Dlaczego nie chudnę? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-29, 22:25   #1
dominicared
Przyczajenie

Dlaczego nie chudnę?

Od 10 grudnia ćwiczę co najmniej 3 razy w tygodniu (po 40 minut), nie jem białego pieczywa, białego makaronu, białego ryżu, słodyczy, chipsów, fast foodów. Ogólnie bardzo zdrowo się odżywiam. Nie głodzę się, tylko staram się jeść racjonalnie Ostatnio mięso jadłam w Sylwestra, ale jem ryby.
Mam 156 cm wzrostu i ważę 56 kg. Mam prawie 18 lat.
W grudniu i wcześniej, gdy odżywiałam się niezbyt zdrowo ważyłam tyle samo...

Błagam, pomóżcie mi Co mam zrobić, żeby w końcu schudnąć? Chciałabym zrzucić 8-10 kg do września i w końcu odzyskać dawną szczupłą sylwetkę.
dominicared jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-30, 00:11   #2
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Dot.: Dlaczego nie chudnę?

Cytat:
Napisane przez dominicared Pokaż wiadomość
Od 10 grudnia ćwiczę co najmniej 3 razy w tygodniu (po 40 minut), nie jem białego pieczywa, białego makaronu, białego ryżu, słodyczy, chipsów, fast foodów. Ogólnie bardzo zdrowo się odżywiam. Nie głodzę się, tylko staram się jeść racjonalnie Ostatnio mięso jadłam w Sylwestra, ale jem ryby.
Mam 156 cm wzrostu i ważę 56 kg. Mam prawie 18 lat.
W grudniu i wcześniej, gdy odżywiałam się niezbyt zdrowo ważyłam tyle samo...

Błagam, pomóżcie mi Co mam zrobić, żeby w końcu schudnąć? Chciałabym zrzucić 8-10 kg do września i w końcu odzyskać dawną szczupłą sylwetkę.
Podaj swoj jadłospis z dnia i napisz co ćwiczysz
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-30, 07:05   #3
Karolinasdz
Raczkowanie

Podaj jadłospis, może po prostu jesz za dużo albo mimo na przykład nie analizujesz etykiet produktów. Bardzo dużo ukrytego tłuszczu, cukrów i kalorii może się znaleźć w tak zwanych półproduktach. Np kupując musli, myślisz , że jedząc je z jogurtem masz zdrowe, dietetyczne śniadanie, a w płatkach jest tyle ukrytego cukru, co w popularnych czekoladowych, Ty sądząc, że przecież to takie zdrowe zjadasz więcej i ma to jeszcze gorszy skutek. Jest też opcja, że wykonujesz nieprawidłowe ćwiczenia tj zamiast cardio i siłowych np rozciągające lub nie doprowadzasz do zbyt wielkiego wzrostu Twojego tętna, ewentualnie masz problemy z hormonami. Jeśli bierzesz tabletki antykoncepcyjne, to to również może mieć wpływ na to, że nie chudniesz. Podaj proszę menu i dopisz mniej więcej pory każdego z posiłków

https://www.facebook.com/pages/Feel-...266639?fref=ts fanpage mojego bloga

https://www.facebook.com/handcrafted_pl-101844181367403 Moja strona z rękodziełem - kartki i upominki dla bliskich od serca!
Karolinasdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-30, 16:50   #4
dominicared
Przyczajenie

Ćwiczę SKALPEL i TURBO SPALANIE Ewy Chodakowskiej
zazwyczaj jem 5 posiłków dziennie produkty wybieram małokaloryczne. Jem bardzo dużo warzyw i owoców.
Mój największy problem to uda, bo mam tam aż 58 cm ;/
dominicared jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-02, 09:56   #5
neska002
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominicared Pokaż wiadomość
Ćwiczę SKALPEL i TURBO SPALANIE Ewy Chodakowskiej
zazwyczaj jem 5 posiłków dziennie produkty wybieram małokaloryczne. Jem bardzo dużo warzyw i owoców.
Mój największy problem to uda, bo mam tam aż 58 cm ;/
Urozmaicaj treningi, zacznij biegać, jeździć na rowerze, może siłownia? Podaj dokładny jadłospis tak jak ktoś już napisał wcześniej, najlepiej z 3-4 dni. Może jesz za mało? Albo nie dostarczasz organizmowi wszystkich potrzebnych do jego prawidłowego funkcjonowania mikroelementów?

Cel--> 60 kg - 15.12.2015

neska002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 11:23   #6
wegetarianka22
Przyczajenie

Witam
Od jakiegos czasu intensywnie cwicze a w ogole nie chudne. Napisze jak wyglada moja dieta. Dodam jeszcze, ze jestem wegetarianka.
Sniadanie:
- 2 wegetarianskie parowki (sojowe), kromka pumpern. Z serkiem bialym i szynka sojowa. Kawalek brokula plus oliwki i do tego zielona kawa
II sniadanie:
Zawsze jakis owoc
Obiad:
Wegetarianski kotlet sojowo warzywny, 3 male ziemniaki lub troszke gotowanego ryzu, serek wiejski, warzywa
Podwieczorek:
Owoc

Do tego pije duzo wody niegazowanej

Cwiczenia:
Codziennie cwicze to samo:
-orbitrek 60min
-stepper 30min
-wioslarz 20 min
-brzuszki ok 150
-cwiczenia z hantlami 10min
,-cwiczenia na uda, brzuch 20 min
-6weidera
-skalpel E. Chodakowskiej
-twister 30 min
Czasem jeszcze krece hula hoop

Odkad zaczelam cwiczyc i miec diete w ogole nie chudne. Jakies podpowiedzi?
wegetarianka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 12:59   #7
akot80
Zadomowienie

Jesz zdecydowanie za mało.

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości