![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
W łóżku z wrogiem...
Nie wiem na ile poważnie wy kobiety traktujecie piłkę nożną... Czy w waszym pojęciu w ogóle istnieje w niej inny temat niż fajne pośladki Cannavaro lub niebiański uśmiech Del Piero. Jeżeli już któraś z was kibicuje, to komu i na jakiej zasadzie? Temu kto jest na topie, czy macie jakąś klubową miłość od lat i jesteście jej wierne?
Moim NAJUKOCHAŃSZYM klubem (od 1993r) jest Juventus. To moja absolutna świętość. Jednak na krajowym szczeblu kibicuję Wiśle i... tutaj się kończy wstęp do tematu. Czy (przy założeniu, że klubowe barwy są dla was święte) potrafili(ły)byście wiązać się z kimś kto kibicuje największemu wrogowi? Potrafiłybyście odseparować zamiłowania klubowe od związku? Mi się zawsze wydawało, że to nierealne. Jednak od ponad 2 lat jestem z kibicką CRACOVII ![]() Macie może podobne doświadczenia? Jeśli nie to jak wyobrażacie sobie taką sytuację? Wiem, że nie piszę o fluidach, balsamach, błyszczykach ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W łóżku z wrogiem...
Oj byly watki sportowe... Kibicki ma wizazu tez mamy
![]() Sama kibicuje Juve ![]() W mojej opinii poglady sportowe sa sprawa drugorzedna w zwiazku, nie patrze na mojego TZ przez pryzmat tego, ze kibicuje Barcy.Jego sprawa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
yyy no jak dla mnie to to mało znaczące by było
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Czy kibicowanie innej drużynie = automatyczne stanie się czyimś wrogiem? Dla mnie w żadnym wypadku. Sport to tylko rozrywka. Nie istnieje dla mnie coś takiego jak świętość klubowych barw. Bo cóż to oznacza? Że mam się rzucać z pięściami na każdego, kto kibicuje innej drużynie? Że mam go traktować jako człowieka gorszej kategorii albo wroga mimo że być może nawet go nie znam? To tak jakbym wyzwała na pojedynek człowieka z ulicy, który stwierdziłby np. że biologia jest super, a matematyka jest ble
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze- nie byłabym soba gdybym się nie czepiała
![]() Ad rem więc... Ja myślę, że zdecydowanie mogłabym sypiac z "wrogiem" ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wiesz... Tylko nie do końca w tym rzecz. Co prawda nie lubię Barcy, ze względu na osoby Zambrotty i Thurama, ale generalnie między Juve a Barcą nie ma kwasów. Ale Gdyby Twój TŻ był np za interem??? Albo Ty za Realem a on za Barcą? Nie miałoby to żadnego znaczenia?
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Juve to moja druga milosc zaraz po mojej ukochanej Astreńce
![]() ![]() ![]() ![]() FORZA JUVE, FORZA BIANCONERI... ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To mamy kolejnego kibica Juve. Taki Juve wątek nam się zrobił. Chłopaki, tylko uważać na offy bo nas zamkną
![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
sport to rozrywka i nie powinien dzielić, a wogóle stwierdzenie że ktoś z innej drużyny jest wrogiem kojarzy mi się z pseudo kibicami
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie sympatie badz antypatie sportowe nie rzutuja na zwiazek, na moje uczucie do TZ. Niech sobie lubi kogo chce - jego sprawa. Po prostu plaszczyzna sportowa i uczuciowa sie nie przecinaja ![]() Dochodzi to tego, ze moj TZ z zasady zadnym Wlochom nie bedzie kibicowac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Bo jeśli sie kogos naprawdę kocha to upodobania piłkarskie schodza na dalszy plan. Nie maja wpływu na dojrzałe uczucie. Ja tam mojego "wroga" kocham najbardziej na świecie. Komu by nie kibicował
![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wg. mnie niektóre kobiety inaczej "odczuwają" potrzebę kibicowania "ulubionej" drużynie. Mogą kibicować tylko ze względu na ulubionego, badź najbardziej przystojnego piłkarza
![]() ![]() Faceci inaczej pojmują "kibicowanie" kobiet, a niektóre kobiety inaczej kibicowanie męźczyzn. Co na to poradzić ? ![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Fiu fiu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A moj problem polega na tym ze ja w ogole nie jestem kibicka
![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja nie znosze piłki nożnej!!
