|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Stanik silikonowy czy bardotka?
Witam Wizażystki
![]() Mam problem niedługo mam studniówkę i zakładam sukienkę z gorsetem bez ramiączek, siatek itp. I tu się głowie czy założyć stanik typu bardotka z push up_em, która ma wstawki silikonowe, które mają zapobiegać ześlizgiwaniu się stanika czy stanik silikonowy samonośny. Ogólnie mam miseczkę B i chce by to ślicznie wyglądał. Zwłaszcza pragnę tego że jak ścisnę już gorset by piersi nadal były widoczne i uwydatnione. Co radzicie kochane? P.S. Jak coś przepraszam za błędy to mój pierwszy post tu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stanik silikonowy czy bardotka?
na mojej studniówce pare dziewczyny miało taki silikonowy samonośny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() hm.. ok a co powiecie na temat pończoch samonośnych?? Edytowane przez didi133 Czas edycji: 2014-01-27 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ile imprez i wesel zaliczyłam w silikonowym to niezliczę....jest świetny, nic się nie odkleja, ( nawet po kilku godzinach w 30 stopniowym upale)podtrzymuje biust, wszystko jest na swoim miejscu, jest niewidoczny..prędzej ci się bardotka zsunie niż silikonowy....najlepiej oceniać jak się go nie miało tylko "ktoś" tam powiedział....jak dla mnie nie ma lepszego
![]() zresztą ten temat był wałkowany mnóstwo, ale naprawdę mnóstwo razy na tym forum, użyj wyszukiwarki.... a tak wogóle to Wizażanki jak już :P Edytowane przez sowaaaaa Czas edycji: 2014-01-27 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Pończochy samonośne polecam, używam ich od lat i zawsze się dobrze trzymają. Grunt to nie kupić za dużych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja silikonom nie ufam
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
DOMator
|
Cytat:
Staniki jednak wolę normalne, więc kupiłabym bardotkę z odpowiednio ciasnym obwodem i dobrze dobraną miseczką. Nie zaufałabym tym silikonom (to te staniki, które wyglądają jak silikonowe poduszeczki naklejane od dołu na piersi?). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja też nie ufam stanikom silikonowym, ale pończochy samonośne są genialne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Co do pończoch, to nosiłam i no name ze sklepiku z różnościami, i gattę. Nie widzę między nimi różnicy w wytrzymałości. Niektóre pończochy mam już dobre 5 lat (noszę je na imprezy) i w żadnych mi się nie zdarzyło, żeby się przetarły w palcach. Takie wzorzyste pończochy ażurowe mają skłonność do zaciągania, ale do naprawy wystarczy kawałek nitki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
to ja się też odezwę, jako, że mam i zwykły biustonosz z silikonowym paskiem (na dolnej części) i biustonosz silikonowy (mój ma takie paseczki wychodzące bokami pod pachy jeszcze, więc trzyma się nie tylko na biuście, ale też na tych paskach). Testowałam różne zestawienia do sukienek bez ramiączek i bezapelacyjnie wygrywa klasyczny biustonosz z paseczkiem silikonu na obwodzie. Silikonowy trzyma się nawet gorzej niż zwykły, bez silikonu. Najważniejsze to dobrze dobrany obwód. Bo jeśli biustonosz jest za luźny to nawet kilo silikonu nic nie da
![]() Edit: a co do pończoch samonośnych - będą się trzymać super, jeśli się nie nabalsamuje nóg ![]() Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2014-01-28 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja na swojej studniówce miałam, i stanik sylikonowy, i pończochy samonośne. Ten pierwszy się sprawdził, dobrze się trzymał itd. Ogólnie polecam. Pończochy samonośne za to po pewnym czasie zaczęły niestety się zsuwać i musiałam zmienić na rajstopy, ale to chyba była to jednorazowa wada, bo potem nosiłam i się trzymały (ale trzeba przyznać, że wtedy nie tańczyłam).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A ja polecam stanik silikonowy, szczegolnie jesli masz dopasowana sukienke w biuscie. Mi nigdy nie spadl ani nie poruszyl sie. Lepiej kupic wieksza miseczke - jest pewniej przyklejony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Miałam to samo, po jakimś czasie zaczęły się odklejać i zsuwać więc musiałam założyć rajstopy. Lecz wygodniej było w pończochach, oczywiście do tego niefortunnego momentu...
![]() |
![]() |
#15 |
mimi
|
Niektóre dziewczyny narzekają na silikonowe staniki, inne są zadowolone, może warto byłoby podawać firmę, wtedy łatwiej byłoby się zdecydować.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
fakt, mój był z Intimissimi (czy jak to się pisze
![]() A pończochy kupuję tylko w Calzedonii. Takie z Gatty podarłam jeszcze przy zakładaniu (2 pary, więc raczej nie przypadkiem). Jak dla mnie są mało elastyczne. Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2014-01-30 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
bardotka, pończochy samonośne są ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
DOMator
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
CORELIPS
|
Kobietki, powiedzcie Wy mi... czy te silikonowe staniki to się trzymają faktycznie ciała czy będzie mi spadać? http://www.aliexpress.com/item/Women...539042691.html
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.