|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
¬le wykonane naciêcie krocza
Witam.Mam pytanie có¿ troszkê mo¿e wstydliwe.Po porodzie zosta³a mi blizna okolice krocza,ale nie by³oby w tym nic dziwnego gdyby naciêcie by³o dobrze zrobione.Mój ginekolog tylko pokrêci³ g³ow± gdy zobaczy³ ju¿ wygojon± ranê i powiedzia³ ¿e ciêcie by³o za ma³e ja popêka³am,a do tego ¿le zszyte ,,ale do rzeczy.Nie zosta³y mi ¿adne zgrubienia lecz tak jakby rozci±gnieta nadmiernie skóra która nie wróci³a do stanu z przed porodu,a jest to miejsce od wej¶cia pochwy w kierunku odbytu . W³asnie to miejsce po naciêciu jest du¿o ciemniejsze.Zapewniam ¿e to nie jest mój wymys³ ,ale dla siebie samej chcia³abym cos zrobiæ by czuæ siê bardziej komfortowo,czy kto¶ mia³ podobny problem? czym smarowaæ skórê w³a¶nie w tamtych okolicach by skóra choæ w czê¶ci wróci³a do poprzedniego stanu i ¿eby zja¶nia³a.Mo¿e dla wielu taki problem to ¿aden problem,ale jako¶ na ¿adnym forum nie znalaz³am nic na temat czego¶ takiego ,przewa¿nie panie pytaja o wygojenie ran tu¿ po porodzie,a od mojego porodu minê³y ju¿ lata .Skóra to problem z dermatologii i mam nadzieje ¿e dobrze za³o¿y³am w±tek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 047
|
Dot.: ¬le wykonane naciêcie krocza
¯aden krem nie spowoduje, ¿e skóra wróci do stanu poprzedniego. Napisa³a¶, ¿e ciêcie zosta³o ¼le zszyte i skóra jest teraz rozci±gniêta. Ja tu nie widzê innego wyj¶cia, jak udanie siê do chirurga plastycznego, który powinien rozwi±zaæ ten problem.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Dziêkuje za odpowiedz my¶la³am ze jakim¶ cudem uda siê to sprawiæ by chocia¿ to miejsce by³o ja¶niejsze metodami ze tak powiem domowymi , a tu jednak tylko plastyka pomo¿e . Gdyby to by³ skrawek cia³a centymetr na centymetr wcale by mi nie przeszkadza³o ,ale to jednak wiêksza powierzchnia jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 78
|
ja rozja¶ni³am bliznowce: olejem arganowym. Jak chcesz spróbuj, koszt nie powala na kolana.
Je¶li idzie o blizny dobrze dzia³a ma¶æ cepan - dostêpny w aptece (¶mierdzi cebul±) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 796
|
Trochê rozja¶niæ na pewno siê uda jakimi¶ ma¶ciami czy innymi smarowid³ami, ale na wiêcej, niestety, nie licz je¶li chodzi o domowe sposoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.