|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dezynfekcja mebli?
Cześć wszystkim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dezynfekcja mebli?
Ale czemu chcesz je dezynfekować? Nie możesz ich po prostu porządnie umyć? To, że ktoś je używał nie oznacza, że zaraz jakimś hivem czy czymś się zarazisz. A jak w pracy masz swoją półkę na ciuchy to też ja szorowałaś, myłaś, a potem dezynfekowałaś? Nie popadajmy w paranoję. Idąc takim tokiem myślenia należałoby również dezynfekować np. ławkę w parku czy cokolwiek innego.
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ocet to smród w całym mieszkaniu.
Są preparaty do prania i czyszczenia mebli. Ewentualnie możesz poszukać kogoś, kto Ci upierze np. kanapę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mOLDerator
|
Ja bym po prostu je wymyła na mokro wodą z płynem (uniwersalnym o ładnym zapachu), później zostawiła otwarte i wywietrzyła, a na koniec jeśli to będzie potrzebne spryskała preparatem do drewna (jeśli to takie meble) i wypolerowała. Powiem szczerze, że mebli jeszcze nie dezynfekowałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja kiedyś dezynfekowałam spirytusem. Umyłam meble wodą z płynem uniwersalnym a po wyschnięciu na czystą szmate lałam spirytus i myłam tym meble. Cała noc wietrzenia i było ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Biała Dama
|
Dokładnie - spirytus, denaturat, odkażają i usuwają nieprzyjemny, "stary" zapach. Tylko nie pal przy pracy :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No nie palę w ogóle, więc bez problemu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
U mnie nie zostały żadne ślady. Zostawiłam do wyschnięcia. Cały zabieg odbył się wieczorem, na noc zostawiłam otwarte wszystkie okna i następnego dnia się wprowadzałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Tylko pamiętaj że skoro mówisz że meble są zakurzone to najpierw musisz wciągnąć kurz odkurzaczem, potem zetrzeć resztkę na sucho i dopiero na mokro bo zrobi Ci się kurzowe błotko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Biała Dama
|
Nie, nie było śladów, wyparował szybko. Mama nawet lakier na meblach myła spirytusem, mówiła że dawniej się tak robiło, jak nie było specjalnych środków do czyszczenia. Myślałam że może się rozpuścić politura od tego, ale nic im nie było. Ale warto sprawdzać najpierw, bo te powłoki są różne, nigdy nie wiadomo czy to im nie odbierze urody. Wnętrza szaf to już mniejsza szkoda, gdyby się im coś stało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.