|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kradzież
Cześć kochane, piszę do was o poradę
![]() Jestem ze swoim chłopakiem już sporo czasu, bardzo się kochamy i ufamy sobie. Do sedna.. w niedzielę po południu jechałam do cioci i mój chłopak spędził dzień u siebie w domu, nagle napisał mi wiadomość, że ukradli mu telefon. No to ja sobie myślę -no to nie fajnie.. powiedział mi że jego kolega ze szkoły (nazwijmy go K) podszedł do jego okna (mieszka na parterze) i pod pretekstem, że musi zadzwonić do mamy, oddalił się parę kroków od okna , wtedy podbiegł inny chłopak, wyrwał ten telefon i uciekł. K tłumaczył się że go nie zna i nie wie kto zabrał ten telefon i uciekł, jak dla mnie to dziecinada.. byliśmy na policji i to zgłosiliśmy niestety bez Ip telefonu raczej wątpię czy odnajdą ten telefon.. jestem wściekła bo były tam ważne informacje,konta i zdjęcia na których nam bardzo zależy. Czy jeżeli telefon brałam na raty w sklepie agd to będą w komputerze moje dane o telefonie i o IP? Bardzo proszę o rady bo policja nic nie zrobi bez IP a tamten chłopak nic nie chcę mówić na komendzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kradzież
Nie IP tylko IMEI telefonu. Jeśli brałaś w sklepie na raty to masz pudełko po telefonie na którym jest naklejka z numerem IMEI. Podajesz ten numer na policji i jeśli złodziej użył telefonu to go powinni znaleźć.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zadzwoń albo podejdź do tego sklepu i się zapytaj.
I szczerze... raczej nastaw się na to, że nie odzyskasz już tego telefonu, nawet jeżeli znajdziesz ten numer IMEI. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Czy tylko mnie ta historia wydaje się być mega dziwna?
![]() Autorko, podkreślasz w 2 zdaniu, że się kochacie i mu ufasz. Dlaczego? Co to ma do rzeczy w sumie? Piszesz o tym dlatego, że również Tobie całe to story z kradzieżą wydaje się być z leksza podejrzane?
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja tam się bardziej zastanawiam co to za taki zaebisty telefon, że złodziej kradnie go wyrywajac z reki. No ale najważniejsze, że ona i on są ze sobą długo i ona mu ufa. To podstawa udanego zwiazku
![]() Autorko a na dowodzie zakupu np.fakturze lub umowie ratalnej nie masz IMEI zapisanego? Też nie ma dokumentów? Bez IMEI nie udowodnisz, że to jest twój telefon, no i bez tego policja nawet nie będzie próbowała szukać, bo i jak?
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86860712]Albo japko
![]() Aaaaa. ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jednak znacie chłopaka, który ukradł telefon, czy nie? Bo w 1 poście pisałaś, że nie wiadomo kto to. Dlaczego Twój facet nie poszedł do domniemanego złodzieja (bo chyba jednak wiecie kto to) z kolegą, który pożyczył ten telefon i dał sobie go wyrwać z ręki? Twój facet podejrzewa, że ten "kolega z okienka" działał ze złodziejem w zmowie?
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-05-30 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() No i właśnie, pisałaś, ze nie wiecie, kto to był. Chyba ze podejrzewasz, że ukradł to ten kolega, który poszedł dzwonić.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
mi tez sie to wydaje podejrzane....
a moze cala akcja byla z gory umowiona przez "kolege" i zlodzieja ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
lokalna gwiazda
|
Może ta strona się przyda:
https://antyweb.pl/skradziono-ci-tel...-konta-google/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Czyli:
1. 4 lata temu kupiłaś telefon. 2. Zostawiłaś go chłopakowi. Dlaczego? Skoro kumpel dzwonił z niego do mamy, to chyba nie jesteście w wieku, w którym robi się takie drogie prezenty, a skoro pudełko pierwotnie było u ciebie, to to nie mógł być prezent. 3. Chłopak napisał ci wiadomość, że telefon został ukradziony. Z czego i na co napisał tę wiadomość, skoro telefon został ukradziony? 4. Dlaczego twój chłopak pożycza jakiemuś swojemu kumplowi twój telefon, jeszcze bez twojej wiedzy i zgody? 5. Dlaczego kumpel twojego chłopaka przyszedł do niego pod okno, żeby zadzwonić do mamy? Nie ma swojego telefonu? Skoro był w okolicy twojego chłopaka, to czemu nie wszedł, tylko pod oknem chciał telefon? 6. Piszesz, że nie znacie tego kolesia, który wyrwał mu telefon. A potem piszesz, że ten, który ukradł ten telefon ma długi. No to skoro nie wiecie, kto to jest, to skąd niby wiecie, że ma długi? 7. Dlaczego kumpel twojego chłopaka nie chce złożyć zeznań? Tzn pomijając, że pewnie nie chce, bo tego wcale nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ten telefon tu Huawei
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() post się zaczynał jakby ten chłopak był podejrzany o kradzież. a kończy sie tak, że 10 latek wymyśliłby lepszy scenariusz kradzieży ![]() ![]() bardzo mi to podejrzanie brzmi. autorce chyba też, skoro postanowiła aż tak podkreślić, że swojemu chłopakowi ufa ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Odzyskałaś telefon?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.