|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Przepis na sałatkę - nietypowy
Witam was , zbliżają się święta i mam do was prośbę : czy znacie może przepis na sałatkę w którym mogą się złożyć tylko te składniki poniżej ? Chciałabym po raz 1 zrobić sobie jakąś sałatkę na święta i zjeść a nie ciągle chlebek razowy z warzywami jeść... Z góry dziękuję
![]() Lubię : -pieczarki (marynowane i zwykłe) - ogórki konserwowe - szynka z indyka - tuńczyk - papryka( zwykła i konserwowa) - oliwki - pomidory - ew buraczki ćwikłowe ( tak średnio ale jeszcze zjem) -ser żółty - mozarella Nie lubię ( tu bd tylko niektóre rzeczy które kategorycznie nie zjem) - jajka - kukurydza - ogórek surowy - cebula - chrzan - marchewka - rzodkiewka - szczypiorek -groszek -sałata -seler -pietruszka etc etc Z góry dziękuję na podanie mi jakiegoś przepisu ![]()
Ćwiczę i dbam o siebie Uczę się języków Nadrabiam braki w książkach Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń! ![]() Edytowane przez Aneczka91 Czas edycji: 2014-04-17 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przepis na sałatkę - nietypowy
ja robiłam kiedyś sałatkę z pieczarkami konderwowymi.
Smażyłam do tego piers z kucrczaka w kawałkach, doprawiłam mięso przyprawą do kebaba. Do tego ogórek konserwowy, kukurydza i papryka. Możesz nie dawać kukurydzy jak nie lubisz ![]() Dłam majonez też. Ale nie trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wielkie dzięki!!
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Najprościej to połącz to wszystko, te rzeczy do siebie pasują, żeby było ciekawiej to ogórki, szynkę i paprykę pokrój w słupki a resztę w kostkę, bo oliwki to tylko w okręgi najlepiej wyglądają, z majonezem lub śmietaną to klasyka, a z winegretem wyjdzie ci coś kwaśnawego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Papryki dwa kolory pokrój w drobniutką kostkę, ser żółty też. Ogórki kiszone też w kostkę pokroić. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać przyprawy - wymieszaj. Jadłam w orginale z makaronem z nadzieniem serowym. (Wymieszane wszystko)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.