|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ryzyko czy stabilizacja?
Cześć Wam!
Chciałbym się Was spytać, co byście zrobili na moim miejscu. Mam taki mętlik w głowie... Pracuję u prywaciarza ( 500zł, bo umowa o pracę na półetatu, ale że pierwsza praca to wypłaca 80% wynagrodzenia). Warunki nie są jakieś najgorsze, co prawda mam pracę premiową, dostaje premię, a szef nie wypłaca...ale mniejsza o to. Studiuje na 1 roku, zaocznie Finanse i rachunkowość. Wiem, że chcę być analitykiem finansowym, jest to coś o czym marzę! Tylko żeby nim zostać muszę przebrnąć przez np. księgowość. W UP powiedzieli, że będą staże teraz. Niestety, tylko dla najlepszych. Co najgorsze, muszę być bezrobotnym. Nie wiem co wybrać, stabilną pracę tutaj, bez perspektyw, za grosze, czy ryzykować z tym stażem. Tylko że jak go nie dostanę, to będę całkowicie bez pracy ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ryzyko czy stabilizacja?
A co to za praca?
Może nie rezygnuj,tylko na drugie pół etatu załatw sobie porządne praktyki? ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
W tym problem, że pracuję w różnych godzinach tutaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Co za wyśrubowane wymagania dla stażystów...
![]() No lae ta praca jest zgodna z kierunkiem studiów?Jeśli tak,to ja bym nie rezygnowała,jeśli nie ma szans na inna,no bo wiesz,staż też się kiedyś skończy,bo może być np tylko 3 miesiące Jesteś dopiero na 1 roku,nie spinaj się tak,jeszcze całe 4 lata,jest czas ![]()
Live a life you will remember Thank God, I'm a woman ![]() Edytowane przez lalibelle Czas edycji: 2014-04-16 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
nie rezygnuj skoro umożliwia Ci to studiowanie
![]()
![]() |
#6 |
Work, work, work
|
Bardzo dziwne jest to, co piszesz ws. stażu, ponieważ regulują go odpowiednie przepisy i uchwały, a także wewn. rozporządzenia danego urzędu. Nie rozumiem kwestii, że staże mają być dla osób nie uczących się (owszem dziennie, ale zaocznie można się uczyć) i najlepszych?
Po pierwsze co znaczy "najlepszy", niby czym się będzie urzędnik kierować rozpatrując wniosek? A po drugie pierwsze słyszę, iż nauka jest powodem dyskryminacji w sytuacji ubiegania się o staż... ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Aktualnie pracuję w nieruchomościach, więc daleko jej od analityka finansowego czy księgowego :/ Boje się, że jak zaryzykuje to się nie uda, a znów siedzieć za 500zł i przede wszystkim w nie swojej branży...
Co do stażu, tak mi Pani powiedziała w UP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.