![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
JAK pobudzić metabolizm?
No właśnie. W ciąży i po ciąży mocno przytyłam (30kg), zawsze miałam tendencje do tycia
![]() Jakiś czas temu stosowałam dietę plaż południowych, schudłam z 5kg, ale jak zaczęłam jeść węglowodany wróciło 5 i jeszcze 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: JAK pobudzić metabolizm?
Ja pobudzam swój metabolizm pijąc czerwoną herbatke.
Mi pomaga. Nie znam sie zabardzo na medycynie i na takich przypadkach. Trzeba poczekać aż sie wypowie ktoś bardziej zorientowany niz ja. Może ta dieta jest dla ciebie zła? Albo musisz popracować nad silną wolą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jedz 5 małych posiłków.
Koniecznie zwiększ ilość posiłków ale żeby nie były wielkie. śniadanie: musli z jogurtem, z owocem II śniadanie grahamka, twarożek odiad: duszone miesko z warzywami, z ryżem, kaszą na podwieczorek orzeszki, twarożek z łyżką powideł Na kolacje jakieś ciemne pieczywo z serem, chudą wędliną, tuńczyk z jakiem sałatki warzywne na bazie oliwy lub jogurtu Dużo pij zielonej herbaty, soków bez cukru dużo wody.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze, że pomaga spożywanie posiłków o stałych porach. Nie zawsze da się to osiągnąć, ale warto spróbować. To też pozytywnie wpływa na metabolizm.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ruch pobudza metabolizm. Nawet zwykły spacerek po obiadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
przemiane materii poprawia Ci ziola np morszczyn jest bardzo niedobry ale pomaga i jest bezpieczny poniewaz nie powoduje np zaburzen miesiaczkowania.pijesz napar z pol lyzeczki raz dziennie.sama pije(trzeba przykryc i wypic na raz jak juz jest chlodne tyle ze z zatkanym nosem bo bardzo smierdzi zdechlymi sledziami
![]() kosztuje ok 2,40 torebka mozesz tez kupic babke płesznik (ok 7 zl) ale polecala bym Ci raczej colon do kupienia w aptece kosztuje puszka 35 zl ale jest super,to sa zmielone ziarna babki plesznik dodaje sie kopiata lyzeczke np do herbaty,smaku prawie nie ma.robi sie z tego taka galaretka ktora hamuje zupelnie apetyt to taki blonnik naturalny ![]() ![]() straj sie tez nie jesc po 18 i pij bardzo duzo wody mineralnej niegazowanej w ciagu dnia ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
to nie jest mit,wieczorem metabolizm sie oslabia,wolniej wszystko pracuje wiec organizm nie jest w stanie tego przerobic,zauwazylas moze ze jak wieczorem nie jesz to rano masz plaski brzuch i jest Ci lzej?
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się. Ostatni posiłek je się na 2-3 godziny przed snem, a wątpię, żeby ktoś chodził spać o 21
![]() Tak jak pisano już tutaj: jedz 5-6 posiłków w odstępie 3 godzinnym. Nie podjadaj. Śniadanie obfite, im późniejsza pora dnia tym mniej węglowodanów, kolacja białkowa. Ja miałam dietę ubogą w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe, to uzupełniłam te braki dodając odpowiednie jedzenie i kupiłam suplement (omega 3 - mają nnkt) i szybko zobaczyłam efekty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ja sie jednak stram tak uczyc poniewaz jak juz zaczne jesc wieczorkiem to jem i jem
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
wiesz...ja sie zmagam z anoreksja bulimiczna...wiec albo nie jem wcale albo mam napady wieczorami
![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
mi zielona herbata nie pomaga ale spróbuje czerwona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ale musisz pić jakieś 3 miesiące zeby zobaczyć efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
przytulka, kwestia płaskiego brzucha i metabloizmu - dwie zupełnie różne sprawy... skoro nie jesz nic po 18 tzn., że rano będziesz mieć pusty czyt. płaski brzuch
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
O właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
no coz i tak przeciez bede robila po swojemu
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
rozumiem
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
I bardzo dobrze. Przecież nikt Ci tutaj nic nie narzuca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
To ja tylko dodam od siebie, że też mam za sobą przeboje właśnie z anoreksją bulimiczną. Wychodzę z choroby dopiero pół roku, ale są już sukcesy. Między innymi wróciłam do zdrowych nawyków, tj. 5-6 posiłków dziennie, ostatni około 3 godziny przed snem (lekki, bo nie jestem głodna - jem przez rozsądek). Efekty? Szybciej zrzucam kilogramy, które nagromadziły mi się po masakrycznym jojo (efekt wychodzenia z choroby - nie ma siły, na początku zawsze się tyje). Reasumując: nie chodzę głodna, metabolizm wyraźnie przyspieszył, nie czuję ssania w żołądku, z dnia na dzień przekonuję się, że jedzenie jest czymś dobrym (a nie jest wrogiem numer jeden) i chudnę, zwalając nieszczęsne jojo. To wszystko dodaje mi sił i wiary, że można. Wyrzuty sumienia, które miałam na początku, gdy jadłam coś o 20:00 czy 21:00 (spać chodzę zwykle po północy) zaczynają znikać. W końcu widzę, że te posiłki mi nie tylko nie szkodzą, ale pomagają.
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
super,moze wiec mi sie tez uda.
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Może. O ile przestaniesz wychodzić z założenia, że piękna czujesz się tylko wówczas, kiedy jesteś głodna.
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Na mnie działa ta herbata, tylko że brzuch mnie po niej boli ale to nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
colon to zmielone ziarna babki płesznik takie wygladaja jak otreby z drzewa.wyprubowalam i bylam bardzo zadowolona.dawalam kopiata lyzeczke do goracej herbatki i po chwili jadlam lyzeczka,taki bardzo gesty kisiel sie robil i jak zjadlam to nie bylam wcale glodna.do tego pzrestaly mnie bolec jelita mialam takie jakby poskrecane dziwne uczucie,niefajnie.
warto kupic na prawde
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
od moze 2 miesiecy.tak kupilam nowa puszke
![]() igolnie schudlam juz 5,5 kilo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.