Dziwne sny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-21, 11:39   #1
martynka89
Zakorzenienie

Dziwne sny

Moze ktoras z Was cos poradzi bo juz nie wytrzymuje.

Kilka lat temu znalam sie z pewna kobieta. Po jakims czasie cos jej odbilo, namieszala troche i przestala sie odzywac. Olalam to bo nie przyjaznilysmy sie, ot zwykla znajomosc. Od tamtej pory nawet o niej nie myslalam- jest dla mnie jak obca osoba, ale od okolo miesiaca co dwie-trzy noce, ta kobieta mi sie sni. We wszystkich snach z jej udzialem musze jej w czyms pomoc badz jestem swiadkiem jak komus dzieje sie krzywda.
Na poczatku nie zwracalam na to uwagi bo sen jak sen, rozne rzeczy nam sie snia, ale po takim czasie to sie robi meczace.
Czy jest jakis sposob na pozbycie sie tych snow? Zaznaczam, ze nie rozmawiam o tej osobie z nikim w ciagu dnia ani tez nie mysle o niej. Co jeszcze moge zrobic?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-21, 13:35   #2
ulfrinn
Rozeznanie

Dot.: Dziwne sny

Czego symbolem dla ciebie jest ta kobieta? Zamieszania, milczenia, choroby psychicznej? Czy te sny mają dziwna, specyficzna atmosferę i są dziwne ale bardziej sensowne niż typowe koszmary fazy REM?
ulfrinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-21, 17:15   #3
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulfrinn Pokaż wiadomość
Czego symbolem dla ciebie jest ta kobieta? Zamieszania, milczenia, choroby psychicznej? Czy te sny mają dziwna, specyficzna atmosferę i są dziwne ale bardziej sensowne niż typowe koszmary fazy REM?
Jesli z czyms mi sie kojarzy to z zamieszaniem. A sny glownie sa o tym, ze ona przychodzi do mnie po pomoc a ja czuje do niej niechec- tak jak bym w tych snach pamietala jak sie kiedys wobec mnie zachowala, ale jednak jej pomagam i koniec koncow wychodza z tego jakies klopoty, raz snilo mi sie jej najmlodsze dziecko, mialo na sobie tylko pieluche i ogromne siniaki na plecach od pobicia. Widzialam to ja i jeszcze jakas nieznana mi osoba, powedzialam jej, ze temu dziecku trzeba pomoc i zaraz po tym sie obudzilam.
Te sny zawsze maja spojnosc, nie sa jakby to okreslic wyrywkowe czyli jakis krotki fragment a za chwile dzieje sie zupelnie cos innego niezwiazanego z tym, co dzialo sie przed chwila.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-21, 19:43   #4
ulfrinn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Jesli z czyms mi sie kojarzy to z zamieszaniem. A sny glownie sa o tym, ze ona przychodzi do mnie po pomoc a ja czuje do niej niechec- tak jak bym w tych snach pamietala jak sie kiedys wobec mnie zachowala, ale jednak jej pomagam i koniec koncow wychodza z tego jakies klopoty, raz snilo mi sie jej najmlodsze dziecko, mialo na sobie tylko pieluche i ogromne siniaki na plecach od pobicia. Widzialam to ja i jeszcze jakas nieznana mi osoba, powedzialam jej, ze temu dziecku trzeba pomoc i zaraz po tym sie obudzilam.
Te sny zawsze maja spojnosc, nie sa jakby to okreslic wyrywkowe czyli jakis krotki fragment a za chwile dzieje sie zupelnie cos innego niezwiazanego z tym, co dzialo sie przed chwila.
Mi to wygląda na symboliczne sny prorocze. One właśnie mają spójność i są w miarę sensowne. Całkiem logiczne się stają po odszyfrowaniu symboli. Jeśli tak jest w tym przypadku, to najdrobniejszy szczegół tych snów ma znaczenie. U mnie np. taka seria snów dotyczyła trudnej sytuacji z przyszłości. Bez pomocy tych snów bym przez nia nie przebrnela. Na początku nie wszystkie rozumiałam. Zrozumiałam dopiero, gdy ta sytuacja zaistniała naprawdę w moim życiu. A dzięki nim wiedziałam, jak się dalej będzie toczyc. Tak czy siak polecam pracę ze snami (próbę zrozumienia ich) bo to niesamowite doświadczenie.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Mam tylko nadzieję, że temu jej dziecku naprawdę nie dzieje się krzywda. Bo czasami znaczenie moze być właśnie całkiem dosłowne...
ulfrinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-22, 06:31   #5
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Tak do końca nie wiadomo, jak funkcjonuje nasz mózg i po co "produkuje" sny. Jedna z teorii głosi, że podczas snu nasz mózg "przekopuje" wydarzenia dnia (nawet takie, na które nie zwróciło się świadomie uwagi) ale też nasze lęki/obawy i wyraża je za pomocą pozornie abstrakcyjnych obrazów ale też symboli związanych z lękami/nerwami (kobieta coś namieszała i spowodowała niemiłe w Twoim odczuciu sytuacje). Jeśli teraz masz "nerwowy" lub gorszy okres w życiu to te sny właśnie mogą to wyrażać.

Oczywiście to tylko jedna z teorii. Nie wierzę w prorocze sny ale są rzeczy na niebie i ziemi....itd.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości