![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Zabawki Naszych Zwierzaków
Witam
![]() jestem bardzo ciekawa, czym bawią się Wasi czworonożni przyjaciele ![]() Moje psy szaleją za sznurami, plastikowymi piłkami, pluszowymi zabawkami - gumowe są rozrywane w mig ![]() Bedąc za granicą widziałam masę inteligentnych zabawek - niestety u nas rzadko dostępnych... Zastanawiam się nad kupnem zabawki Tug-a-Jug ![]() i na allegro- http://www.allegro.pl/item184355238_...lka_z_usa.html tutaj gra dla nas- dwunożnych - która pozwala zrozumieć psa szkolonego metodami pozytywnymi ![]() http://sklep.mampsa.pl/?p=productsMo...-slowa-(kliker) Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2007-04-18 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zabawki Naszych Zwierzaków
Sznur, piłeczki, gumowy prosiaczek, pluszowa ośmiorniczka (już teraz nawet nie przypomina ośmiornicy, trzeba mieć naprawdę dużą wyobraźnię , żeby się w tym dopatrzyć ośmiorniczki).
Kiedyś w okresie szczenięctwa najfajniejszą zabawką była butelka pet, dlatego podoba mi sie to Tug-a-Jug, ale drogie to jak cholera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mój psiak rozwala wszystkie zabawki po kolei
![]() ![]() ![]() Fajnie wygląda jak niesie dwie piłki naraz w pysku i nie wie jak wziąć jeszcze swoją sztangę ![]() ma też kompletnego bzika na punkcie plastikowych butelek (im większa tym lepsza). Aż strach coś pić u nas w domu. Ale rzadko dostaje, bo potrafi powygryzać cały plastik z otworu butelki. dodam może, że to mały pies ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
haha- widzę, że najlepsze zabawki to butelki
![]() ja dźwięk gryzionej butelki - wytrzymuję 30 minut ![]() Przed chwilą kupiłam butelkę Tung-a -Jug ![]() ![]() W przypadku moich psów - żadne gumowe zabawki nie wchodzą w grę... rozgryzają wszystko i kilka razy zdarzyło się, że nałykały się gumy ![]() to dziwne - biorąc pod uwagę gabaryty Szkotów. spójrzcie - ile jest zabawek na stronie Konga - http://www.kongcompany.com/worlds_best.html W Polsce można już kupić kilka rodzajów Konga http://www.e-pet.pl/index.php?a=dyst&w=16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
No u nas prosiaczek zyje już dość długo, a to dlatego, że Cercia postanowiła na nim napisać pracę doktorską z proktologii. Najpierw nadgryzła mu piszczałkę którą miał w tyłku, potem gdy już mu ta piszczałka wisiała "na włosku" przeprowadziła operację usunięcia tego "hemoroida", teraz zajmuje sie poszerzaniem odbytu. Prosiaczek ma już dość duży odbyt, ale Cerci wciąż mało. Dodam, że nie zajmuje sie z takim zapałem żadną inną częścią ciała swojego prosiaczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, że będzie nam dane zapoznać się z praca doktorską Cerci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Aferko - świetny pomysł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Najukochańszą zabawkę Rudego jest kulka z folii alu, i spryciarz doskonale wyczuwa, kiedy podchodzę do szuflady, w której jest ta folia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Butelki plastikowe w każdej ilości. Moje małe 12 kilogramów "rozbraja" butlę po wodzie żywca w jakieś 15 minut. Później pragnie następnych. Czasem jak łapiemy lenia to na raz wyrzucić musimy 10 takich biednych butelczyn. Oczywiście gdy tylko otwieram wodę by się napić Klara już patrzy wzrokiem mordercy czy aby butelka nie nadaje się do zabawy. Jeśli butelka jest pełna potrafi się na nią gapić godzinami i popiskiwać, tak jakby butelka sama od tego miała się opróżnić.
