|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jeśli macie doła ...
Jeśli macie doła przeczytajcie to
![]() Jeżeli... Jeżeli masz jedzenie w lodówce, ubranie na grzbiecie, dach nad głowa i łóżko do spania... To jestes bogatszy niż 75% ludzi na swiecie Jesli masz pieniadze w banku i trochę drobnych w portfelu... To należysz do 8% najbogatszych ludzi na swiecie Jeżeli obudziłes się rano bardziej zdrowy niż chory... To masz się lepiej niż milion ludzi którzy nie przeżyja tego tygodnia! Jeżeli nigdy niedoswiadczyłes niebezpieczeństw wojny, samotnosci więzienia, tortur i głodu To jestes w lepszym położeniu, niż 500 milionów ludzi na swiecie Jeżeli możesz chodzić do koscioła bez strachu nie obawiajac się aresztowania, tortur lub smierci... To masz więcej szczęscia niż miliard ludzi na tym swiecie Jeżeli Twoi rodzice żyja i ciagle sa małżeństwem ...jestes wyjatkowa rzadkoscia Jesli potrafisz trzymać głowę wysoko z usmiechem na twarzy i umiesz okazać wdzięcznosć... ...to jestes wybrancem, bo wielu potrafi być wdzięcznym ale niewielu to robi... Jeżeli możesz trzymać kogos za rękę, przytulić kogos, lub chociaż poklepać po ramieniu ...to jestes szczęsciażem bo możesz przekazać ukojenie Jeżeli możesz przeczytać te wiadomość, jestes szczęsliwszy niż dwa miliardy ludzi którzy w ogóle nie umieja czytać. To chyba pomaga ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Jeśli macie doła ...
Ciekawe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Fajne fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Bardzo ciekawe. Wysłałam już kilku osobom na GG
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tekst po prostu- z życia wzięty.
Niestety, tak wyglądają światowe realia dnia codziennego... Mnie to zasmuciło, że tyle ludzi na świecie jest w tak gorszej sytuacji
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Juda, mnie tez zasmuciło. Taki dwulicowy ten tekst: niby masz myślec sobie, że powinnaś się cieszyć, że nie jest Ci aż tak źle... ale jak się cieszyć, skoro te liczby przytłaczają.
Dobranoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tych procentach, którzy tak dobrze nie mają. Dobranoc ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Bardzo ciekawe
![]() Niestety to prawda
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Hm doła nie miałam ale mnie to raczej zasmuciło.Bo raczej nie poprawia mi humoru fakt że inni mają gorzej niż ja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Egoista by się ucieszył... A mnie szkoda tych co mają jeszcze gorzej niż ja...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mnie to raczej zdołowało niż ucieszyło, bo widać w jakim położeniu są inni ludzie, a ja jeszcze narzekam. Nigdy też nie wieadomo czy ja kiedyś nie bede w grupie tych ludzi, którzy mają gorzej ..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja mam małego dołeczka... Niestety ten tekst go powiekszył.... Wcale nie poprawia humoru...............
![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
A my mamy tendencję do porównywania się do lepszych od nas, jednak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
To prawda, dla egoisty to faktycznie pocieszajace.
Ale ja chyba egoistka nie jestem bo mnie ten tekst zdolowal ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
To jednak zdecydowanie dołujace
![]() ![]() ![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dzis juz 2 tekst na Wizazu dal duzo do myslenia. Ten tekst mial chyba uswiadomic jak bardzo niedoceniamy to co mamy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
bardzo ciekawe
uzmyslawia jak z wielu rzeczy nie umiemy sie cieszyc. niestety/// pozdrawiam
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No cóż....też mnie bardziej przytłoczyło niż podniosło na duchu....smutne to, że jest tyle potrzebujących, smutne też, gdy myślisz, że masz to wszystko, że należysz niby do tych ''szczęściarzy'' a w jednej krótkiej chwili tracisz i nie masz juz nic;(
Zadziałało w drugą stronę....
.....bo wiesz....za tysiąc lat nie będzie nikt pamiętał nas........ tym jednym życiem trzeba żyć, beztrosko śnić i iść dopóki płynie nasza krew dopóki Ciebie mam Ty Mnie nikt nie pokona NIGDY nas... nie mają szans... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Czasami jest tak, że dziewczyna łamie się bo gdzieś tam sie tłuszczyk wylewa albo, że ma beznadziejne włosy albo znowu, że nogi za grube itp itd. Najbardziej wtedy pomaga mysl, że są osoby które np. nie mogą chodzoć a ja sie przejmuje moimi nogami. To smutne, że czlowiek pociesza się w taki sposob ale cóż, każdy z nas jest w jakimś stopniu egoistą...
![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
mi niestety nie poprawilo to humoru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
swietny tekst, bardzo mi sie podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Przypomniały mi się książki z serii "Pollyanna" napisane przez E.H. Porter. Tytułowa bohaterka nawet jeśli wydarzyło się dla niej coś bardzo złego, cieszyła się że nie jest gorzej, z każdego wydarzenia potrafiła wyciągnąć dobre strony. Myślę że warto brać z niej przykład, bo taka postawa jest lepsza niż marudzenie"ja mam tak źle, inni mają lepiej ode mnie" ( a przy okazji przeczytać książkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.