Frendziel w pochwie! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-17, 22:15   #1
Inka00
Przyczajenie

Exclamation

Frendziel w pochwie!

Czesc, jestem nowa i nie wiem czy dodaje to w dobrym miejscu, ale mam pewien problem. Ostatnio przy kąpieli, myjąc swoje miejsca intymne dotknelam czegoś dziwnego. Mianowicie, czegoś co przypomina frendzel, taki jakby języczek migdalowy. Ma jakies 1,5-2 cm, 0,5 cm grubości i jest koloru tamtych miejsc. Nie czuje tego, ale po prostu mnie to zaniepokoiło. Nigdy nie słyszałam, ani nie spotkałam sie z takim czymś. Chchialabym sie dowiedzieć, czy po prostu kazdy to ma i jestem niedouczona, czy cos mi wyrosło i moge byc chora. Troche sie martwię. Z gory dziękuje za odpowiedzi.
Inka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 22:47   #2
grubella
BAN stały

Dot.: Frendziel w pochwie!

Cytat:
Napisane przez Inka00 Pokaż wiadomość
Czesc, jestem nowa i nie wiem czy dodaje to w dobrym miejscu, ale mam pewien problem. Ostatnio przy kąpieli, myjąc swoje miejsca intymne dotknelam czegoś dziwnego. Mianowicie, czegoś co przypomina frendzel, taki jakby języczek migdalowy. Ma jakies 1,5-2 cm, 0,5 cm grubości i jest koloru tamtych miejsc. Nie czuje tego, ale po prostu mnie to zaniepokoiło. Nigdy nie słyszałam, ani nie spotkałam sie z takim czymś. Chchialabym sie dowiedzieć, czy po prostu kazdy to ma i jestem niedouczona, czy cos mi wyrosło i moge byc chora. Troche sie martwię. Z gory dziękuje za odpowiedzi.
Najwłaściwiej to udać się do ginekologa.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 07:11   #3
Jeannee
Zakorzenienie

Ale w sensie jakaś kuleczka na wargach sromowych?
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 11:50   #4
Inka00
Przyczajenie

Po pierwsze na wargach sromowych, pojawiły mi sie takie właśnie pryszcze. Nie wiem czy moge to tak nazwać, ale są to właśnie takie kulki. A to o czym mówiłam to trochę dalej przy samej pochwę. taki No nie wiem. Frendzel, dzyndzel, wyglada jak z dywanu. Ostatnio jeszcze często swedza mnie te miejsca, a nie moge powiedzieć, ze nie dbam o higienę, bo dbam, a czasem nawet w nadmiarze. Najbardziej martwi mnie właśnie ten kikut który ma z 2 cm długości. Nie czuje go, ale mnie on niepokoi. Moze to sie ze sobą wiąże. Sama nie wiem :/
Inka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 14:42   #5
aljenka
Raczkowanie

Z takimi niepokojącymi objawami to się chyba idzie do ginekologa? Jeśli faktycznie tak o siebie dbasz to powinnaś się do niego udać jak najszybciej, a nie zwlekać...
aljenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 19:43   #6
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inka00 Pokaż wiadomość
Po pierwsze na wargach sromowych, pojawiły mi sie takie właśnie pryszcze. Nie wiem czy moge to tak nazwać, ale są to właśnie takie kulki. A to o czym mówiłam to trochę dalej przy samej pochwę. taki No nie wiem. Frendzel, dzyndzel, wyglada jak z dywanu. Ostatnio jeszcze często swedza mnie te miejsca, a nie moge powiedzieć, ze nie dbam o higienę, bo dbam, a czasem nawet w nadmiarze. Najbardziej martwi mnie właśnie ten kikut który ma z 2 cm długości. Nie czuje go, ale mnie on niepokoi. Moze to sie ze sobą wiąże. Sama nie wiem :/
skojazyły mi sie kłykciny kończyste, ale idź do gina koniecznie

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2014-04-18 o 19:46
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 20:00   #7
speedlife
Przyczajenie

Na podobne zmiany mój ginekolog powiedział, że to nie są kłykciny tylko taka uroda i że jakby to było to, to by w cytologii wyszło HPV :/ :/ Sama dużo o tym czytałam i myślałam, że to właśnie kłykciny, ale lekarka stwierdziła, że one wyglądają dużo gorzej i są duże. Także idź do lekarza i zapytaj
speedlife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości