|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
należność regresowa
Witam .
przyszło mi do zapłaty ponad 3 tyś , od zdarzenia minęło 2 lata . Odwoływałam się rozłożyli mi na 13 rat po 250 zł i przysłali kosztorys , z którego wynika , że facet wyremontował całe auto , a szkoda jaką ja wyrządziłam była mała . Znajoma z ubezpieczeń kazała wyciągnąć protokół z tego zdarzenia z policji . Mieszkam daleko i musze listownie o to poprosić . Prosiłyście kiedyś o taki protokół ? Jak napisać taką prośbę o protokół ? Płaciłyście taką należność regresową ? Jak wyglądała Wasza sytuacja ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: należność regresowa
Cytat:
Protokół zdarzenia nic ci nie da, TU na pewno go posiada. Za 3 tys. nie ma mozliwości wyremontować całego auta... Oczywiście, że powinnaś zapłacić. Po upływie terminu oddadzą sprawę do komornika/firmy windykacyjnej i będziesz miała do zapłaty jeszcze więcej (+odsetki) Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2014-04-24 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie miałam prawka i do 18 lat brakowało mi tydzień .
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Wiem , że trzeba płacić , ale mam nadzieje , że mi to umorzą choć w części , bo przecież i tak zrobiłam szkodę . Edytowane przez perceive 2 Czas edycji: 2014-04-25 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także niestety, nie masz żadnego wyjścia. Musisz zapłacić. 3 tysiące to i tak niedużo. Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2014-04-26 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.