![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Śląsk-gdzie kupić koraliki i inne półfabrykaty?
Drogie dziewczyny gdzie mozna kupic takie koraliki w Katowicach mam jeszce 2 pytania jak sie robi szerokie branzoletki zduzych koralikow oraz jak sie robi trojwymiarowe rzeczy z malych korali
z gory dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie koraliki????????
wątek o sklepach jest tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=84418
na pozostałe niestety nie odpowiem, bo nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
czytalam te forum jednak konkretnej odpowiediz nie ma sa tylko sklepy internetowe a ja chce zwykla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No to witaj w klubie ja tez nie wiem gdzie dokladnie sa takie sklepy w Katowicach, w jakiejs pasmenterii powinny być albo w sklepie z materiałami (choc bardzo rzadko sa) ale zdarzaja sie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
jak się robi trójwymiarowe przedmiociki z koralików to byly tu wątki, chyba w takim o pingwinku są linki do stronek różnych, przejrzyj sobie...
a bransoletke ? Nie wiem czy byla opisywana - najprościej użyć silikonowej gumki i przekładek z kilkomadziurkami (jeśli nie dostaniesz przekładek możesz po prostu jakoś na szerokości te sznurki korali związać, żeby sie razem trzymały. A zamiast gumki może być też cienka gumka pasmanteryjna, kiedyś kupilam taką na szpulce (jeśli koraliki będą mialy odpowiednio duże dziurki nie będzie problemu, ja na nią nawlekalam malusieńkie koraliki,takie ok 2-3mm ale to była mordęga...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Mogę Ci polecić jeden sklep.który ma w miarę wybór koralików i wykończeń ale koraliki tylko małe.Nie wiem jak ta ulica się nazywa dokładnie ale jest to centrum więc łatwo znajdziesz: prostopadła do Wojewódzkiej a równoległa do Kościuszki, od kinoteatru Rialto w górę ,patrz uważnie bo do tej pasmanterii wchodzi się po schodach w dół.Jest też inna pasmanteria która ma wybór koralików i tych rzeczy.między Hotelem Silesia a sklepem cenyum sa w głębi takie kioski pojedynczem.in z pasmanterią ale jest tam owiele drożej niż przy kupowaniu w internecie,zapięcia są prawie 4 razy droższe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Ci bardzo jednak popre cie w pelni zwiedzilam pare pasmanterii doslownie kosmos z cenami ale pomimo to dziekuje jeszce raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Kiedyś jedna z wizazanek podała adres sklepu dla jubilerów w Chorzowie na ul.Kilińskiego 5.
(łatwo tam dojechać tramwajem - gdybyś potrzebowała trasy - pisz na PW) Półfabrykaty są tam w miarę rozsądnych cenach - można bigle kupić nawet za 1,60 (zamykane,srebrne). Jest dużo też innych srebrnych elementów. Mają też (ale chyba tylko jeden kolor) koraliki drewniane. Załączam zdjęcie bransoletki,jaką sobie z nich zrobiłam. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam drogie wizaznaki mam do was jedno pytanko czy wiecie może gdzie w okolicach Katowic jest jakas hurtownia gdzie mozna by kupic koraliki. Pytam bo niestety koszty wysyłki koralików nawet na allegro sa strasznie wysokie. Straszne przy zakupie 2 koralików za 1 zł musze zapłacić 6 za przesyłke ;/ a i jeszcze wtrace czy wiecie coś o orzechach kukui tak modnych w ostatnich czasach ??? gdzie je nabyć ?? POZDRAWIAM marta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dot.: gdzie dostac koraliki ??
W temacie orzechow sie nie orientuje, ale radze zajrzec do magrafu
( www.magraf.com.pl ) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
bardzo Ci dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem i tak sie oplaca bo jest tanio w porownaniu z pasmanteriami gdzie pozatym nic nie ma, ale drobne koraliki kosztuja ok 3 zl w pasmanteria a na allegro 1 zl wiec roznica kolosalna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
No, dobra, ale czy któraś z was nie wie, gdzie są koraliki W POZNANIU ?? Tyle się mówi o Katowicach, a Poznań...nie ma koralików !
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Marchewa, dałam Ci link do sklepów w Twoim wątku
![]() w internetowych kosmiczne ceny?? ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
guga..a tu sie nie zgodze..ja mam super pasmanterie..koraliki 0 sztuk perskich oczu suzych za 1,50, a na allegro za 1zł tylko 4 szt. Więc dla mnie żaden intere..wole pasmanterie..i to zwykła osiedlowa..w dodatku sprowadzaja to co ja chcę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Sosnowiec - sklep
Pewnie niepotrzebnie zakładam wątek, bo już wszyscy wiedzą ale... na końcu Modrzejowskiej - naprzeciw greckiej restauracji nidaleko Rossmana, jest taka mała pasmanteria chyba "Guzik" się nazywa i mają trochę koralików jablonexu - ale głównie te drobne, mają też trochę kryształków, piórek ale za to całą kolekcję drewnianych korali (tak swoją drogą to oni je sprowadzają-moim zdaniem, z hurtownii magraf, bo takie same widziałam w ich sklepie internetowym). Zawsze można się podratować
![]() Aha jak już mówię o sklepach na śląsku to w Katowicach w Silesii w Empiku też jest mały dział z koralikami pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sosnowiec - sklep
byłam niedawno w SCC i właśnie miło sie zaskoczyłam, bo wcześneij działu ze sztuką rodzinną nie było niestety...ale jak zobaczyłam ceny:/ za malutkie pudełeczko z 12 kryształkami bodajże chcieli 12,99 :/ ździerstwo...wole sklepy internetowe
![]()
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sosnowiec - sklep
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Gdzie kupic??
Witam
![]() ![]() ![]() p.s. Wiem że można kupić to w empiku ale tam to jakieś drogie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie kupic??
edith tu chyba nikogo nie ma z katowic, chyba jedna osoba
ja jestem z sosnowca i jak na razie nie znalazlam takiego sklepu - koraliki jeszcze znajdziesz w pasmanteriach, ale półfabrytkatów niet ale jak znajdziesz gdzieś to koniecznie daj mi znać gdzie?! pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
W poniedziałek byłam w Katowicach. Totalna kicha - tak zreszta jak w Krakowie (tylko EMPIK z wygórowanymi cenami). Ktoś kiedys pisał na forum, że półfabrykaty mozna kupić w Chorzowie. Może jeszcze raz poda te dane.
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie.Jesli chodzi o chorzow to półfabrykaty mozna zakupic na ul. Kilińskiego o ile sie nie myle.pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
no i jeszcze pozostaje moj sklep
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ps. ale kolczyki na wystawie kwiatów mieliście piękne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Istnieje możliwośc zakupu towaru także w realu,nie tylko przez sklep
![]() Można np umówic sie w jakieś miłej kawiarni i tam na żywo poogladac ![]() REKLAMA NA WIZAZ.PL JEST PŁATNA Proszę zapłacić, żeby móc reklamować swoje usługi/towary. Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2006-05-18 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
hej zdolne dziewczyny, a może któraś z was jest z Pszczyny i wie gdzie najlepiej kupiś srebrne bigle???
Albo z cieszyna bo tam mam siostre to by mi kupiła ![]() Jak wiecie to prosze podajcie namiar
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
podłączam sie pod wątek: Dziewczyny, pomóżcie! Gdzie można w Toruniu kupić drucik? Najlepiej posrebrzany? W empiku nie ma, w metalowych też nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.