![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Portfel lub portmonetka
Witam, jako że chłopak ze mnie prosty i nie bardzo znam się na tym co jest hot i stajlisz, kieruje pytanie do miłych użytkowniczek z prośbą o pomoc. Jak wiadomo święta tuż tuż a ja wciąż nie mam bladego pojęcia jak mam wybrać prezent dla mojej lubej;/ chodzi o portfel lub portmonetke, wspominała jakoś niedawno, że chętnie wyrzuciła by swój stary (już leciwy) portfel. Oczywiście podchwyciłem to i główkowanie mam z głowy
![]() ![]() Z góry bardzo dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Portfel lub portmonetka
Mnie bardzo się podoba portfel, który ostatnio wypatrzyłam w reserved. Kosztuje 79 złotych. Jest prosty, skromny, ale przede wszystkim bardzo praktyczny. Może Ci wpadnie w oko. Znalazłam zdjęcia w internecie, także wstawiam.
![]() A drugi wypatrzyłam na allegro. Problem w tym, że to bardzo duży portfel, ponieważ ma tez posłużyć (po doczepieniu paski) jako torebka. Mimo to, również mi się bardzo podoba. Link: http://allegro.pl/damski-portfel-tor...338448740.html Pewnie dziewczyny coś jeszcze zaproponują, także będziesz miał ogromny wybór. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ten drugi jest super, sama bym taki chciała
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a ja proponuję dołożyć trochę pieniędzy i kupić porządny, klasyczny skórzany portfel na lata. Takie portfele ma w ofercie sporo firm, ale chyba najbardziej cenione to wittchen, ochnik, samsonite, pierre cardin....
Wiesz jak wyglądają pomidory w tych ciemnościach? time for cake and sodomy Edytowane przez szandek Czas edycji: 2010-12-05 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Portfel ma być dodatkiem do upatrzonej torebki więc nie wiem czy podołam z pierami kardenami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Portfel ze skóry naturalnej :)
Witajcie!
Postanowiłam kupić prezent mojej mamie. Konkretnie chodzi o portfel. Zależy mi na dobrym wykonaniu, wyglądzie, klasyce. Koniecznie musi być ze skóry naturalnej. Nie wiecie jakie firmy wybrać? Zastanawiam się nad Samsonite, Puccini itp. Może macie jakieś swoje typy.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Portfel ze skóry naturalnej :)
Na święta kupowałam TŻtowi wittchena, mają sklep internetowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dzięki. I jesteś (czy też raczej on jest) zadowolona z wykonania, jakości skóry?
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No wiesz, po miesiącu to raczej nie ma szans, żeby cokolwiek się zepsuło, więc na razie jest (jesteśmy) zadowoleni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Oj może
![]() Muszę się rozejrzec w ofercie Wittchen. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Popatrz, porównaj, ale jakieś 200 zł to spokojnie musisz liczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja mam portfel z Wittchen i jestem bardzo zadowolona. Mam go już chyba z 3 lata i wygląda i sprawuje się bardzo dobrze. To dobra, polska firma więc polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja Bardzo polecam portfele z włoskiej firmy Valentini - są bardzo dobrej jakości! Skóra naturalna, miękka, przyjemna w dotyku i radość TŻ nie do zapomnienia
![]() Też planuję kupić sobie z tej firmy, bo inne rozpadają się po 2-3 mies :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A ja wittchena nie polecam. Mialam i po roku wygladal beznadziejnie, skora poniszczona, wytarta, jakis taki "porozjezdzany" sie zrobil a materialowe czesci popruly sie na szwach. A nie eksploatowalam go za bardzo. Ja bym wybrala samsonite'a chyba, wittchena na pewno juz nie kupie...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Portfele ze skory,to dobra rzecz.Trzymaja sie dluzej ,ale sa niestety drogie,(dobre,porzadnej firmy) i tez nie wiadomo jaka firma jest najlepsza.Wydawaloby sie ze znamy te firme,a okazuje sie,ze chyba cos z nia nie bardzo,bo wlasnie po dwoch miesiacach,(jak ktos juz napisal),moze sie rozwalic -brzydko mowiac.Ale wiadomo,zeby sie przekonac,ktora firma najlepsza,nalezy kupi i wtedy przekonamy sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
wittchen jeszcze ujdą, za to ochnik to jak dla mnie porażka. Po 2 miesiącach noszenia w osobnej kieszonce w torebce jest poobdzierany, a na zagięciu skóra zaczęła pękać, choć starałam się, by nie był wypchany. a kosztował niemało.
Samsonite są ok.
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ojej...widzę, że każda ma swoje doświadczenia z portfelami. Ja chciałam kupić z firmy Ochnik bo to dla mnie najbardziej znana firma ale patrząc na post niżej chyba poszukam czegoś innego.
Samsonite? Nigdy o tej firmie nie słyszałam...doradźcie coś dobrego...męskiego.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Samsonite to znana, sprawdzona firma. Polecam ich portfele.
Moi rodzice mieli/mają ich portfele i wytrzymały kilka dobrych lat. Portfel mojej mamy ma już chyba z 10 lat i wiadomo, że po 10 latach nie będzie wyglądał jak nowy, ale mój skórzany portfel kupiony za ok. 80-90 zł wyglądał gorzej już po kilku miesiącach. Dlatego myślę, że warto wydać na portfel 200-300 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
a ja polecam portfele firmy Lucjan Solski. Na allegro duży wybór, ładne i za rozsądną cenę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A jak wypada relacja Solski /Peterson?
Zastanawiam się nad którymś z tych, co prawda dla mężczyzny - przepraszam za podpięcie pod wątek ![]() - http://allegro.pl/lucjan-solski-eleg...916121409.html - http://allegro.pl/new-f1-peterson-30...927052797.html Jak wypada porównanie jakościowe? Czy Solski ma dobrą skórę? Echh, trudno wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Polecam ochnik
![]() ![]() ![]() http://superportfel.pl/ na allegro też sprzedają ![]() Edytowane przez betty0502 Czas edycji: 2011-11-18 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez boulinka Czas edycji: 2012-01-25 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Portfel
Dziewczyny!
Chcę sprezentować portfel TŻowi. Znalazłam dwa modele, które mi się podobają, mam jednak wątpliwości czy są oryginalne. Pomożecie ocenić? ![]() 1) http://allegro.pl/ekskluzywny-maly-p...385909929.html 2) http://allegro.pl/portfel-meski-tomm...386907217.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Dot.: Portfel
Ten Hilfiger jakiś dziwny, taki przekombinowany, i to logo jakoś mnie razi... Trochę tandetnie dla mnie wygląda. Za dużo się dzieje w środku, dziwnie się otwiera. Za to ten pierwszy jest bardzo ładny, klasyczny, elegancki, spokojny i chyba nie duży, a to zaleta bo jak wiadomo faceci muszą nosić portfel w kieszeni na tyłku
![]() ![]() No i skóra w tym pierwszym ładniejsza, taka 'elegantsza' Edytowane przez lanavera Czas edycji: 2012-06-11 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dot.: Portfel
Też bardziej mi się podoba pierwszy. Klasyczny, elegancki. Fajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Portfel dla chłopaka na 19 urodziny.
Hej dziewczyny,
chciałabym kupić mojemu chłopakowi portfel z okazji 19 urodzin. W ciemnym kolorze, z miejscem na zdjęcie. Możecie polecić jakiś model albo dać link na allegro do tego, który Waszym zdaniem nadawałby się do tego idealnie? Chcę aby był solidnie wykonany, służył du dłuuugo. ![]() Jeżeli chodzi o cenę to myślę, że do 130zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Dot.: Portfel dla chłopaka na 19 urodziny.
Hej
![]() http://allegro.pl/20-portfel-meski-s...413739560.html Wydaje się dość ładny i ma duużo miejsca, a to chyba dla faceta jest dość ważne + miejsce na nasze zdjęcia :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Portfel dla chłopaka na 19 urodziny.
ja osobiście polecam http://allegro.pl/listing.php/search...tring=peterson mój chłopak dostał ode mnie portfel tej firmy na dzień chłopaka. służy mu
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.