![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
solarium:)
hej
Pierwszy raz zaczelam chodzic na solarium , ze wzgledu na to ze za kilka tyg jade na urlop i chcialabym sie troszke opalic przed, bo jestem strasznie blada. Jakie balsamy/olejki polecacie?
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: solarium:)
Największa głupota, żeby chodzić na solarium. Hodujesz czerniaka, czy może zmarszczki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Olejek ziaja. Jest tani i jest i do solarium i na slonce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Travis, też polecam ziaję ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-05-13 o 09:32 Powód: <złe_słowo> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-05-13 o 09:33 Powód: <złe_słowo> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka razy na solarium nie zabije mnie doprawdy. Nie musisz mnie krytykowac, ja nie krytykuje Ciebie za to jak zyjesz. Troche szacunku.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubie Piz Buin.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
czaje sie na
![]() Pro Tan ProTan Dark Tanning Sunbed Cream
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do opalania może olej kokosowy? ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Life is a drink ...
|
myślałam, że na urlop jedzie się dlatego żeby się opalić a nie żeby jechać już opalonym ... czy w jakim celu się opalasz ?
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Sama nie jestem zwolenniczką solarium, jedyne usprawiedliwienie to jakaś super okazja (przed ślubem np troszkę musiałam bo prześwitywały mi wszystkie niebieskie żyły na klacie ![]() Autorko może belissa sun? Moja znajoma stosuje i nawet bez opalania nabrała zdrowego kolorytu no i tabletki mają za zadanie dodatkową ochronę przed UV. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Może po to żeby dobrze wyglądać i czuć się w stroju?
Skoro chce iść na solarium to jej sprawa, zadała konkretne pytanie, więc albo odpowiedz albo się nie wtrącaj. Tak jak inne dziewczyny pisały. Robisz wszystko co idealne dla Twojego zdrowia? Ja chodzę co jakiś czas na solarium i nie uważam żeby mi to mocno szkodziło. Co innego skwary co chodzą 3 razy w tygodniu. Wszystko z umiarem jest dla ludzi ![]() A wracając do tematu: http://allegro.pl/supertan-sugary-va...216941752.html ja mam teraz coś takiego, ale kupuję różne na allegro. Niby drogie, ale jak stosujesz na twarz i dekolt to bardzo wydajne. I pamiętaj że powinnaś kupić coś przeznaczonego do opalania na solarium, a nie na słońcu. Jak chcesz iść tylko kilka razy to kup sobie na samym solarium z 2 saszetki to ci starczy na 4 użycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Też nie jestem zwolenniczką solarium, ale od czasu do czasu korzystam i nie ma w tym nic dziwnego
(szczególnie jak jest jakaś okazja i chcę wyglądać po prostu lepiej. I nie spalić się, tylko złapać trochę koloru. ![]() Przed urlopem też chodziłam na solarium bodajże ze 2,3 razy ( dosłownie na kilka minut, napewno nie na 10 i więcej), a to tylko dlatego, że jak nie pójde przed urlopem na solarium to opalam się na czerwono (dopiero potem brązowieje) Nie dajmy się zwariować ![]() Też polecam Ziaję ![]() edit. Ja polecam jeszcze masło kakaowe z ziaji ( tylko ja korzystam po solarium) Edytowane przez malina885 Czas edycji: 2014-05-13 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Life is a drink ...
|
tylko, że solarium nie uodparnia skóry na słońce ale ... no cóż :P
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Może i tak, ale to nie zmienia faktu, że jak się pójdzie na kilka minut, to już będzie wielka tragedia.
We wszystkim umiar jest wskazany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Life is a drink ...
|
W swoim życiu w solarium 'przeleżałam' już kilka jak nie kilkanaście godzin :P więc nie jestem aż taka bardzo anty na solarium, po prostu trzeba wiedzieć pewne rzeczy. Niestety opalenizna z solarium nie daje gwarancji, że nie uniknie ktoś zaczerwieniania gdy będzię się opalał na słońcu. W solarium działa na Ciebie UVA a naturalne słońce UVA i UVB i są to dwa 'różne procesy w skórze'. W poczekalni jest dużo fachowych magazynów i warto czasami poczytać sobie różne ciekawostki.
Chyba, że autorka po prostu nie chce wyglądać blado w stroju a to już inna historia :P A jak produkty do opalania w solarium to od siebie powiem, że lepiej zainwestować w produkty typowo z branży solaryjnej firmy Soleo, OnyxTan, Australian Gold.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Chcąc opalać się w solarium, korzystaj tylko z kremów wyłącznie do tego przeznaczonych (zakup w solarium, lub na allegro czy innych źródeł, takich firm jak podała Selfish Girl), mają one w sobie dużą ilość witamin, minerałów oraz składników głęboko nawilżających skórę i zapobiegających starzeniu się skóry.
Inne kosmetyki, olejki, oleje - nie wolno! Nikt nie przebadał ich krystalizacji w takich warunkach, uszkadzają one pleksę, jak i mogą wtapiać się w skórę ![]() ![]() Chcemy przecież opalać się komfortowo i bezpiecznie ![]() NO I TEN OSŁAWIONY CZERNIAK! "Na przestrzeni 2009r. przez media ogólnopolskie przetoczyła się negatywna i sponsorowana przez lobby kosmetyczne kampania dotycząca opalania w salonach solaryjnych, mająca na celu zwrócenie uwagi na konieczność korzystania z innych "zdrowych" produktów brązujących skórę. Autorzy licznych publikacji nie dostrzegli faktu, iż w opalaniu brązowa skóra jest efektem wtórnym i nie najważniejszym ale przede wszystkim najbardziej istotne są korzyści zdrowotne. Są one potwierdzone w badaniac h prowadzonychw Stanach Zjednoczonych, Szwecji, Niemczech. W ramach tej kampanii podanych zostało wiele nieprawdziwych informacji o opalaniu w solarium, w szczególności o powodowanym przez solarium wzroście zachorowań na raka skóry. I tu znów nikt nie powiedział, iż rak skóry powstaje głównie w wyniku oparzeń skóry przebytych szczególnie w dzieciństwie, które w późniejszym wieku pod wpływem różnych czynników mogą przyczynić się do jego rozwoju." Ulotka informacyjna Polskiego Związku Solaryjnego. Solarium to bezpieczne opalanie. Dzięki możliwości kontroli czasów opalania oraz mocy promieniowania UVA i UVB pozwala na rozsądne opalanie, czego nie można powiedzieć o kilkugodzinnej ekspozycji na słońcu.. ![]() Tyle ode mnie ![]()
![]() |
#19 |
.
|
bierz belissę sun (czy coś w ten deseń), pij soki z marchwi. + balsamy brązujące. ja tam nie chodzę na solarium, ale pewnie bym stosowała krem z filtrem o.O
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- ta, jasne, opalanie na solarium zdrowe. fajny żarcik. biorąc pod uwagę, że jednorazowo przyjmujesz większą ilość promieniowania niż na dworze. plus sporo osób "zalicza" jednak poparzenie w tym "przybytku rozkoszy". a to ktoś na początek posiedzi za długo - bo taki kaprys, albo pani doradzi. albo zmiana lamp na mocniejsze i nagle ktoś się przyprażył.
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikogo nie namawiam, chce to pójdzie, nie chce to nie pójdzie ![]() Wszystko zależy od profesjonalnej obsługi, bo jak jakaś gułka wpuści klienta bladego jak ściana na 10-15 min, na lampy z bardzo wysokim współczynnikiem opalania to gratuluję jej i temu co wejdzie na taką ilość minut (czasem dobrze jest myśleć ![]() Są lampy które mają normy europejskie - współczynnik opalania jest znikomy. To jest zdrowe opalanie (nie rzadko przychodzą na nie ludzie - bo lekarz polecał). Poczytajcie w internetach. Czy jest zdrowe? Wierz lub nie ale odkąd zaczęłam się wdrażać w temat i korzystać (10 min /tydzień, dwa. Od września 2012), to nie miałam ani jednego dnia kataru! Dla mnie super sprawa, przeziębienie i grypa omijają mnie szerokim łukiem, wiecznie dobry humor ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Life is a drink ...
|
Nie nazwałabym tego zdrowym opalaniem ale ... efekt możemy 'monitorować'. Normalny właściciel nie wpuści drugi raz tego samego dnia na łóżko i będzie umiał doradzić jak długo powinny trać sesje i jak często. Czytałam gdzieś artykuł na temat starzenia się skóry spowodowanej solarium i wg badań aby nie przyśpieszyć starzenia się skóry można przebywać 10 godzin w solarium w ciągu roku. Wg kalkulatora to wychodzi +- najwięcej 11 minut w tygodniu :P, znam osoby które tą dawkę tygodniową przekraczają czasami i 5 krotnie :P
Nie wiem czy ktoś kojarzy ale u mnie na mieście otworte jest nie solarium a 'kolarium'. Jakieś nowoczesne lampy :O muszę isć do sprawdzić
I only call you when it's half past five... Edytowane przez Selfish Girl Czas edycji: 2014-05-13 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
oprócz polecanej już ziaji możesz uzywać olejku przyspieszającego opalanie z marizy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-opalanie.html
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
o tutaj ten olejek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...901312#r901312
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wredny kotecek
|
A wg mnie trochę bez sensu kupować produkt 150-200ml skoro prawie w każdym solarium za około 2-3 zł można kupić saszetkę i mieć pewność że produkt przeznaczony właśnie do solarium
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
A według mnie trochę bez sensu kupować 20 ml produktu za 5 zł skoro płacisz tyle tylko dlatego że przeszło przez osiemset rąk i sprzedawane jest z ogromną przebitką w solarium a tak naprawdę to jest praktycznie to samo. Dałyście sobie wmówić ze jak coś jest sprzedawane w solarium to jest najwyższej klasy i koniecznie pomoże. Nie, inne produkty do stosowania w solarium też sa dobre. Chyba że ktoś sobie na allegro zamówi cos innego, to fajnie, ale kupowanie czegoś w solarium to głupota totalna, bo to szajs jak każdy inny najczęściej tyle że dopłacasz kupe kasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Nie zahacz nosem o glebę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]() U mnie saszetka np z Soleo (a jest to tania firma :P) to koszt od 8 do nawet 12 złotych. :O Chociaz w solarium to też bym uważała co kto daje :P Czasami babeczka da Ci 'bronzer' i potem możesz udawać, że się opaliłaś. ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
No, u mnie tak samo 5 zł to minimum za jednorazową saszetkę, takie zakręcane na 2-3 razy do 15 zł...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Olejek Mariza.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.