Stanik silikonowy czy bardotka? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 18:55   #1
didi133
Przyczajenie

Stanik silikonowy czy bardotka?

Witam Wizażystki
Mam problem niedługo mam studniówkę i zakładam sukienkę z gorsetem bez ramiączek, siatek itp. I tu się głowie czy założyć stanik typu bardotka z push up_em, która ma wstawki silikonowe, które mają zapobiegać ześlizgiwaniu się stanika czy stanik silikonowy samonośny. Ogólnie mam miseczkę B i chce by to ślicznie wyglądał. Zwłaszcza pragnę tego że jak ścisnę już gorset by piersi nadal były widoczne i uwydatnione. Co radzicie kochane?

P.S. Jak coś przepraszam za błędy to mój pierwszy post tu
didi133 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 19:08   #2
onions
Raczkowanie

Dot.: Stanik silikonowy czy bardotka?

na mojej studniówce pare dziewczyny miało taki silikonowy samonośny połowa go wyrzuciła, bo po pierwsze nic nie trzymał po drugie był niewygodny lepsza bardotka
onions jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 19:20   #3
didi133
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedź
hm.. ok a co powiecie na temat pończoch samonośnych??

Edytowane przez didi133
Czas edycji: 2014-01-27 o 19:22
Stary 2014-01-27, 19:31   #4
sowaaaaa
Zadomowienie

ile imprez i wesel zaliczyłam w silikonowym to niezliczę....jest świetny, nic się nie odkleja, ( nawet po kilku godzinach w 30 stopniowym upale)podtrzymuje biust, wszystko jest na swoim miejscu, jest niewidoczny..prędzej ci się bardotka zsunie niż silikonowy....najlepiej oceniać jak się go nie miało tylko "ktoś" tam powiedział....jak dla mnie nie ma lepszego

zresztą ten temat był wałkowany mnóstwo, ale naprawdę mnóstwo razy na tym forum, użyj wyszukiwarki....

a tak wogóle to Wizażanki jak już :P

Edytowane przez sowaaaaa
Czas edycji: 2014-01-27 o 19:36
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 19:32   #5
Inna_Mi
Raczkowanie

Pończochy samonośne polecam, używam ich od lat i zawsze się dobrze trzymają. Grunt to nie kupić za dużych
Inna_Mi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 19:35   #6
didi133
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Inna_Mi Pokaż wiadomość
Pończochy samonośne polecam, używam ich od lat i zawsze się dobrze trzymają. Grunt to nie kupić za dużych
a jak wybrać odpowiednie pończochy?
A co do silikonów to muszę się chyba głęboko zastanowić.
Stary 2014-01-27, 19:48   #7
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Ja silikonom nie ufam Spróbowałam raz i nie byłam zadowolona, ale nosiłam wówczas miseczkę D, jeśli masz miseczkę do rozmiaru małego C to powinien działać. Pamiętaj, że lepiej kupić rozmiar większy (jeśli chodzi o silikony) podobno. Co do bardotki - świetny wynalazek Polecam, pod warunkiem że dobrze ją dobierzesz. A co do pończoch - warto zainwestować w te lepszej jakości, sama na studniówce miałam rajstopy bezszwowe i jeśli nie odznaczają się pod sukienką - na Twoim miejscu zapewniłabym sobie ten komfort

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 19:54   #8
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez didi133 Pokaż wiadomość
a jak wybrać odpowiednie pończochy?
A co do silikonów to muszę się chyba głęboko zastanowić.
Zwróć uwagę na obwód ud i długość nóg, żeby dobrać odpowiedni rozmiar. Wybierz takie, które mają szerokie paski silikonu. Ja sobie chwaliłam jakieś no name kupione hurtem w markecie za grosze podczas wyprzedaży i marks&spencer. Raz kupiłam gattę i do nich raczej nie wrócę - miałam wrażenie, że silikon był w nich słaby, a do tego po pierwszej imprezie wróciłam z dziurami w palcach (przy innych pończochach i rajstopach noszonych do tych samych butów takie sytuacje nie miały miejsca).

Staniki jednak wolę normalne, więc kupiłabym bardotkę z odpowiednio ciasnym obwodem i dobrze dobraną miseczką. Nie zaufałabym tym silikonom (to te staniki, które wyglądają jak silikonowe poduszeczki naklejane od dołu na piersi?).
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 20:39   #9
vilandravalo
Raczkowanie

Ja też nie ufam stanikom silikonowym, ale pończochy samonośne są genialne
vilandravalo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 09:30   #10
Inna_Mi
Raczkowanie

Co do pończoch, to nosiłam i no name ze sklepiku z różnościami, i gattę. Nie widzę między nimi różnicy w wytrzymałości. Niektóre pończochy mam już dobre 5 lat (noszę je na imprezy) i w żadnych mi się nie zdarzyło, żeby się przetarły w palcach. Takie wzorzyste pończochy ażurowe mają skłonność do zaciągania, ale do naprawy wystarczy kawałek nitki.
Inna_Mi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 13:20   #11
paula54
Zakorzenienie

to ja się też odezwę, jako, że mam i zwykły biustonosz z silikonowym paskiem (na dolnej części) i biustonosz silikonowy (mój ma takie paseczki wychodzące bokami pod pachy jeszcze, więc trzyma się nie tylko na biuście, ale też na tych paskach). Testowałam różne zestawienia do sukienek bez ramiączek i bezapelacyjnie wygrywa klasyczny biustonosz z paseczkiem silikonu na obwodzie. Silikonowy trzyma się nawet gorzej niż zwykły, bez silikonu. Najważniejsze to dobrze dobrany obwód. Bo jeśli biustonosz jest za luźny to nawet kilo silikonu nic nie da

Edit: a co do pończoch samonośnych - będą się trzymać super, jeśli się nie nabalsamuje nóg

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2014-01-28 o 14:36
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 13:24   #12
Kalini
Zakorzenienie

Ja na swojej studniówce miałam, i stanik sylikonowy, i pończochy samonośne. Ten pierwszy się sprawdził, dobrze się trzymał itd. Ogólnie polecam. Pończochy samonośne za to po pewnym czasie zaczęły niestety się zsuwać i musiałam zmienić na rajstopy, ale to chyba była to jednorazowa wada, bo potem nosiłam i się trzymały (ale trzeba przyznać, że wtedy nie tańczyłam).
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 13:37   #13
bubble
Raczkowanie

A ja polecam stanik silikonowy, szczegolnie jesli masz dopasowana sukienke w biuscie. Mi nigdy nie spadl ani nie poruszyl sie. Lepiej kupic wieksza miseczke - jest pewniej przyklejony Do sukienki bez plecow lub z glebokim wycieciem z tylu to absolutny 'must have'. Ponczochy samonosne tez lubie, chociaz lepiej (po prostu bardziej kobieco) czuje sie w klasycznych ponczochach na ladnym pasie
bubble jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 15:17   #14
megi1416
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Pończochy samonośne za to po pewnym czasie zaczęły niestety się zsuwać i musiałam zmienić na rajstopy, ale to chyba była to jednorazowa wada, bo potem nosiłam i się trzymały (ale trzeba przyznać, że wtedy nie tańczyłam).
Miałam to samo, po jakimś czasie zaczęły się odklejać i zsuwać więc musiałam założyć rajstopy. Lecz wygodniej było w pończochach, oczywiście do tego niefortunnego momentu...
Stary 2014-01-28, 16:48   #15
Lady_Anomalia
mimi

Niektóre dziewczyny narzekają na silikonowe staniki, inne są zadowolone, może warto byłoby podawać firmę, wtedy łatwiej byłoby się zdecydować.
Stary 2014-01-28, 17:20   #16
paula54
Zakorzenienie

fakt, mój był z Intimissimi (czy jak to się pisze ).
A pończochy kupuję tylko w Calzedonii. Takie z Gatty podarłam jeszcze przy zakładaniu (2 pary, więc raczej nie przypadkiem). Jak dla mnie są mało elastyczne.

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2014-01-30 o 07:45
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 11:26   #17
Niezmienna
Wtajemniczenie

bardotka, pończochy samonośne są ok
Niezmienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 20:09   #18
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Inna_Mi Pokaż wiadomość
Co do pończoch, to nosiłam i no name ze sklepiku z różnościami, i gattę. Nie widzę między nimi różnicy w wytrzymałości. Niektóre pończochy mam już dobre 5 lat (noszę je na imprezy) i w żadnych mi się nie zdarzyło, żeby się przetarły w palcach. Takie wzorzyste pończochy ażurowe mają skłonność do zaciągania, ale do naprawy wystarczy kawałek nitki.
To ja chyba trafiłam na jakieś felerne. W każdym razie po tym, jak okazały się właściwie jednorazowe, wolę kupować inne sprawdzone i nie ryzykować.

Cytat:
Napisane przez bubble Pokaż wiadomość
Ponczochy samonosne tez lubie, chociaz lepiej (po prostu bardziej kobieco) czuje sie w klasycznych ponczochach na ladnym pasie
Kiedyś miałam w planach zakup pasa do pończoch, ale zawsze ten drobiazg schodził na dalsze miejsca na liście, aż w końcu zapomniałam o nim. Chyba muszę się znowu rozejrzeć za jakimś fajnym pasem i pończochami. Plus takiego rozwiązania jest taki, że zwykle takie pończochy są tańsze, niż ich odpowiedniki z silikonem
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 18:31   #19
sylvia_doll
CORELIPS

Kobietki, powiedzcie Wy mi... czy te silikonowe staniki to się trzymają faktycznie ciała czy będzie mi spadać? http://www.aliexpress.com/item/Women...539042691.html Nie przepadam a silikonowymi ramiączkami bo się wżynają w ciało i w ogóle jakoś niefajnie to wygląda... A te z efektem push up mnie zainteresowały! Tylko czy to się nadaje do noszenia pod sukienkę typu backless i czy faktycznie tak zbiera ładnie biust czy zwykły chwyt marketingowy? Nie kupię jeśli mi bezpośrednio któraś z Was nie poleci bo już dość mam tego typu 'wynalazków' które lądują i tak na dnie szafy
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości