|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Kariera polityczna?
Czy myślałyście kiedyś o tym, aby zrobić karierę polityczną? (pytam, bo kobiety mniej się pchają do polityki, wiadomo) Jeśli tak, to jaką - na jakim szczeblu, że tak powiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kariera polityczna?
Mama mojego tż była jakiś czas burmistrzem (niedużego miasta). Po prostu angażowała się w jakieś tam akcje, prowadziła dom kultury i takie rzeczy... No i wybrali ją ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ale chcesz zostać burmistrzem i przy okazji zrealizować te cele, czy te cele są dla Ciebie ważne i w tej funkcji widzisz możliwość ich realizowania?
Kariera polityczna to ciężka sprawa ![]() Jeśli chodzi o szczebel ogólnopolski wciąż to chyba działa tak, że zapisujesz się do partii albo młodzieżówki. Działasz w lokalnych strukturach, dobrze jest jak się podlizujesz działaczom wyżej postawionym ;/ i wtedy pniesz się po listach wyborczych coraz wyżej. Bo nie tak trudno trafić na doły, często potrzebne są nazwiska to wypełnienia listy. I wtedy gdy jest się wysoko w strukturach lokalnych, można dalej awansować. Znam kilka osób, które działają w polityce i niestety parlementarne partie polityczne wyglądają własnie tak, że im bardziej lubi Cię góra tym masz większe szanse na przebicie. Nie wiem jak będzie gdy powstaną JOW-y ale pewnie jeszcze gorzej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jak ktoś ma twardy tyłek (bez podtekstów w stosunku do innych Pań :P) i mocne nerwy to może próbować. Nalepiej moim zdaniem zacząć jeszcze w młodzieżówkach jakiejś partii, wtedy znasz środowisko i wiesz jak to funkcjonuje. No i jako swojego wychowanka predzej wsadzą Cię gdzieś na liste wyborczą - bo od tego zaczniesz
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Jak byłam w liceum marzyła mi się kariera polityczna, ale mi szybko przeszło. Lokalnie myślę, że można by było podziałać, ale czy miałaby, na tyle twardy tyłek, żeby siedzieć na wiejskiej?
Chyba nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Polityka jest dla ludzi, którzy lubią babrać się w błocie. Bo z tych wszystkich pięknych wizji i obietnic politycznych po życiowej weryfikacji nie zostaje nic.
A burmistrz, o ile się nie mylę, to według trójpodziału organ wykonawczy, więc za wiele sobie nie podecyduje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Oczywiście, ze myślałam o karierze politycznej, cały czas o niej myślę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
Nawet z pajacem nie łatwo o przegraną. Ktoś go na to stanowisko wybrał, więc ma jakiś swój elektorat. A Ty masz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
DOMator
|
Cytat:
Bez sztabu ludzi, pieniędzy na kampanię (limity to teoria ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
W latach 90. ubiegłego wieku polityka była naprawdę interesująca. Teraz to wyścigi PRowców na "sprzedanie" danego polityka wyborcom. Nuda jak flaki z olejem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
DOMator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
DOMator
|
Teraz coraz mniej takich obiektów badawczych, wszyscy tacy profesjonalni, wymuskani, obrobieni photoshopem i wykreowani przez specjalistów. Do tego wygłaszający program wyborczy stworzony na podstawie badań lokalnej opinii publicznej, a nie przekonań.
Coraz więcej w polityce marketingu, coraz mniej prawdziwej polityki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
![]() polityka emanuje na chwilę obecną marketingiem i prem politycznym. szkoda, że tak wielką wagę przywiązuje się teraz do tego, co kto i w jaki sposób powie, ubierze albo jak się uśmiechnie, a nie na realne działania polityczne, które- nie czarujmy się- u wielu polityków są nikłe. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2013-11-15 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
To dla mnie jest jeszcze gorsze to, gdy kobieta zajmuje jakieś ważniejsze stanowisko. Przykładem niech będzie minister Bieńkowska - dla mnie przykład naprawdę świetnej polityk. Oczywiście media prócz jej kwalifikacji skupiały się w podobnej mierze na tym, że ma tatuaż, jakie nosi ubrania etc. To po prostu śmieszne, ale też żenujące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.