Ja mê¿atka, on singiel... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-04-10, 17:11   #1
krukacz
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Ja mê¿atka, on singiel...

Cze¶æ dziewczyny, czêsto zagl±dam, na forum, ale tym razem zdecydowa³am siê, ze potrzebujê jakie¶ opinii kogo¶ z zewn±trz, gdy¿ mam bardzo mieszane uczucia. Mojego mê¿a pozna³am podczas wczasów za granic±, on jest Serbem. Zaiskrzy³o miêdzy nami, gdy by³am tam na wczasach, po roku siê chajtnêli¶my. Wcze¶niej odwiedzali¶my siê tylko nawzajem co parê miesiêcy, wiêc tak naprawdê nie mieli¶my szansy pomieszkaæ razem, ani tak naprawdê siê poznaæ. Po ¶lubie przeprowadzili¶my siê do Irlandii gdzie dalej mieszkamy (obecnie ju¿ 1,5 roku razem). Wszystko okaza³o siê fatalne, on jest nerwowy, wulgarny, trochê agresywny (nie bije mnie, ale 3 razy nie by³am taka pewna czy mi siê nie oberwie). Jednak najbardziej mnie martwi³ brak jego motywacji w ¿yciu oraz nie dbanie o siebie - jest to dla mnie bardzo wa¿ne, gdy¿ nie wyobra¿am sobie mieæ dziecka, które takie wzorce przejmowa³o by to tatusiu. Koniec koñców dawali¶my sobie ostatni± szansê po nowym roku na zmiany, jednak ju¿ po 3 tygodniach sytuacja wróci³a do tej, która by³a wcze¶niej i moje uczucia zniknê³y bezpowrotnie, w³a¶ciwie nie by³o ich ju¿ od jaki¶ 7 miesiêcy, ale ci±gle siê ³udzi³am, ¿e co¶ siê zmieni....o rozwodzie my¶la³am ju¿ od dawna.
Sytuacja zaczê³a siê jeszcze komplikowaæ, gdy¿ pozna³am na pocz±tku roku kolegê z pracy (nazwijmy go A.), na pocz±tku by³ tylko koleg± mijanym na korytarzu, jednak 4 tygodnie temu zaprosi³ mnie na kawê i to siê wtedy sta³o...zupe³nie siê zauroczy³am ze wzajemno¶ci±. On wie o tym, ¿e jestem mê¿atk±, ale wiedzia³ te¿, ¿e mi siê nie uk³ada³o, gdy¿ na w lutym mu siê trochê zwierzy³am...Pod wp³ywem nowych uczuæ od razu siê zmobilizowa³am i w³o¿y³am wniosek rozwodowy. M±¿ by³ trochê w szoku, ale generalnie przyj±³ to dobrze, ba³am siê tego, ¿e mo¿e mi co¶ zrobiæ, ale okaza³o siê, ¿e chocia¿ w takiej sytuacji zachowa³ klasê, tak¿e teraz do wstêpnego rozwodu czeka mnie 8 tygodni.
Teraz odk±d miedzy mn± a "koleg±" z pracy zaiskrzy³o kryjemy siê i spotykamy sekretnie, jak siê mo¿ecie domy¶laæ ja tu ¶rednio zachowujê klasê, nie cierpiê tego k³amania, krêcenia . Mój A. chcia³ poczekaæ chocia¿ z seksem na to a¿ mój m±¿ siê wyprowadzi (jeszcze 7 tygodni), ale poszli¶my na ca³o¶æ ju¿ na drugiej randce, nie mam co ¿a³owaæ, bo by³o cudownie. Jednak tu zaczynaj± siê moje dylematy, bo przez to, ¿e siê ukrywamy to nie piszemy do siebie smsów, nie dzwonimy, gadamy wieczorem tylko na fb jak m±¿ idzie w pracy, ja za ka¿dym razem muszê zagadywaæ wiêc czujê siê jakbym siê narzuca³a. Ton rozmowy narzucam ja, bo jak ja nic nie piszê, to on chyba po paru minutach nic by mi nie napisa³. Z drugiej strony jak jeste¶my w pracy to on zawsze do mnie pierwszy zagaduje... Mam takie mêtlik w g³owie. On wspomina o tym, ¿e nie mo¿e siê doczekaæ, a¿ ju¿ bêdê wolna, ¿e bêdzie móg³ siê obudzi³ ko³o mnie i bêdziemy mogli pojecha³ chocia¿by na wczasy razem, ja jednak jestem strasznie nie ufna.
My¶licie, ¿e w takiej dziwnej sytuacji mo¿e nam co¶ z tego naprawdê wyj¶æ? A. bardzo mi siê podoba i z chêci± zaryzykujê, ale nie mogê omin±æ tego uczucia narzucania. My¶licie, ¿e dobrym pomys³em jest np. przestaæ do niego zagadywaæ wieczorem? Jak raz nie zagada³am to zaraz pyta³ co siê sta³o. Jeszcze rozterki jak on to mo¿e widzieæ - ostatecznie zdradzam mê¿a (ale zaczêli¶my siê spotykaæ dopiero kiedy papiery rozwodowe faktycznie z³o¿y³am), mo¿e to wygl±daæ jak bym siê rozwodzi³a faktycznie dla niego. Trochê mnie to martwi to bo tak jakby mia³ mnie ju¿ w gar¶ci. My¶licie, ¿e A. my¶li o mnie powa¿nie w takiej sytuacji?
krukacz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-10, 17:18   #2
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 562
Dot.: Ja mê¿atka, on singiel...

Cytat:
Napisane przez krukacz Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny, czêsto zagl±dam, na forum, ale tym razem zdecydowa³am siê, ze potrzebujê jakie¶ opinii kogo¶ z zewn±trz, gdy¿ mam bardzo mieszane uczucia. Mojego mê¿a pozna³am podczas wczasów za granic±, on jest Serbem. Zaiskrzy³o miêdzy nami, gdy by³am tam na wczasach, po roku siê chajtnêli¶my. Wcze¶niej odwiedzali¶my siê tylko nawzajem co parê miesiêcy, wiêc tak naprawdê nie mieli¶my szansy pomieszkaæ razem, ani tak naprawdê siê poznaæ. Po ¶lubie przeprowadzili¶my siê do Irlandii gdzie dalej mieszkamy (obecnie ju¿ 1,5 roku razem). Wszystko okaza³o siê fatalne, on jest nerwowy, wulgarny, trochê agresywny (nie bije mnie, ale 3 razy nie by³am taka pewna czy mi siê nie oberwie). Jednak najbardziej mnie martwi³ brak jego motywacji w ¿yciu oraz nie dbanie o siebie - jest to dla mnie bardzo wa¿ne, gdy¿ nie wyobra¿am sobie mieæ dziecka, które takie wzorce przejmowa³o by to tatusiu. Koniec koñców dawali¶my sobie ostatni± szansê po nowym roku na zmiany, jednak ju¿ po 3 tygodniach sytuacja wróci³a do tej, która by³a wcze¶niej i moje uczucia zniknê³y bezpowrotnie, w³a¶ciwie nie by³o ich ju¿ od jaki¶ 7 miesiêcy, ale ci±gle siê ³udzi³am, ¿e co¶ siê zmieni....o rozwodzie my¶la³am ju¿ od dawna.
Sytuacja zaczê³a siê jeszcze komplikowaæ, gdy¿ pozna³am na pocz±tku roku kolegê z pracy (nazwijmy go A.), na pocz±tku by³ tylko koleg± mijanym na korytarzu, jednak 4 tygodnie temu zaprosi³ mnie na kawê i to siê wtedy sta³o...zupe³nie siê zauroczy³am ze wzajemno¶ci±. On wie o tym, ¿e jestem mê¿atk±, ale wiedzia³ te¿, ¿e mi siê nie uk³ada³o, gdy¿ na w lutym mu siê trochê zwierzy³am...Pod wp³ywem nowych uczuæ od razu siê zmobilizowa³am i w³o¿y³am wniosek rozwodowy. M±¿ by³ trochê w szoku, ale generalnie przyj±³ to dobrze, ba³am siê tego, ¿e mo¿e mi co¶ zrobiæ, ale okaza³o siê, ¿e chocia¿ w takiej sytuacji zachowa³ klasê, tak¿e teraz do wstêpnego rozwodu czeka mnie 8 tygodni.
Teraz odk±d miedzy mn± a "koleg±" z pracy zaiskrzy³o kryjemy siê i spotykamy sekretnie, jak siê mo¿ecie domy¶laæ ja tu ¶rednio zachowujê klasê, nie cierpiê tego k³amania, krêcenia . Mój A. chcia³ poczekaæ chocia¿ z seksem na to a¿ mój m±¿ siê wyprowadzi (jeszcze 7 tygodni), ale poszli¶my na ca³o¶æ ju¿ na drugiej randce, nie mam co ¿a³owaæ, bo by³o cudownie. Jednak tu zaczynaj± siê moje dylematy, bo przez to, ¿e siê ukrywamy to nie piszemy do siebie smsów, nie dzwonimy, gadamy wieczorem tylko na fb jak m±¿ idzie w pracy, ja za ka¿dym razem muszê zagadywaæ wiêc czujê siê jakbym siê narzuca³a. Ton rozmowy narzucam ja, bo jak ja nic nie piszê, to on chyba po paru minutach nic by mi nie napisa³. Z drugiej strony jak jeste¶my w pracy to on zawsze do mnie pierwszy zagaduje... Mam takie mêtlik w g³owie. On wspomina o tym, ¿e nie mo¿e siê doczekaæ, a¿ ju¿ bêdê wolna, ¿e bêdzie móg³ siê obudzi³ ko³o mnie i bêdziemy mogli pojecha³ chocia¿by na wczasy razem, ja jednak jestem strasznie nie ufna.
My¶licie, ¿e w takiej dziwnej sytuacji mo¿e nam co¶ z tego naprawdê wyj¶æ? A. bardzo mi siê podoba i z chêci± zaryzykujê, ale nie mogê omin±æ tego uczucia narzucania. My¶licie, ¿e dobrym pomys³em jest np. przestaæ do niego zagadywaæ wieczorem? Jak raz nie zagada³am to zaraz pyta³ co siê sta³o. Jeszcze rozterki jak on to mo¿e widzieæ - ostatecznie zdradzam mê¿a (ale zaczêli¶my siê spotykaæ dopiero kiedy papiery rozwodowe faktycznie z³o¿y³am), mo¿e to wygl±daæ jak bym siê rozwodzi³a faktycznie dla niego. Trochê mnie to martwi to bo tak jakby mia³ mnie ju¿ w gar¶ci. My¶licie, ¿e A. my¶li o mnie powa¿nie w takiej sytuacji?
och³ód¼ relacjê z panem A, bo to ¶wiadczy na Twoj± niekorzy¶æ. Mo¿e przeciwko Tobie zeznaæ w s±dzie, mo¿esz zaj¶æ z nim w ci±¿ê.
Powiedz ¿e Twój zwi±zek siê rozpada, ¿e cierpisz, ¿e prosisz ¿eby¶cie siê trochê zwolnili....
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-10, 17:28   #3
tymczasowa_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 675
GG do tymczasowa_

z tym zagadywaniem, to pewnie nigdy nie pisze pierwszy, bo mo¿e boi siê, ¿e napisze w momencie, gdy Twój m±¿ bêdzie w domu, a tak jak piszesz Ty, to on wie, ¿e jeste¶ sama. rozmowy na fb te¿ nie ¶wiadcz± o cz³owieku, bo skoro na ¿ywo jest super, to chyba to jest wa¿niejsze?
ale faktem jest to, ¿e powinna¶ byæ czujna, a tak¿e uwa¿aæ do czasu rozwodu. to nieca³e dwa miesi±ce, przecie¿ wytrzymacie. nie b±d¼ taka narwana tak jak z tym swoim ma³¿eñstwem.
Stary 2016-04-10, 18:06   #4
krukacz
Przyczajenie

Hej, macie racjê z tym moim narwaniem...ale to takie ciê¿kie, wiecie jak to jest kiedy "hormony buzuj±" .
tymczasowa_, z tym pisaniem do siebie, to prawda, na ¿ywo jest ¶wietnie i mo¿emy sobie gadaæ o wszystkim. Z tym ma³¿eñstwem to nie tak do koñca, to by³o nie przemy¶lane, my po prostu nie mieli¶my wyj¶cia...Serbia nie jest w EU, wiêc aby móg³ ze mn± zamieszkaæ musieli¶my siê pobraæ. Ja od pocz±tku wiedzia³am, ¿e to spore ryzyko, ale nie chcia³am ¿a³owaæ, ¿e nie spróbowa³am. Nawet teraz nie ¿a³ujê, bo wszystkie do¶wiadczenia tworz± moje "JA".
Gosiaczek1969 ci±¿y z tego na pewno nie bêdzie, bo siê zabezpieczam maksymalnie, ale masz racjê spróbujê trochê siê zdystansowaæ do tego wszystkiego.
Wytrzymam!
Stary 2016-04-10, 18:37   #5
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 562

Cytat:
Napisane przez krukacz Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, macie racjê z tym moim narwaniem...ale to takie ciê¿kie, wiecie jak to jest kiedy "hormony buzuj±" .
tymczasowa_, z tym pisaniem do siebie, to prawda, na ¿ywo jest ¶wietnie i mo¿emy sobie gadaæ o wszystkim. Z tym ma³¿eñstwem to nie tak do koñca, to by³o nie przemy¶lane, my po prostu nie mieli¶my wyj¶cia...Serbia nie jest w EU, wiêc aby móg³ ze mn± zamieszkaæ musieli¶my siê pobraæ. Ja od pocz±tku wiedzia³am, ¿e to spore ryzyko, ale nie chcia³am ¿a³owaæ, ¿e nie spróbowa³am. Nawet teraz nie ¿a³ujê, bo wszystkie do¶wiadczenia tworz± moje "JA".
Gosiaczek1969 ci±¿y z tego na pewno nie bêdzie, bo siê zabezpieczam maksymalnie, ale masz racjê spróbujê trochê siê zdystansowaæ do tego wszystkiego.
Wytrzymam!
nie pisz - bo mo¿e to zostaæ u¿yte w s±dzie. Chocia¿ m±¿ robi wra¿enie ugodowego mo¿e chcieæ Cie upupiæ. A po co dostarczaæ mu broñ do rêki.
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-10, 19:58   #6
bluebluesky
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 573

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Poka¿ wiadomo¶æ
nie pisz - bo mo¿e to zostaæ u¿yte w s±dzie. Chocia¿ m±¿ robi wra¿enie ugodowego mo¿e chcieæ Cie upupiæ. A po co dostarczaæ mu broñ do rêki.
Dokladnie, uwazaj na to

Ukrywanie sie dodaje dreszczyku emocji, dopiero w prawdziwym zyciu, po rozwodzie wyjdzie, czy jestescie sobie pisani.
Stary 2016-04-10, 22:09   #7
aleks_90
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 557

Cytat:
Napisane przez bluebluesky Poka¿ wiadomo¶æ
Dokladnie, uwazaj na to

Ukrywanie sie dodaje dreszczyku emocji, dopiero w prawdziwym zyciu, po rozwodzie wyjdzie, czy jestescie sobie pisani.
Oj tam najwy¿ej znowu z³o¿y papiery rozwodowe. Ju¿ bedzie mia³a do¶wiadczenie w rozwodach.
aleks_90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2016-04-10, 22:17   #8
Swetru
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 40

Masz racjê autorko. Serbowie nie nadaj± siê na ojców. Staraj siê szukaæ partnerów w swoim krêgu kulturowym, oszczêdzisz sobie nerwów a w skrajnym przypadku wynajmowania rutkowskiego do odbijania sobie dzieci. I nie daj sobie wmówiæ ¿e miêdzy nami (chrze¶cijañscy europejczycy) a geograficznymi i nie tylko "do³ami" nie ma ró¿nicy. Trzymaj siê!
Swetru jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-10, 23:52   #9
adult90
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 700

A Ty siê dobrze czujesz z t± prêdko¶ci±?
Sporo ryzykujesz, bo skoro pan A. by³ takim impulsem do zrealizowania planów rozwodowych, to chyba bardzo siê zaanga¿owa³a¶. Na razie nie wiesz jakie intencje ma A.
Po co te¿ wiadomo¶ci które mog± zostaæ u¿yte przeciwko Tobie?

£amiesz pewne zasady, wiêc istnieje spora szansa ¿e pan A. równie¿ ³atwo je ³amie i jeste¶cie do siebie w pewien sposób podobni. Tak¿e z tym narwanym podej¶ciem... b±d¼ ostro¿na co do tej nowej relacji...
adult90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-11, 08:40   #10
ALL for LOVE
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 058

Nie tylko A. by³ impulsem, bo ¶lub z facetem, którego prawie nie zna³a¶ te¿ by³ impulsem. Zwolnij trochê, bo nauczona do¶wiadczeniem powinna¶ wiedzieæ, ¿e nie ma siê gdzie spieszyæ.
ALL for LOVE jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-11, 08:49   #11
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 580

Nie zagaduj pana A., bo mo¿e to zostaæ u¿yte przeciwko Tobie przy rozwodzie.

Popieram: zwolnij.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-11, 09:50   #12
Barbarella05
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 713

Wow, jakie tempo

Zwolnij kobieto, bo siê zapedzasz sama w to samo co z Panem Serbem.

Przy okazji, ¶lub z nim to totalna g³upota. Przecie¿ nie znalas tego cz³owieka totalnie i wzielas z nim ¶lub, ¿eby razem zamieszkaæ ? Serio?

Usuwaj to co pisalas z panem A. I nie zagaduj bo jest to doskona³y dowód na twoj± niewiernosc, która mo¿e zostaæ wykorzystana przeciwko Tobie w s±dzie.
Wiêcej rozwagi.
Barbarella05 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-11, 10:09   #13
Laila_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 91

Masakra, jaka ty jeste¶ w gor±cej wodzie k±pana... Och³oñ, zwolnij tempo z kochasiem i NIE PISZ ¿adnych wiadomo¶ci (no poza neutralnymi), przecie¿ to wspania³y dowód dla s±du w sprawie rozwodowej, a nie masz pewno¶ci czy pan A. nie wywinie ci numeru
Laila_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-11, 10:33   #14
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 592

No coz, "Pan Serb" (jak sie go tu ladnie okresla) dostal co chcial, czyli prawo do pobytu w UE, a Ty teraz masz zagwozdke z rozwodem. Sama widzisz, ze co nagle, to po diable i ³adujesz siê znowu w zwi±zek, mimo ¿e ledwo faceta znasz. Nie masz nauczki po ma³¿eñstwie na chybcika? Przystopuj, najpierw doprowad¼ rozwód do koñca.

Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Czas edycji: 2016-04-11 o 15:43
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-11, 10:50   #15
_Lawendowo_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30

Jestem pod wra¿eniem Twojego tempa. Najgorsze, ¿e teraz trudno Ci to bêdzie zwolniæ z tym panem A. Skoro poszli¶cie ju¿ do ³ó¿ka to trudno mu bêdzie powiedzieæ "s³uchaj zwolnijmy". A to w³a¶nie powinna¶ zrobiæ. Z drugiej strony bêdziesz mia³a wspania³y test. Je¶li siê zgodzi na randki bez seksu to mo¿e i warto, ale wydaje mi siê, ¿e przed kolejnym ¶lubem powinna¶ troszkê lepiej poznaæ faceta.
_Lawendowo_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-12, 01:13   #16
krukacz
Przyczajenie

Hej dziewczyny, dziêkujê za wszystkie porady, uwagi i mnóstwo krytyki , wszystko prawda, ale same powinny¶cie wiedzieæ, ¿e siebie nie tak ³atwo zmieniæ.
Od zawsze mia³am tempo w ¿yciu (i nie chodzi mi o pakowanie siê w zwi±zki czy chodzenie z facetem do ³ó¿ka) tylko jak siê zawsze okre¶la³am jestem kobiet± czynów, a nie s³ów. Oklaski dla mnie ¿e jednak rozwagi nigdy siê nie nauczy³am...
Z tym s±dem nie musicie mnie tak straszyæ (a mo¿e w³a¶ciwie dobrze, ¿e dalej mnie sprowadzacie na ziemiê), gdy¿ jak napisa³am m±¿ jest Serbem, a przeprowadzili¶my siê do Irlandii bo oboje mówimy po angielsku, wiêc nie s±dzê, aby on by³ taki sprytny aby u¿yæ chocia¿ by t³umacza i fatalnie zna siê na komputerach. Zreszt± wszêdzie mam has³a, ale tak mieli¶my oboje od pocz±tku.
Odno¶nie mojego pakowania siê w ma³¿eñstwo z osob±, któr± siê nie do koñca zna, powied¼cie mi jak inaczej mia³am sprawdziæ czy do siebie pasujemy? Rozmawiali¶my codziennie po parê godzin na skype, 3-4 razy w roku widzieli¶my siê po mniej wiêcej 3 tygodnie. On móg³ byæ w PL bez wizy do 3 miesiêcy, a jaki to by³by test dla nas gdyby i tak nie pracowa³, bo gdzie by znalaz³ pracê na tak krótki czas bez j. polskiego. Wiêc ja bym zasuwa³a, a on by sobie grzecznie siedzia³ w domu. Z drugiej strony ja bym nie mog³a mieszkaæ tam bo bym nie znalaz³a pracy w mojej profesji bez znajomo¶ci j. serbskiego,a nie wyobra¿am sobie byæ utrzymank±. Podjêli¶my wiêc t± decyzjê o ¶lubie aby spróbowaæ byæ razem w kraju gdzie mamy równe szanse. Naprawdê nie s±dzie aby jego intencjami by³a wiza na EU, bo teraz kiedy siê rozwodzimy mówi, ¿e wróci do siebie do kraju.
Pewnie znowu wam siê to wyda dziwne, ale dla mnie ¶lub (cywilny) nie jest jakim¶ niesamowitym wydarzeniem, bo jest to tylko z legalizowanie zwi±zku. O wiele bardziej skomplikowana sprawa by³a by gdyby¶my mieli dzieci, albo chocia¿ by wspólny kredyt czy mieszkanie. A tak wchodzili¶my w to z niczym (no ok. z uczuciami) a teraz wychodzimy ponownie z niczym. W normalnych warunkach kiedy by¶my mogli razem spokojnie zamieszkaæ nigdy bym siê nie zdecydowa³a na ma³¿eñstwo bo w³a¶nie nie wierzê, ¿e ono daje cokolwiek wiêcej ni¿ zwi±zek partnerski, który jest oparty na mi³o¶ci. Z tym, ¿e jestem zdolna jak widaæ zrobiæ wiele dla uczuæ, które by³y szczere...
Wracaj±c do A. mam ¶wietn± okazjê, aby och³odziæ trochê nasz± znajomo¶æ, gdy¿ on jedzie wkrótce na 2 tygodnie do PL, wiêc chc±c nie chc±c nie bêdê mog³a nic g³upiego robiæ.
Jak wróci porozmawiam z nim, ¿e lepiej aby¶my poczekali, zostan± raptem 4 tygodnie do papieru ze wstêpnym rozwodem. Tu rozwody wygl±daj± trochê inaczej. Nie bêdziemy prawdopodobnie wzywani do s±du w ogóle, gdy¿ nie mamy dzieci i nikt nie walczy o finanse. Jak ju¿ bêdê mia³a ten papier to jeszcze trzeba poczekaæ na "koñcowy rozwód" .
Poinformujê was, jak co¶ siê u mnie zmieni, no oczywi¶cie czekam na kolejn± falê krytyki
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-04-12 02:13:20

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.