Echo dawnego zauroczenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 20:13   #1
201609102148
Konto usunięte

Echo dawnego zauroczenia

Miałam ostatnio interesującą sytuację, która sprowokowała mnie do przemyśleń...
Współlokator mojego chłopaka puścił piosenkę (bardzo fajną z resztą) zespołu, którego nie słuchałam od jakichś 6 lat. Tak słucham sobie, słucham, nagle coś mi się przypomniało...
Otóż wokalista zespołu, Ezra Koenig, był przez jakiś miesiąc moim gimbazjalnym zauroczeniem (a zarazem jedyną fanowską platoniczną miłością, jakiej kiedykolwiek doświadczyłam) Podczas gdy koleżanki jarały się bliźniakami z Tokio Hotel, ja, nie wiedzieć czemu, wzdychałam do "najsłodszego żydka na świecie", jak go nazywałam . Wydawał mi się taki uroczy i chłopięcy...
Wygooglowałam sobie więc mojego Słodkiego Żydka, żeby powspominać i pośmiać się ze swojego Czternastoletniego Ja i... prawie spadłam z krzesła.
Z monitora patrzyła na mnie twarz mojego obecnego chłopaka!

Nie, nie chodzę z Ezrą . Ale podobieństwo jego i mojego D. jest wprost uderzające. Identyczne usta, policzki, podbródek, kształt i układ oczu, takie same wyraźne brwi, ciemne, kręcone włosy, nawet fryzura się zgadza! Jedynie kolor tęczówek i końcówka nosa inna... Drobne szczególiki, spokojnie można by ich wziąć za braci.

No i tak teraz siedzę i się zastanawiam, jakim cudem to możliwe Kiedy poznałam D, nie pamiętałam już, że trzy lata wcześniej z koleżanką jarałyśmy się jakimś słodziakiem ze Stanów. Tym bardziej nie pamiętałam tego, kiedy się w nim zakochiwałam, kolejne trzy lata później.
Wygląda jednak na to, że Słodki Żydek siedział gdzieś w mojej podświadomości, no i cichcem wylazł, gadzina, na wierzch

Ciekawi mnie- czy któraś z Was miała kiedyś podobnie? Spojrzałyście w twarz ukochanej osoby i zobaczyłyście tam nagle, jak ja, rysy nauczyciela z podstawówki, ulubionego aktora, "dorosłego" piętnastoletniego sąsiada z bloku naprzeciwko, Adasia Niezgódki, dalekiego kuzyna, którego podziwiałyście mając osiem lat, ulubionego dentysty? Jakiś cień sentymentu z dzieciństwa?

A tu macie mojego Słodkiego Żydka. Dalej mnie rozczula
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ezra.jpg (52,3 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ezrak.jpg (34,6 KB, 94 załadowań)

Edytowane przez 201609102148
Czas edycji: 2014-04-10 o 20:18
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 20:34   #2
sallyskellington
Raczkowanie

Dot.: Echo dawnego zauroczenia

Ja ostatnio oglądając "Factory Girl" zobaczyłam Haydena Christensena... oczywiście znałam go wcześniej ale dopiero teraz zorientowałam się, że konkretnie w tym filmie przypomina mojego exa :/ te same oczy, uśmiech i ogólnie uroda, mimika twarzy... i było to dla mnie bardzo nieprzyjemne ... bo nagle doznałam takiego uczucia a exa nie widziałam 2 lata ...powiem, że było to lekko dla mnie dziwne ...
Stary 2014-04-10, 21:06   #3
Harriboo
Raczkowanie

Dziwny zbieg okoliczności albo został Ci gust do facetów o określonym typie urody z gimnazjum i akurat trafiłaś na podobnego, chyba innego wyjaśnienia nie ma. Podobnej sytuacji nie miałam, ale patrząc na moje dawne "miłości" to w życiu nie chce takiego faceta w stylu Tokio Hotel.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Harriboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 21:15   #4
gnishu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Harriboo Pokaż wiadomość
Dziwny zbieg okoliczności albo został Ci gust do facetów o określonym typie urody z gimnazjum i akurat trafiłaś na podobnego, chyba innego wyjaśnienia nie ma. Podobnej sytuacji nie miałam, ale patrząc na moje dawne "miłości" to w życiu nie chce takiego faceta w stylu Tokio Hotel.

gnishu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 21:23   #5
chwast
Zakorzenienie

Nie, ale moja koleżanka ma faceta IDENTYCZNEGO, absolutnie nie przesadzam w tym momencie - jak ten mąż Shakiry. No gość jest jak jego brat bliźniak może ma mniej uszy odstające tylko.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 23:00   #6
201607141620
Konto usunięte

Uwielbiałam Ryana Goslinga - ex był bardzo podobny.
Później mi przeszło na Adriena Brody'ego - kolejny ex był jak jego młodszy brat.
Od wielu lat jednym z moich najukochańszych wokalistów jest Chester Bennington i mam jego młodsza wersje za już-prawie-męża. Z tym, ze ani Ryana ani Adriena nie mogę już ogladać na ekranie ;p
Więc tak, coś jest w tym, że czasem wybieramy na partnerów i ulubieńców mężczyzn w określonych typach

201607141620 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-11, 09:55   #7
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Harriboo Pokaż wiadomość

No to musiał być bardzo "uśpiony" gust, bo gdyby mnie ktoś np. dwa lata temu zapytał, jakie cechy mi się w mężczyznach podobają, to poza kręconymi włosami nic by się nie zgadzało
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości