie w miescie H&M jeszcze nie ma Wiem, ze maja w planie niedlugo otworzyc ten sklep wiec czekam i czekam i czekam... Miesiac temu otworzyli Forever21 i wlasnie jutro sie tam wybieram. Mam nadzieje ze sobie humorek poprawie duzymi zakupami. A znacie Charlotte Russe? Lubie ta siec, zawsze mozna cos niebanalnego wygrzebac i ceny tez przyzwoite. Teraz maja nowa kolekcje butow, torebek i innych dodatkow w kolorze starego zlota z domieszka miedzi. Jak cos kupie, to sie jutro pochwale.
jenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 19:45   #15
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
old navy jakos mi nie podchodzi, mimo dobrych checi nie wiem, zarzut mam podobny jak do GAP - ich rzeczy sa dla mnie jakies workowate, malo kobiece.
Mam ogrodniczki z Old Navy, sa swietne do noszenia po domu
Stary 2005-08-26, 19:45   #16
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
w wolnej chwilce porobie zdjecia swoim torebkom i powklejam
esprita uwielbiam, ale ceny maja ciut wygorowane jak jestem w polsce to zawsze odwiedzam, kupilam sobie tam rok temu sliczna niebieska torebke za niezla sumke ale chodzilam kolo niej pare tygodni i nie wytrzymalam. a teraz jakos jej nie nosze - do niewielu zestawow pasuje
A wy macie tez przeciez onlajn store esprita, nie musisz w Polandzie kupowac www.esprit.com
Stary 2005-08-26, 19:47   #17
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenn
A znacie Charlotte Russe? Lubie ta siec, zawsze mozna cos niebanalnego wygrzebac i ceny tez przyzwoite. Teraz maja nowa kolekcje butow, torebek i innych dodatkow w kolorze starego zlota z domieszka miedzi. Jak cos kupie, to sie jutro pochwale.
wlasnie ostatnio tam bylam, nie wiem czemu wczesniej omijalam ten sklep, wydawal mi sie drogi ale jak weszlam to sie okazalo, ze wcale nie, fajne calkiem rzeczy tam maja.
a jeszcze mi sie przypomnialo, ze calkiem lubie wet seal, ostatnio kupilam tam sliczne koszulki po 10 dolcow w stylu vintage.
lubie tez pacsun - fajne bluzeczki i torebki.
new york and company - sliczna bizuteria i super okulary sloneczne
Stary 2005-08-26, 19:52   #18
bunny-pie
Zakorzenienie

Svenja

chcesz to ci poddam kod na 10€ do fronlineshop, mam go z jakiegos Duschgelu, nie wiem czy dziala, ale powinien byc wazny, bo to nowa seria duschgelu i w tamtym tygodniu kupiony
Stary 2005-08-26, 19:59   #19
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
Svenja

chcesz to ci poddam kod na 10€ do fronlineshop, mam go z jakiegos Duschgelu, nie wiem czy dziala, ale powinien byc wazny, bo to nowa seria duschgelu i w tamtym tygodniu kupiony
No co Ty? Moze sama wykorzystaj Chyba, ze to nie Twoj styl Ale dzieki serdeczne, byloby mi milo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-26, 20:00   #20
svenja
Wtajemniczenie

A i zapomnialam dodac, ze lubie Paul Frank, Abercrombie i Hollistera, tylko trzeba sie troche natrudzic, zeby te dwie ostatnie tutaj dostac
Stary 2005-08-26, 20:08   #21
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
A i zapomnialam dodac, ze lubie Paul Frank, Abercrombie i Hollistera, tylko trzeba sie troche natrudzic, zeby te dwie ostatnie tutaj dostac
nie znosze abercrombie moze za to, ze ich kampanie reklamowe mi nie odpowiadaja, kierowane sa jakby do takich typowych dzianych amerykanskich college kids. all white, rzecz jasna.
Stary 2005-08-26, 20:22   #22
bunny-pie
Zakorzenienie

Wogule, dziwne, bo gdzie ja mieszkam (w niemczech), jest strasznie duzo amerykanów, mialam duzo znajomych wsród z nich (tak tez poznalam TZ) i sie wlasnie mówilo na wszystkich Ambercrombieków "Preps". Przynajmniej wszystcy tutaj, w mojej okolicy, wiedzieli ze chlopaki, noszace ( ) A&F chcieli tylko to jedno, a jezeli mieli dziewczyne to ona MUSIALA nosic A&F. Jakos dziwne to bylo dla mnie. Ja tam bym cala ubrana w A&F nie chodzila, ale mi tez nikt taki nie przeszkadza.
Ja wogule nie lubie ciuchów, po których poznac ze to styl np A&F itp
Stary 2005-08-26, 20:59   #23
nineczka
Wtajemniczenie

ja praktycznie nic nie kupuje w Gap, Old Navy.. jakos nie podchodza mi te rzeczy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-26, 21:39   #24
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
nie znosze abercrombie moze za to, ze ich kampanie reklamowe mi nie odpowiadaja, kierowane sa jakby do takich typowych dzianych amerykanskich college kids. all white, rzecz jasna.
Nie znam ich kampanii, jedynie smiesza mnie kiczowate zdjecia polnagiej mlodziezy na ich stronach
Lubie podkoszulki tej firmy, wytarte gacie, bluzy z kapturem i torebki W Niemczech malo kto zna AF, wiec jakos nigdy nie mialam zlego zdania na ich temat

A tak przy okazji, co sadzicie o dresikach Juicy Couture? Moja kumpela ma (na szczescie nie rozowy) i twierdzi ze jakosc ciuchow jest super (no mysle, za tak zlodziejska cene??), ale mnie to wszystko pachnie Paris Hilton i J.Lo
Stary 2005-08-26, 21:41   #25
Magda.
Zadomowienie

Znajoma kupila gore of Juicy i bardzo byla zachwycona - material faktycznie swietny.
Stary 2005-08-26, 22:01   #26
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
W Niemczech malo kto zna AF, wiec jakos nigdy nie mialam zlego zdania na ich temat
Wydaje mi sie, ze odkad Stefan Raab prawie codziennie cos nosie od A&F, to ludzie bardziej znaja
Stary 2005-08-26, 22:02   #27
bunny-pie
Zakorzenienie

Mój TZ by mie chyba wywalil, jak bym sobie kupila gacie Juicy za 200$
Stary 2005-08-26, 22:23   #28
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
Mój TZ by mie chyba wywalil, jak bym sobie kupila gacie Juicy za 200$
no mnie tez
Stary 2005-08-26, 22:26   #29
Magda.
Zadomowienie

A co sobie ostatnio ciekawego kupilyscie?

Ja juz pisalam o ciuchach, ktore przywiozlam z Polski (m.in. krakowskiej firmy Aggi www.aggi.pl). Pamietacie firme bielizniarska Schiesser? Zaopatrzylam sie w piekny, bardzo wygodny i lezacy jak ulal komplecik.

Juz po powrocie kupilam sobie brazowy cienki sweterek w szpic z H&M, bielizne w H&M, bluzke dzianinowa w kolorze zgaszonego delikatnego rozu (tez w szpic) w Old Navy i jasne, z waska nogawka na calej dlugosci spodnie z kantka z Gapa (poki co leza dobrze).
Stary 2005-08-26, 22:28   #30
CzarnyElf
Zakorzenienie

Obejrzalam te dresiki JC-takie same w tj maxx sa po 20 ,30 dolarow-material ten sam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości