|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Strata pracy.
Witajcie dziewczyny!
Muszę się komuś wygadać, straciłam pracę, na której bardzo mi zależało. Kiedy dostałam umowę cieszyłam się jak głupia, bo to poważnie praca moich marzeń. Starałam się bardzo, zaniedbałam przez to studia. Dziś szef wziął mnie na rozmowę i powiedział, że nie jestem zaangażowana (chociaż zostawałam po godzinach, sama proponowałam, że mogę popracować w święta jak będzie taka potrzeba), podobno dużo rzeczy trzeba było poprawiać (nikt mi tego wcześniej nie powiedział, a 'poprawki' dotyczyły drobnych rzeczy). Stwierdził, że nie wychodziłam z propozycjami co też mnie zdziwiło, bo zdarzyło mi się proponować. Ogólnie jestem w podłym nastroju, nie spodziewałam się tego i mocno nadszarpnęło to moje poczucie wartości. Do tego dochodzi uczelnia, wszystkie zaległości, wiem, że głupio zrobiłam zaniedbując to, ale kurcze wolałam się poświęcić 'pracy marzeń', która dałaby mi więcej niż studia.. Jednak wszystko okazało się wielką klapą. Od jutra wezmę się za to, bo dziś mam ochotę zagrzebać się w kołdrze i odmóżdżyć. Wiem, że jak zepnę pośladki to dam rade wszystko nadgonić. Mimo to jestem w czarnej dupie, mam doła jak stąd do samego jądra ziemi. Nie radzę sobie z tym i wszystko widzę w czarnych barwach. Czuję, że nadaje się już tylko do rozdawania ulotek..
Od 30.05 zero papierochów i napojów gazowanych! Ćwiczę, bo lato ![]() Edytowane przez Viktra Czas edycji: 2014-05-05 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Strata pracy.
Ot gadka na do widzenia a pewnie po prostu wykorzystują naiwnych młodych ludzi i szukają kolejnego jelenia. Nie przejmuj się. I nie zawalaj studiów na rzecz pracy podczas studiów bo to Ci się po prostu nie opłaca.
Nie załamuj się. Ot dałaś się wykorzystać. Nie rób sobie tego więcej. Nie bądź nadgorliwa bo to w dzisiejszych czasach nie popłaca.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nie załamuj się że jesteś beznadziejna, bo zaczniesz się tylko użalać niepotrzebnie.
![]() Przeszłam zatem. A po 2 miesiącach mnie zwolnili, bo "klient niezadowolony z naszych usług, więc nie mamy pracy dla Ciebie". Mieli za to wypowiedzenie - przygotowane. ![]() Weź się w garść! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Grunt, że wiesz, jaką pracę chciałabyś wykonywać. Może jakiś kurs albo podyplomówka? A może jakiś grant na własną działalność? Kombinuj. Ja też nie mogłam zostać w pracy marzeń, ale przynajmniej wiem w czym jestem dobra, co mnie interesuje i w jakim kierunku mogę iść. No tylko, że trafiłam na uczciwą szefową, która mi powiedziała, że teraz nie może mi zaoferować stałej pracy, ale jeśli zdobędę odpowiednie uprawnienia dające mi taką samodzielność,jaką ona ma to mogę zawsze wrócić i spróbować zostać wspólnikiem.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2014-05-05 o 13:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dasz radę, musisz
![]() Ja też straciłam jakiś czas temu pracę, którą bardzo lubiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Doświadczenie to jedno, jesteś pewnie młodziutka i niejedno przed Tobą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jego uwagami się aż tak nie przejmuj, bo pewnie prawda leży gdzieś po środku, albo bardziej po Twojej stronie. Może ma inną osobę na Twoje miejsce i stąd nagłe zwolnienie. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-05-05 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
MissChievousTess wiem jaką pracę chciałabym wykonywać, ale teraz się zastanawiam czy się do tego nadaje. Dalej będę starała się iść w tym kierunku, nie tą drogą to inną, a przynajmniej będę się starać ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Wsparcie mam, jeśli nie znajdę szybko kolejnej pracy to wielkiej tragedii nie będzie, ale będzie na pewno ciężej
Od 30.05 zero papierochów i napojów gazowanych! Ćwiczę, bo lato ![]() Edytowane przez Viktra Czas edycji: 2014-05-05 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaczęłam się już nawet zastanawiać czy nie za dużą stawkę podaję, ale z drugiej strony, no ludzieee, ja mam doświadczenie - te kwoty w innych częściach Polski to śmiech na sali... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
"Bi strong gerl" - jak to powiedziała Joanna Krupa!
![]() a tak poważniej to przykro, że Cię tak potraktowali, no jak typowego jelenia o którym już ktoś (wyżej) mówił. I mogłabyś powiedzieć co to za praca była, co wykonywałaś? PS. Otwieranie własnej działalnośći - zależy czy chcesz babrać się w naprawdę dużej papierologii, ja dopiero zaczynam w niej się babrać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Rozumiem Cię doskonale, bo sama ostatnio nie dostałam przedłużenia umowy. Co prawda nie była to praca marzeń, ale jednak miałam nadzieje, że zostanę jeszcze trochę póki nie znajdę innej pracy. Kierowniczka też użyła banalnych powodów motywująca brak przedłużenia umowy. Widocznie jej nie pod pasowałam. Bardzo się starałam i przychodziłam zawsze jak była dodatkowa praca. Jednak jak widać moje starania nie zostały dostrzeżone.
Jak się dowiedziałam o tej informacji to od razu tego samego dnia wróciłam do domu, poprawiłam Cv i odpowiedziałam na kilka ofert pracy. W tym tygodniu mam mieć szkolenie w nowej pracy. ![]() Niestety muszę sama się utrzymać, nikt mi nie pomoże, ale miałam większą motywację by znaleźć nową pracę. Nie rozpaczaj, że straciłaś pracę. Znajdziesz nową, masz doświadczenie w Cv i pewnie będzie łatwiej Ci znaleźć kolejną pracę. 3 mam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Autorko, mojego kolegę zwolnili w podobny sposób. Nikt nigdy na nic nie narzekał ani nie zwracał uwagi, a tu nagle zonk. Powiedzieli mu, że nie są zadowoleni z jakości jego pracy (dopiero po dwóch latach to stwierdzili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie w firmie mogą celowo zmieniać pracowników co jakiś czas, gdyż nowy pracownik zazwyczaj bardzo się stara na początku. Co prawda jest też zwykle "nieopierzony", ale wielu pracodawców jakoś nie bierze tego pod uwagę. Świadczyłby o tym rodzaj umowy, którą dziewczyna dostała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Calkiem niedawno chciałam sobie dorobić kończąc studia w markecie.W dosyć znanej sieci. Zachrzaniałam jak głupi łoś. Za innych i za siebie. Podczas gdy inni chadzali , nie chcieli nawet pójść na kasę.. a ja latałam jak pajac to na kasę to zbierałam śmieci ,które pracownicy omijali szerokim łukiem, wiedząc doskonale,że to nie jest miejsce tych rzeczy.. Wymyślałam nowe rzeczy,jak coś posortować, ułatwić zadanie innym pracownikom... I co? Ktoś mnie docenił ?? HAHA dobre. Nie dość,że jeszcze na mnie psioczyli,wysyłali wszędzie, nakładali nadmiar obowiązków, a ja wypruwałam z siebie żyły to i tak inni byli bardziej doceniani niż JA. Więc po co?Stwierdzam ze po prostu trzeba wydzierać gębę,pokazać kto tu rządzi, bez przesady,ale ludzie włażą na głowę.I nie ma co za bardzo wszystkim pomagać bo potem będziesz za Nich robić.Taka prawda.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja niestety doszłam do takich wniosków zbyt późno. Zwolniłam się sama, bo szef wprost mi powiedział że chce mnie zwolnić, bo się nie staram (a byłam dyspozycyjna przez cały tydzień, chociaż wcale nie musiałam, zostawałam po godzinach, pomagałam innym, klienci mnie chwalili, ale co z tego, przecież "nie starałam się"). Też było mi przykro, bo na prawdę bardzo lubiłam tą pracę, miałam świetnych współpracowników, robiłam to co lubię. No ale niestety. Teraz też poprawiam cv, wysyłam je gdzie się da, chodzę na rozmowy. Mam nadzieję że niedługo coś znajdę. Nie poddawaj się autorko. Wiem że to cios, ale takie jest życie, niestety. Wygrywa ten, kto ma znajomości... Przynajmniej u mnie tak było... Edytowane przez mesta93 Czas edycji: 2014-05-05 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.