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Miuoshowa
|
A ja kocham futbol
![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dokladnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Moim ukochanym klubem od zawsze był Ajax Amsterdam i nie sugerowałam się absolutnie wyglądem zewnętrznym piłkarzy czy innymi mało istotnymi drobiazgami. Oglądałam prawie każdy mecz, znałam cały skład, miałam nawet szalik i kibicowałam jak tylko mogłam
![]() ![]() ![]() ![]() Moim zdaniem tylko dresiarze, czy "kibole" sugerują się w życiu "miłością do drużyny piłkarskiej" ! Dla mnie to całkowicie nieistotne, ale dla nich wręcz przeciwnie, traktują swój ulubiony klub jak bóstwo, oddają mu cześć i moim zdaniem popadają w przesadę, zwłaszcza rozpoczynając rozruby po przegranym meczu. Jeżeli kibicujesz innej drużynie, to jesteś dla nich stracony i szczerze wątpię, że którykolwiek z nich związałby się z dziewczyną lubiącą inny klub ![]() ![]() Miłość jest przecież najważniejsza, a sport to tylko rozrywka... Dziewczyna kibicuje innej drużynie i co z tego ? ![]() ![]()
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2007-01-24 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
nie specjalnie nie nienawidze innych zaspolow ale Chelsei nie lubie dlaczego? dlatego, ze pokupowali gwiazd za kupe kasy ( Ballack, Shevchenko ) a przegrywaja z drugo ligowcem i ogolnie graja jakos dziwnie ;/ a Juve? niedosc ze odeszla od niego polowa pilkarzy to graja b.dobrze. A Shevchenko mogl zostac w Milanie bo tam jeszcze jakos gral a teraz ? ehh Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie ukrywam, Juve zainteresowalam sie kilka lat temu ze wzgledu na Buffona, pozniej pokochalam caly klub ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
na to akurat nie zwracam uwagi ![]() a Buffon chce podobno odejsc z Juve w przyszlym sezonie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do Juventusu, może i mają więcej pucharów i tytułów, ale są nie do końca uczciwym klubem co doskonale widać po konsekwencjach Afery Korupcyjnej, w której właśnie Juve ucierpiał najbardziej... Ciekawe czemu... ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Denerwuje mnie takie podejście do kobiet- że jak oglądają piłkę nożną to ze względu tylko na ciała piłkarzy i wogóle nie mają pojęcia o co chodzi i w jakim celu oni się tak przewalają z jednej strony boiska na drugą.. Może i nie są takimi maniaczkami jak faceci w tym temacie ale nie znaczy że są totalnymi laiczkami.
Co do łączenia kibicowania jakiejkolwiek drużynie i dobieranie partnera pod tym względem to uważam za nienormalne, bo co ma związek jednego z drugim??! Sport soprtem a życie życiem. Tylko fecet mógłby wymyślić podobny problem - nie obrażając autora wątku.
![]() |
#25 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W piątek Borussia Dortmund vs. Bayern Monachium! HEJA BVB!!! ![]() Cytat:
Sport to jedno, a życie to drugie. Jesli tylko zamiłowania sportowe są "zdrowe", to związek może byc jak najbardziej udany ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
eeeee?? sorry ale to nie pilkarze zawinili tylko zarzad klubu, to po pierwsze po drugie Milan nie jest lepszy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Co tam te 29 tytułów mistrza Włoch... Przecież dużo większe wrażenie robi liczba 17, bo tyle ma na koncie milan... MONIOUEE ---> Nie denerwuj się. Ja nie twierdzę, że wszystkie kobiety są takie i dlatego też założyłem ten temat. Chcę się dowiedzieć jak Wy - wizażanki czujecie się w roli kibica. Poza tym... Wcześniej się tam moje Kochanie bulwersowało, że was (kobiety) szufladkuję... To nie tak. Poprostu dotychczas jedyne reakcje kobiet (z którymi JA miałem do czynienia) na widok meczu to teksty typu "jakie ma nogi", albo "jaka śliczna buźka", że nie wspomnę o tekście mojej własnej siostry: "Cannavaro !!!! Urodzę Ci dziecko!!!!"
Jak widać nie wszystko może być idealne... ![]() Edytowane przez Lorduś_Słonko Czas edycji: 2007-01-24 o 18:48 Powód: Chciałem coś dodać ;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci bardzo. Dokładnie o to mi chodziło. Na przyszłość zapamiętam
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazartowalam, jesli to Cie urazilo - przepraszam. Odnosilam sie do czesci Twojego postu, jednak teraz jej nie widze, zatem albo mialam omamy wzrokowe albo edytowalas, bo widze, ze stosowalas edycje. Niewazne. Klocic sie nie zamierzam. Edytowane przez nekome Czas edycji: 2007-01-24 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.