Co do innych zabawek to w sumie nic się tak nie sprawdziło jak kurczak z rożna ( zabawka z dosyć twardej gumy z piszczałką - którą sprytnie sama unieszkodliwiłam bo mi piszczało toto 24h/dobę) oraz Szczurzysław Bartłomiej (szczur z IKEI za 10 zł - jedyny pluszak któremu mimo całodziennych szamotanin nie musiałam jeszcze robić liftingu) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasze próbowały kiedyś bawić się pełną butelką Pepsi (pod naszą nieobecność). Efekt był taki że odrobinę odkręciły, a jak porzucały i pepsi sie spieniła to zaczęła się wylewać (źle powiedziane, właściwie wystrzeliwać) i cała kuchnia była klejąca (łącznie z sufitem). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() Moja poprzednia sunia np poprzesadzała fiołki mojej mamy. Jakieś 20 doniczek było. Aaa i od razu za pamięci zdjęła firanki, które po tej zabawie trzeba było uprać ![]() A moja Klara uwielbia bawić się z nami w chowanego. Chowa się gdzieś (np w kuchni zamyka drzwi) i szczeka żeby jej szukać. Ostatnio jakb byłyśmy u moich rodziców to schowała się w szafce z szarlotką. Połowa szarlotki zniknęła zanim znaleźliśmy Klarę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
hahaha - psiuty są najlepsze - zawsze coś wykombinują
![]() ![]() Moja Koka kradła kiedyś naszą bieliznę - to wynikało z tęsknoty za nami i miało miejsce zanim urodziła się Kluska ![]() ![]() ![]() W każdym razie -robiła kłami takie małe dziureczki - podszywając się pod mola ![]() Kilka razy dostała porządną burę - od tej pory, jak rozłoży się jej majtki przed nosem- ucieka gdzie pieprz rośnie ![]() W ubiegłym roku objawy majtasowej choroby powróciły na chwilę... odkurzałam sobie w najlepsze - zbliżyłam się do wielkiej, okragłej donicy z kwiatami-przy której zobaczyłam trochę ziemi - podeszłam bliżej zaciekawiona, co mogło spowodować wysypywanie się ziemi - przecież krety w doniczkach nie mieszkają ![]() Zobaczyłam w doniczce mały kopczyk z ziemi - jakby ktoś ją spulchniał tylko w tym miejscu - dotknęłam go - i odsłoniłam kawałek białego materiału ... to były majtki zakopane nosem - tak perfekcyjnie- że biorąc pod uwagę rozmiar akcji -ziemi wysypało się naprawdę niewiele... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
najulubiensza zabawka najstarszej kocicy sa... zywe myszki, ktore lowi skubana w ilosciach hurtowych. bawi sie nimi, popycha, podrzuca az w koncu biedna mysza dostaje zawalu serducha i idzie do piachu. dwie mlodsze lubia myszki, ale juz zabawkowe, z dzwoneczkami w srodku. poza tym wszystkie kocice kochaja wrecz palstikowe i papierowe torebki. uwielbiaja do nich wchodzic czy tez wbiegac z rozpedu. ach, zabawa jaich malo. byl tez okres, ze jedna z kotek wyciagala z mojej szuflady skarpetki i gonila z nimi po calym domu. wszystkie uwielbiaja tez kulki z folii aluminiowej
![]() a tedi, piesa rozmiarow sporych, bo labradorka, zachowuje sie jak maly szczeniaczek kiedy widzi jakas pileczke, plastikowego kurczaka [ojciec jej kiedys kupil i jest to wrecz juz swieta zabawka ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A co do tej drogiej butelki - zabawki to Klarze kupiłam taką piłkę, co się wsypuje karmę i jak psina się nią bawi to karma wypada. Też fajna rzecz, a trochę tańsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nigdy nie pozwoliłabym tak się kotu bawić (jakbym mogła).
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
raczej jej tego nie zabronie
![]() jest kotem. koty lowia myszy. taka jest naturalna kolej rzeczy. ja mysz znajduje na wycieraczce juz martwa. polnych myszy, ktore sa w mojej piwnicy mi absolutnie nie szkoda.
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja rozumiem, że kota się polować nie oduczy. Ale i tak by mi było smutno.
Nie mówiąc już, ze trochę zaprzeczasz sama sobie. Ale nie chcę ciągnąć tego tematu. Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
aha, to, ze wiem, jak moj kot poluje i to, ze znajduje mysz na wycieraczce to jest zaprzeczanie sobie? tak sie sklada, ze mam okna w domu, ktore wychodza na podworko
![]() z mojej strony eot. moj kot ma instynkt lowcy. i dobrze.
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Ulubione zabawki?
Wszelkie pluszaki... Tarmosic, porwac i wypruć flaki... Butelki, i wszelkie inne podobne plastikowe przedmioty. Piszczace marchewki, krowy i pilki... Obowiazkowo 2 sznury i pilka na sznurku... Cala masa pilek tenisowych. Stringolce pańci ![]() A juz taka super zabaweczka jest poslanie ktore uwielbia przeciagac po calym mieszkaniu ;P
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Moja Topcia nadal szaleje za szczypiorkiem
![]() ![]() ![]() ![]() Typowo kocich sklepowych zabawek mam całą torbę, ale koty nie chcą się bawić kuleczkami, myszkami itp. Jedynie nakręcana duża mysz cieszy się powodzeniem, bo koty mogą ją "skopać" na wszelkie sposoby ![]() Starsza kotka bryka jeszcze, gdy widzi słomkę, albo kawałek papieru zwiniętego w cieniutki wałeczek i sunący gdzieś po podłodze. A Hektor (dorosły pies o usposobieniu szczeniaka ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Aferko właśnie taki zielony do jedzenia ![]() ![]() ![]() Dziwię się do tej pory, że nie molestuje dwóch kęp szczypiorku, które rosną w ogródku, bo marny byłby ich los ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
wszystkie zabawki kupione w sklepach dla zwierząt są absolutnie pogardzane, przez mojego psa i króla rocka zarazem-elvisa =P nie ma to jak swojski worek, butelka. prawdziwym rarytasem jest jednak skarpeta związana w supły. oooch tak
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Skarpeta zawiązana także, jak mogłam zapomnieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
pluszowe maskotki, ręczniki, skarpetki, węzły, patyki <- to ulubione zabawki mojego psa.
a jeżeli chodzi o tę grę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
zdecydowanie skarpetki.
![]() Lubi też gryźć moją stopę przez kołdrę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() --------------------------- Skarpetki - są fantastyczne !!! moja sznaucerka... której nie ma już z nami - uwielbiała stare skarpetki powiązane w dłuuugie sznury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
u mojego psiaka nr 1 sa wszelkiego rodzaju pileczki,a gdy ich nie ma to kamienie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.