![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wakacje za granicą
Witajcie dziewczyny
![]() No więc tak , postanowiłam ,że popracuje przez wakacje, a w październiku wraz z moim TZtem wybiore sie gdzieś w ciepły zakątek. Co polecacie? Myslimy aby zmiescic sie w 1500 zl za osobe . Da sie? Jaki kraj jest odpowiedni na tę porę roku? I gdzie nie jest strasznie drogo? Opłaca się z biurem podróży czy na własną ręke? Myślałam o Ibizie ale jest tyle pięknych krajów ![]() Pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Wakacje za granicą
Ja polecam Grecję, chyba, że myślicie o czymś dalej położonym.
Spokojnie da się zmieścić w 1500zł, zwłaszcza jak poszukacie last minute. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie Hiszpania.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Przeglądam oferty wielu biur podróży i już sama nie wiem
![]() korzystała któraś z Was z opcji last minute? widzialam ,że bardzo okazyjnie mozna gdzies sie wybrac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jeśli szukasz wycieczek samolotowych, to zawsze patrz, jakie są godziny lotów, żeby się nie okazało, że z tygodniowych wczasów zrobi się 5 dni [przylot wieczorem dnia pierwszego i wylot nad ranem dnia siódmego] i jak daleko jedzie się hotelu - czasem może być to kwadrans, czasem 2-3 h. Ja trafiłam na fajną ofertę fo Turcji z GTI w zeszły weekend majowy. Płaciłam ok 1400 zł za fajny hotel z All Inclusive
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Grecja , Egipt, Tunezja, Bułgaria, Hiszpania, Cypr, Turcja, Malta, Maroko, Meksyk, Portugalia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Serdecznie polecam Cypr, a dokladnie Paphos, bajeczne miejsce i jest sporo milych ludzi... wiem cos o tym
![]() Znajdziesz naprawde wiele ciekawych miejsc, odpoczniesz, pobawisz sie, opalisz i w ogole same pozytywne wrazenia gwarantowane... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
byłabym wdzięczna za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mieszkam tam z chlopakiem...
![]() ![]() Pazdziernik wydaje sie w sam raz, chociaz bardziej bym polecala wrzesien... Slonce juz tak nie piecze upaly sa do zniesienia i w ogole latwiej sie przyzwyczaic... Dla Ciebie pewnie bedzie w pazdzierniku cieplutko po przylocie z Polski, ale mnie juz bylo chlodno kiedy przywyklam do 40-stopniowych upalow... Ale ja jestem z tych cieplolubnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Na twoim miejscu poleciał bym na Majorkę, szczególnie Al Arenal. Jest tam wspaniała plaża na której można się opalać pod cieniem palmy, a wieczorem bardzo dużo barów i wspaniałych dyskotek na których zabawa jest przednia. Bary i dyskoteki to dla osób młodych najważniejsze a wierz mi ta są one SUPER.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Wakacje,biura podróży.
Cześć.
Jestem tu nowa,przed tem dużo tu czytałam więc postanowiłam sama założyć sobie konto. ![]() I mam taką sprawę, bo dużo osób ma dobre opinie o hiszpani na wakacje ja też mam zamiar pojechać na obóz. Jestem ze Szczecina a nie moge znaleźć dobrej oferty bo jak już znajde to nie ma wyjazdu ze Szczecina. I mam na oku jedno biuro euro relax , tylko nie wiem czy jest dobre, jesli coś o nim wiecie to piszcie. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2011-02-19 o 20:37 Powód: link reklamowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacje,biura podróży.
skoro dużo tu czytałaś to natknęłaś się na wątek o Hiszpanii i o biurach podróży. Tam pytaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Zobacz na stronie www. beatur.pl tam jest dużo obozów do Hiszpanii również są wyjazdy ze Szczecina
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Nie słyszałam jeszcze o tych biurach. Ja mam jedno sprawdzone biuro podróży www.magictour.pl kilka razy z nimi jeździłam i zawsze wracałam zadowolona, miła i profesjonalna obsługa. zadzwoń tam na pewno Tobie pomogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja bylam w hiszpanii z euro-relax, i to na prawde dobre biuro, jak masz pytania inne o opiekunow, i wgl to pytaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Jnes
|
![]()
Witam wszystkich serdecznie
![]() Planujemy z mężem pod koniec maja lub na poczatku czerwca wyjechac gdzieś na wakacje z biurem podróży. Bedziemy szukali all inclusive i jezeli znajdziemy to last minute Myslimy o Turcji,ale nie wiemy na jakie miasto sie zdecydowac poniewaz będzie to nasza pierwsza podróz do tego kraju. Moze ktos polecic jakies inne miejsce gdzie warto wybrac sie w tym czasie? gdzie temperatura nie jest za niska,aby korzystać z kąpieli w morzu, i na co zwrócic uwagę przy wyborze oferty. będe wdzieczna za kazda odp. Edytowane przez agucha088 Czas edycji: 2012-02-04 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dot.: wakacje w czerwcu lub pod koniec maja za granica-morze
Witaj !!! Mam odpowiedz na Twoje pytanie ! Mieszkam w Krakowie i często wyjeżdżam w fajne miejsca. Ale nie zawsze mnie stać na wyjazdy z biurami podróży, które są kosmicznie drogie. Od jakiegoś czasu korzystam z małej firmy ☠☠☠☠☠☠☠☠ , są profesjonalni i można na nich polegać (a nie, jak na niektórych biurach !!!!!!).Zorganizują Wam wyjazd ,gdzie tylko chcecie za "grosze". Polecam i pozdrawiam .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
To na pewno jesteście bardzo podekscytowani!
![]() może Tunezja, albo jakaś grecka wysepka, które są na prawdę super. Polecam również Chorwację i jeśli pojedziecie np autokarem z biura to może to być na prawdę tani wyjazd... tylko jeśli tamten kierunek to najlepiej dopiero w czerwcu. Mój kuzyn zapłacił chyba 600zł na tydzień, jednak to było już jakiś czas temu...a masz już jakieś oferty, które Cię interesują? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko że Chorwacja to już nie będzie z all inclusive. ![]() Ja bym poleciła jeszcze Egipt- za 1200-1300 od osoby można znaleźć na koniec maja-początek czerwca bardzo fajne hotele ![]() Właściwie to ten okres z tego co pamiętam zawsze jest pełen niedrogich ofert, nic tylko wybierać. ![]() Co do dokładnego budżetu to ciężko określić, zależy czy chcecie tylko leżeć na plaży/nad basenem czy interesują Was jakieś wycieczki fakultatywne, zakupy, pamiątki itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Jnes
|
Własnie oprócz Turcji myslimy tez o Tunezji, Grecji,Chorwacji albo ewentualnie Egipcie
![]() ![]() Coś na pewno znajdziemy ofert biur podróży jesti mam nadzieje ze bedzie masa i tak jak dziewczyny wspominacie jest to okres przed ścisłym sezonem i mam nadzieje ze trafimy na cos atrakcyjnego. Sa jakieś rzeczy na które nalezy szczególnie zwracać uwagę przy wyborze oferty? Słyszałam ze Turcy sa bardzo nachalni i za wszelka cenę chcą coś wcisnąc i strasznie kokietują ![]() ![]() eh do wakacji jeszcze jakisc5mc a ja już chce wszystko zaplanować;D ale nie powiem boje się bardzo bo to pierwszy wyjazd i nie wiem czego sis spodziewać ![]() Mam nadzieje ze w biurze wszystkiego sie dowiemy ![]() Może polecacie jakies konkretne miasta ![]() Edytowane przez agucha088 Czas edycji: 2012-02-01 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Zdarza się, że chcą ale na pewno jest gorzej w Tunezji czy Egipcie, ale możecie trafic na takie miasteczko, że nawet tego nie zauważycie... Jak