![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Mokre plecy!
Witam
![]() Występuje u mnie nadmierna potliwość... pleców. Czytałam już tutejsze wypowiedzi na temat potliwości, ale 99% z nich dotyczy pach. Owszem, ten problem też mnie dotyczy, ale w mniejszym stopniu niż plecy. Nie mogę nosić fajnych, jasnych, kolorowych bluzek. Najlepiej czarne i to z takiego materiału żeby nie było widać powstających plam... Mam 18lat, a więc jestem w wieku dojrzewania, może to też ma z tym związek - hormony buzują itp. Ale mimo wszystko, chciałabym pozbyć się albo zminimalizować problem mokrych pleców. To na prawdę bardzo uciążliwe... ![]() Liczę na wasze porady i wskazówki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mokre plecy!
Mój tato (na nadmierną potliwość stóp) praktykował kąpiele nóg w zimnej wodzie i chyba był by to dla Ciebie dobry sposób na początek, rano podczas porannej toalety stosuj zimny (jednak nie lodowaty) prysznic, jeśli po 3 - 4 tygodniach nie zauważysz jakiej kolwiek poprawy, proponuje bardziej przyjemny sposób (nadal związany z wodą) a mianowicie kąpiele w solance, w aptece/drogerii można kupić sole przeciw potne.
pozdrawiam
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
mam podobny problem...
pod pachami nie za to plecy mam mokrzusieńkie nie zawsze ale przeważnie ehh...
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Właśnie znalazłam coś takiego ->
http://www.aquavitae.com.pl/product-...sci-40-ml.html http://www.aquavitae.com.pl/product-...ay-100-ml.html Druga rzecz, troszkę droga, ale może skuteczna. Wypróbowywał ktoś??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Iwostin wypróbowany przeze mnie pod pachami, żadnego rezultatu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kochana, dzięki za ten temat! widze, że nie jestem sama z tym!
![]() Ja najpierw pociłam się nadmiernie pod pachami, użyłam antidralu, a teraz przeszło na plecy, to jeszcze bardziej uciążliwe , niz pachy... Mam dosć noszenia czarnych, grubych bluz ![]() Teraz stosuje antidral na plecy i...pomaga.
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam ![]() ![]() No właśnie, ja też nie mam zamiaru już dłużej ukrywać się pod ubraniami... To zbyt uciążliwe, wstydliwe i w ogóle przykre. A powiedz, używasz tego Antidralu na plecy, a czytałam, że pod pachami strasznie szczypie, na plecach jest tak samo? Czy nie odczułaś czegoś takiego? Długo już stosujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w tygodniu ide do dermatologa, to odrazu napomne o tym problemie, jak myslicie doradzi cos?? Czy lepiej do jakiegos innego lekarza? Edytowane przez maajjaa88 Czas edycji: 2009-04-05 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maja, ewentualnie możesz iść do endokrynologa, bo może to sprawa hormonów, dojrzewanie itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
u mnie też jest ten problem - ale mam zazwyczaj mokre dłonie... Wstydzę się bo zaczęłam się z kimś spotykać i mam dość mówienia mu, że dłonie mi się kleją od kremu... Gdyby był jakiś środek, który pomoże od środka...
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja też już dawno przestałam dojrzewać, a pocę się chyba bardziej niż jak miałem tych 15 lat... i żaden antyperspirant nie pomaga, a ja się czuję niepewnie w srod ludzi - mam wrazenie, ze kazdy sie gapi tylko na plamy pod moimi pachami- to frustrujace...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Byłam w aptece, niestety powiedziano mi, że nie ma czegoś takiego :/ Są sole relaksujące do kapieli itp. ale na nadpotliwość nie ma, że antyperspirant jest najlepszą metodą ble ble ble... Nie sądzę żebym się smarowała antyperspirantem po plecach
![]() PO WIZYCIE U DERMATOLOGA, jedym słowem jestem ROZCZAROWANA... Opisałam pani co mam na myśli, że chodzi o nad potliwość pleców, w zamian otrzymałam odpowiedź, że to jest zależne od nas, od człowieka, każdy inaczej reaguje na wiele sytuacji itp. Może być to oczywiście wrodzone. I co? I nic... Dalej tkwię w martwym punkcie. Po tej wizycie w aptece i u Pani dermatolog, można jedynie wywnioskować, że nie ma sposobu na tą dolegliwość... jagna25 - a robiłaś jakieś badania? nie chcę Ci narzucać swojego zdania czy coś, ale mi osobiście problem mokrych rąk kojarzy się z tarczycą. Być może się mylę, nie mam racji itp. To tylko moja 1 myśl, po tym jak przeczytałam Twój post. Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2009-04-07 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Naciaaa1991;1179157 8]Byłam w aptece, niestety powiedziano mi, że nie ma czegoś takiego :/ Są sole relaksujące do kapieli itp. ale na nadpotliwość nie ma, że antyperspirant jest najlepszą metodą ble ble ble... Nie sądzę żebym się smarowała antyperspirantem po plecach
![]() PO WIZYCIE U DERMATOLOGA, jedym słowem jestem ROZCZAROWANA... Opisałam pani co mam na myśli, że chodzi o nad potliwość pleców, w zamian otrzymałam odpowiedź, że to jest zależne od nas, od człowieka, każdy inaczej reaguje na wiele sytuacji itp. Może być to oczywiście wrodzone. I co? I nic... Dalej tkwię w martwym punkcie. Po tej wizycie w aptece i u Pani dermatolog, można jedynie wywnioskować, że nie ma sposobu na tą dolegliwość... mi pani dermatolog dala wybor srodkow na nadpotliwosc ( jeden sama uzywa) nazwe napisze pozniej jak znajde kartke z nazwami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ooooo... Maja, napisz koniecznie! Czekam niecierpliwie
![]() A stosowałaś już jakiś z listy tych Twoich środków? W jakiej są cenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
no to tak pani doktor poradzila mi uzywac "driccore" (ponoc bardzo dobry ale moze mocno podrazniac) i jezeli okaze sie za silny to poleca krem przeciw nadmiernej potliwosci "aspiria" (chyba z firmy iwostin nie wiem dokladniebo dziwna ta ulotka ktora dostalam do tego preparatu) albo "s.v.r - spiral" krem. Zadnych z tych preparatow nie uzywalm w cenach tez sie nie orientuje. Zaraz zamierzam poczytac o tych preparatach i sprawdzic ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Pare postów wcześniej wkleiłam linki do Aspirii z Iwostinu i tego SVR Spirial.
Jedna z Wizażanek pisała, że Iwostin w ogóle jej nie pomógł... Ale w sumie to sama nie wiem, trzeba by na sobie wpróbować :P Ten Iwostin tańszy niż SVR Spirial, zerknij na linki, tam są ceny. Sama nie wiem co teraz robić... Wizyta u tej dermatolog mnie zdenerwowała lekko mówiąc ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=4149 ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- niestety zbyt wielu opinii na temat driclor nie znalazlam ;/ tani nie jest i teraz sama nie wiem co zrobic, czytlam tez o antidralu jest o wiele tanszy ale rozni sie sklade, sama juz nie wiem co kupic |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Antidral jest najtańszym z preparatów tego typu, ma dość dużą skuteczność, od niego bym zaczęła. Ale czy na plecach też zadziała, tego nie wiem.
Aha, doczytałam, że już użyłaś Antidralu i nie pomógł. A masz go jeszcze, że tak powiem, w zasięgu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
mam ale doslownie na dnie, wiec nie wiem czy wystarczy na kilka razy. Wezme wpierw zaczne od tej koncowki i zobacze jakie efekty a jak nie to bede musiala wybrac jakis inny preparat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
spróbujcie etiaksilu- sprawdzony pod pachy. miałam problem nadpotliwości- stosowałam etiaksil z dobry rok i teraz ewentualne "mokre paszki" w stopniu znośnym mam wyłącznie przy temp +35 stopni
![]() niestety, plecy dalej się pocą ![]() a co do etiaksilu+ stosuje si 2+3 x w tyg i mam wrażenie że efekty są trwałe. jest wersja dla skóry wrazliwej i normalnej, pod pachy w kulce i jako krem do stop i dloni (ale tego nie testowałam nie testowałam) ![]()
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
moja mama interesuje sie medycyna naturalna, ziololecznistwem itd ;p
i zawsze jak sie robi za cieplo robi sobie kapiele w szalwi (: podobno pomaga na nadpotliwosc (: w sklepie ze zdrowa zywnoscia mozecie popytac o szalwie (: moja ciotka polecala mi zawsze mleko z sola do picia na potliwosc ;D ale jakos sie nie skusilam,wiec nie wiem czy to dziala (: powodzenia *:
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
maajjaa88, etiaksil stosuje sie miejscowo wiec jak stosowałam pod pachy- pocenie przeszło, a na plecy nie ma to wpływu.
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Oj, jak widzę to ciężko nam coś idzie z tym problemem. A na dworze coooraz cieplej...
Myślałam o tym żeby wybrać się do innej dermatolog niż dotychczas, niestety mam bardzo mały wybór. Owszem, mogę wyjechać do innego miasta, ale wtedy wizyta jest prywatna i wiadomo - kosztowna... A oczywiście nie mam pewności, że pani mi coś zaradzi, a nie pogada, pogada i weźmie pieniądze za nic... Może któraś z was dostała jakieś wskazówki od dermatologa, jakieś preparaty? Bo lista dotychczasowych jest bardzo mizerna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Droga Naciu. Antidral stosuje na plecy na umytą i wysuszona skórę. Jest wlasnie jeden problem, jak wiadomo plecy to dosć duży obszar do wysmarowania... Tam , gdzie wysmaruje antidralem tam się nie poce, ale trudno posmarować całe plecy i tam gdzie zostawie kawałek skóry tam się poce i są pojedyńcze plamki na koszulkach
![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Wchłania się długo, nie wiem, ja stosuje raz na tydzien, bo nie lubie stosować, bo się klei, trzeba czekac, az wyschnie, bo piżame, czy tam koszulke pobrudzi. I ja tą tubkę stosuje również pod pachy, takze trudno powiedzieć na ile Tobie wystarczy na same plecy
![]()
Edytowane przez Malika22 Czas edycji: 2009-04-11 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha, rozumiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.