![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny odchudzam sie :D !!!
Dzieczyny mam wene i postanowilam sie odchudzac wlasnie od teraz od tego momentu , w ktorym pisze.Mam ok 160 cm wzroztu i waze 60 kilo teraz moze juz z 63
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Dziewczyny odchudzam sie :D !!!
A jak macie jakies porady,co jest pomocne w odchudzaniu Waszym zdaniem ,moze zacie jakies rozne drobiazdzki
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Hej Izunia
![]() Tak sobie patrzę na Twoje zdjęcia i widzę, że mamy podobną figurkę (z tym, że ja mam 158cm i 65kg) oraz podobny problem z ubraniem się jak "niektóre laski na ulicy". Jak chcesz to możemy odchudzać się razem ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
czesc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Hej Iza!
Ja też walczę ze sobą, a nadwagę mam sporą, wg lekarzy około 15-20 kg. Zaczęłam 1 lipca i trzymam się. Bardzo żałuję, że w końcu nie odezwałaś się na gg, bo widzę, że fajna, sympatyczna z Ciebie dziewczyna (przynajmniej tak wnioskuję ze zdjęcia ![]() Trzymam kciuki i życzę wytrwałości i powodzenia! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Izunia86 napisał(a):
> A jak macie jakies porady,co jest pomocne w odchudzaniu Waszym zdaniem ,moze zacie jakies rozne drobiazdzki ![]() ![]() Ja mam taki, ze trzeba wybrać sport, który się naprawdę lubi ![]() ![]() Wystarczy namówić znajomych i traktować to jako dobry pomysł na wspólnie spędzony czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Buziaki!!! Natalia
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
TRZYMAMA KCIUKASY ZA WAS KOBITKI
![]() ja tez staram sie odchudzac tzn schudalam przez rok 10 kg powoli bo powoli ale jakos waga nie wraca(i dobrze ![]() W czasie odchudzanka jadlam co drugi dzien jedna tabletke chromu i ochota na łakocie jakos sama znikala troche cwiczen wchodzenie po schodach itd i ewfekt zadowalajacy ..tylko dolna partia brzuszka mi odstaje i co moge z tym robic ?? cwicze brzuszki klasyczne i bokserskie i nic to nie pomaga ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Bozeeee dziewczyny nie spodziewalam sie tylu dobrych slow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Powodzenia Izo. Gratuluje przede wszystkim zdrowego rozsadku jezeli chodzi o podejscie do odchudzania, oby tak dalej
![]() Zrownowazone odzywianie, brak podjadania miedzy posilkami, ograniczenie slodyczy [niekoniecznie zupelne ich odstawienie] i duzo, duzo ruchu, a w ciagu miesiaca lub dwoch powinnnas zaczac zauwazac zmiany ![]() Pozdrowienia i zyczenia wytrwalosci, Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Cheetah dziekuje Ci
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
hej to jeszcze raz ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha i male obliczenia (moje wymiary) 22 lipiec: talia:74 cm, biust 90 cm, biodra 98 cm, udo 61 cm, łydka 37 cm. 17 sierpien: talia 71 cm, biust 89 cm, biodra 98 cm, udo 59 cm, łydka 36 cm. postepy sa i to mnei bardzo cieszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
No ja czekam na te postepy!!!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ma moze ktoras z Was takie tabelki ile kalori spala sie podczas jakiegos cwiczenia lub jakiejs czynnosci poprostu?Aha a powiedzcie mi czy krecenie pupcia (wiecei o co mi chodzi ,w bioderkach)pomaga na brzuszek ,zeby troszke zmniejszyla sie talia i wogole na miesnie?Pozdrawiam goraco
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
tutaj pod tym adresem znajdziesz duuuuzo fajnych poradhttp://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/0,51219.html
Izunia86 napisał(a): > Dziewczyny ma moze ktoras z Was takie tabelki ile kalori spala sie podczas jakiegos cwiczenia lub jakiejs czynnosci poprostu?Aha a powiedzcie mi czy krecenie pupcia (wiecei o co mi chodzi ,w bioderkach)pomaga na brzuszek ,zeby troszke zmniejszyla sie talia i wogole na miesnie?Pozdrawiam goraco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Na stronie www.dieta.pl jest opisane ile kalori traci sie w ciągu robienia danej czyności , wogóle bardzo fajna strona dla osób które pragną schudnąc !!
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Hej!! Jestem Lena
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witaj Lena
![]() Powiedź mi proszę ile centymetrów schudłaś w talii i w bioderkach. A jak możesz to napisz cm przed i po. I czy myślisz, że jak ktoś ma nadwagę typu jabłko schudnie ładnie od hula-hop. W ogóle Cię podziwiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Witaj Flima!!!
![]() ![]() Izuś!! Z tobą również jestem... masz rację... ćwicz sobie na rowerku... to również bardzo Ci pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Wpadlam jeszcze aby Was poinformować Rybeńki że zmienilam identyfikator
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
do Izuni
![]() ![]() pozdrawiam serdecznie sam tez walcze z kiogramaki zostalo dokladnie 4 kg i te ostatnie sa najgorsze. Masz sliczny kolor oczek ( hehe mam slabosc do osbo z niebieskimi oczkami wzbudzaj moje zaufanie ) Ale mam pytanko masz farbowane wlaoski ale bardzo lsniace zdradzisz jak je pielegnujesz? pozdrawiam i trzymam kciuki Tylko prosze odchudzaj sie zdrow czyli co najmniej 1,5 gr bialka na kiligram ciala bo inaczej spalisz miesnie... ![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Neli dziekuje ardzo za komplement
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam za literowki ale jestem jeszcze zaspana
![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Wiem ,ze dawno nie zagladalam do tego watku chociaz powinnam ale szczerze mowiac nie bylo po co
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Aha mam do Was jeszcze jedno pytanie bo ja mam troche wystajacy brzuszek i robia mi sie falldki na plecach tak na nerkach,znacie jaies fajne cwiczonka zeby spalac stamtad tluszczyk?
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
![]() Należy się! ![]() Dla mnie zresztą też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
czesc Izunia,
Kiedy zobaczyłam Twoje zdjecie, pierwszą myślą było: "Jaka fajna dziewczyna ![]() Po drugie, wydaje mi się, ze stawiasz sobie za duze wymagania. Piszesz, ze dwa kilo na tydzień to nie jest dużo dla Ciebie. Tak naprawdę to jest dużo. Zdrowe tempo to 0,5-1 kg na tydzien. Można chudnac szybciej, jeżeli startowało sie ze sporą nadwagą i narzuciło sobie ostre ograniczenia, ale w miare, jak zblizasz się do idealnej wagi, trzeba coraz więcej cierpliwosci. W przypadku, kiedy ma sie do zrzucenia kilka kg, zbyt szybkie tempo to ryzyko efektu jojo i niepotrzebna frustracja. Poza tym - po co się spieszyć? Jestes ładna i będziesz jeszcze ładniejsza. Nie ma sensu dzielenie zycia na etapy: przed odchudzaniem, w trakcie odchudzania i po odchudzaniu; podobnie nie ma sensu wyznaczanie jakiejs daty i stwierdzanie: dotąd było nie najlepiej, ale od tej pory już wszystko będzie idealnie. Ja tak robiłam dużo, dużo razy i zawsze z jakiegoś powodu wszystko brało w łeb, dopóki nie zmieniłam swojego nastawienia... chyba do życia, bo w pewnym momencie zdalam sobie sprawę, ze odchudzanie zaczęło kierować moim zyciem. Dlatego jestem uczulona na deklaracje typu: muszę, nie wolno mi zrezygnować, dopoki nie osiagne wymarzonej wagi itd. Nie wolno Ci tak mówic! Pamiętaj, ze tak naprawdę nie chodzi o zrzucenie tych kilku kg, ale o stopniowe wprowadzanie zdrowych przyzwyczajeń, które juz Ci zostaną na całe zycie. W efekcie bedziesz zdrowa, wysportowana, a w charakterze skutku ubocznego takze szczuplejsza. Nie dziwię, sie że straciłas chęc do odchudzania, bo kto normalny chce się z zapałem odchudzać? Ale nie powinnaś tracić chęci do ruchu, sportu, zdrowego trybu życia. Tyle przynudzania z mojej strony; na tym portalu są bardzo mądre rzeczy nt. aktywności, diety itp., nie bedę sie powtarzać. Uszy do góry i do dzieła! konkretnie teraz ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1094932820 poza tym kręcenie bioderkami, spróbuj np. czegos takiego: z siadu na pietach unosisz się, tak zeby pupa była z 20 cm nad pietami, rece splecione i wyciagniete nad głową, kręgosłup wyciagniety, powoli zataczasz koła biodrami, starajac sie przy tym wygladać seksownie jak arabska tancerka ![]() Pozdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, co wy to pleciecie. To ze sie ćwiczy okolcie bioder to nie oznacza ze tłuszcz włąsnie tam sie bedzie spalał. Wykonując jakiekolwiek ćwiczenia spala sei tłuszcz z całego ciała. Ale najważniejsze w odchudzaniu jest to zeby zmusić organizm do pozbycia sie zapasów glikogenu (a moze glukozy, juz nie pamietam) z trzustki i zmusić orgaznim do pobierania energi z tłuszczów. Zatem ćwiczyc rano, przed śniadaniem, ok 45 min. Bo jak sie zje batonik przed pojściem na basen to na basenie spali sie własnie ten batonik i ani grama tłuszczu. Dziewczyny, odchudajcie sie z głową a efekty bedą na 100 %
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Spalanie tłuszczyku to jest jedna sprawa, a ćwiczenia ukierunkowane na konkretne partie ciala to druga sprawa. Kiedy cwiczysz, spalasz tłuszcz z całego ciała, ale niestety nie w jednakowym tempie; często jest tak, ze pierwszy i w błyskawicznym tempie chudnie biust (jak u kogo
![]() Pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.