będziesz z mężem to nikt Cię zaczepiał nie będzie... mogą czasem paść hasła: typu "Shakira" tak na mnie wołali a na mojego Tż-ta Rambo ... mamy bardzo mało wspólnego z tymi postaciami... nawet raz się oburzyli i mu powiedzieli ..."ty brzydki" hahaha ale weszliśmy na tamtejszy targ (w Tunezji) i nie chcieliśmy wejść do jednego ze sklepów, ...spokojnie nie jest aż tak źle, ale trzeba się troszkę nastawić na inny styl bycia tubylców. Jak już bedziecie wiedzieli gdzie jedziecie to wtedy poczytaj troszkę wskazówek, np. do Chorwacji koniecznie karimata zamiast ręcznika bo większość plaż kamienistych, choć piaszczysta się też zdarza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Jnes
|
![]() Jak juz znajdziemy oferte,tak jak radzisz poczytam co tylko znajdę Wracajac do Turcji moja siostra jak była z chłopakiem nie dawała sobie rady z tymi turkami cały czas przesyłali jej buziaki zagadywali,machali podchodzili kokietowali była z chłopakiem z którym cały czas chodziła zaręke i starał sie jak mogła pokazać ze nie jest sama ale to nie dawało żadnego rezultatu;Dnic sobie z tego nie robili,jest bardzo ładną brunetka o ciemnej karnacji,moze była podobna do tureckich kobiet i moze tym tak ich do siebie przyciągała. Raz miała taka sytuacje ze zamawiała w barze drinka i barman bardzo ja zagadywał grzecznie wytłumaczyła za którymś razem ze jest z chłopakiem i nie jest nim zainteresowana ,tak sie biedaczek oburzył ze wyszedl na zaplecze i trzepnął za sobą drzwiami;D Moj mąz ma 195cm wzrostu i jest dosyć rozbudowany,więc mysle ze będzie to pomocne w niektórych sytuacjach;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
jak się usmiechają to najlepiej ich ignorowac, jak mówią "cześć" to nie odpowiadać i tyle... hahha z pewnością postura męża sie przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Jnes
|
oby ,bardzo dzękuję za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
... choć nie Westwood
|
Dot.: wakacje w czerwcu lub pod koniec maja morze
W Chorwacji może być nieprzyjemne morze jeszcze. najlepsza pogoda to Tunezja i Egipt, w Grecji (na wyspach), Turcji i na Cyprze też już jest przyjemnie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o Chorwację, to rzeczywiście zdecydowanie w czerwcu.
Na Cyprze spędziłam 2 sezony po pół roku (od początku czerwca do pierwszego listopada), pierwszy 2 minutowy deszcz był dopiero we wrześniu, a 28 października byłam jeszcze na plaży, ale jak dla mnie było troszkę chłodno (w nocy było 21 stopni a mi było zimno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Jnes
|
Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny na co zwrócic uwage przy wyboże oferty w biurze podrózy czego unkać na co szczególnie zwrócić uwagę ,o co pytać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie co masz wliczone w cenę. Czy i jakie są dodatkowe opłaty.
Myślę, że panie z biura będą pomocne. Zapytaj czy gwarantują, że trafisz do tego hotelu, który rezerwujesz, może się zdarzyć, że jak hotel obłożony to cie do innego wyślą.... upewnij się, że masz ubezpieczenie, choć jak studiowałam turystykę to pamiętam, że było obowiązkowe NW, ale teraz ja nie bardzo wiem jak jest w PL (mimo to o ubezpieczenie się dopytaj, co i jak pokrywa)...może warto kupić takie co pokrywa odwołany lot, albo jak są jakieś strajki...czy jest transfer z lotniska (choć przeważnie jest) Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-02-05 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w tym roku obstawiam ukochaną Grecję jakąś wysepkę sobie chcę wyczaić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja w Tunezji miałam deszcz w czerwcu, co u nich się nie zdarza... a i jak byłam w czerwcu w Barcelonie to mi prawie 2 tygodnie padało, mimo to w moje dni wolne od pracy miałam całkiem fajną pogodę i wróciłam opalona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.