|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dla mężczyzny - podobny do Gucci PH
Panie i Panowie,
mam problem. Mężowi ( i mi także ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...our-homme.html Chciałabym znaleźć zapach podobny, albo w takim typie - pieprzny, kadzidlany. Dotąd testowaliśmy (tzn ja obwąchiwałam, mąż złorzeczył, że jest obwąchiwany): - Balmain Carbone - super, ale w końcowej fazie się "mydli" i zalatuje tanią wodą kolońską - Marc Jacobs Bang (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...dt.html&next=1) - prawie to, ale trwałość niezbyt - Terre de Hermes - najpierw apteka, co nawet mi się podoba, ale szybko wyłazi tania woda kolońska Padpę znam - zbyt łagodna, raczej dla mnie niż męża. Ogólnie - podoba się pieprz, igły sosnowe - nuty, które małżonek określa "pachnie jak lutownica". Pomóżcie proszę - kolejnej flaszki szarego Bossa nie zniesę (chociaż sama go kupiłam, ale to było przed wizażem ![]() Podoba się jeszcze - Givenchy PH (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...homme-edt.html) - delikatny drzewny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla mężczyzny - podobny do Gucci PH
Ja bym poleciła Dsquared 2 Potion, dla mnie podobny i w tym stylu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nindżopesz
|
Ale Gucciego macie czy szukacie czegoś w tym stylu bo to jeszcze nie TO?
CdG 2 jest podobne jak już Skrb wspomniała. Jeszcze kojarzy mi się z Nomadic Him Oriflame. Stylowo z Profumum Arso. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potion - miałam próbkę, nie czuję w ogóle podobieństwa...delikutaśn y bardzo. O CdG2 czytałam, i nabędę próbkę - szukam dalej, bo CdG podobno "rozcieńczony" - ale zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Fakt, Potion teoretycznie miał być podobny, ale ja też nie potrafię znaleźć jakiegokolwiek podobieństwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.kokai.pl/perfumy/gucci/gucci-pour-homme ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Faktycznie z zapachów jakie znam CdG jest najbardziej podobny. Jednakże różnic też jest sporo. Z inszości podobieństwa do Gucci wyczuwam jeszcze tylko w Tumulte PH (mimo, że nie ma kadzidła, ale klimat bardzo podobny) i Rochas Lui (cholernie ciężko opisać ten zapach, polecam reckę Sabb). Niestety nie są to dobre informacje dla Ciebie, bo zapachy są ciężko dostępne i cenowo wychodzi mniej więcej jak Gucci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie z zapachów jakie znam CdG jest najbardziej podobny. Jednakże różnic też jest sporo. Z inszości podobieństwa do Gucci wyczuwam jeszcze tylko w Tumulte PH (mimo, że nie ma kadzidła, ale klimat bardzo podobny) i Rochas Lui (cholernie ciężko opisać ten zapach, polecam reckę Sabb). Niestety nie są to dobre informacje dla Ciebie, bo zapachy są ciężko dostępne i cenowo wychodzi mniej więcej jak Gucci.[/QUOTE] Cenowo to pół biedy - gorzej z tym, że ciężko znaleźć coś odpowiedniego (ja bym go psikała fahrenheitem, mam sentyment z la wczesnej młodości - ale napotkałam opór, nie podoba mu się w ogóle). Dziś w skałach spotkaliśmy znajomego - pachniał kusząco, więc wyciągnęłam z niego, cóż to. Co prawda z oporami (trzeba było wziąć pod włos - "pewnie nie wiesz, bo żona kupuje" ![]() ![]() Powinnam dać to pytanie w "bliźniakach", ale byłam wczoraj tak zmęczona, że mi się myślenie wyłączyło... Na kokai - 50ml już niedostępne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jako, że GpH jest moim SS od lat tez się wypowiem
![]() ![]() edit: najtaniej jest na all u BonyA 30ml za 149zł ale setki chodzą już prawie za 5 stów ![]() ![]() Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2012-03-17 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
natchło mnie i go capnęłam
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.