|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Różowa sukienka -dodatki?!?!
Witam
Niebawem wybieram się na wesele i zakupilam rożową sukienkę oto link: http://www.allegro.pl/item691726876_...arda_r_xl.html Powiedzcie mi jakie mm dobrac do tego dodatki? Co na szyje, w jakim kolorze? No i jaka torebka i buty? Srebrne, czarne? I kolejne pytanie, co ma zalozyc moj partner zeby pasowac do mnie? Rozowa koszule badz krawat? A moze jakis inny kolor?? Bylabym wdzieczna jakbyscie znalazly cos na allegro i wstawily fotki ![]() Dziekuje z gory za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Różowa sukienka -dodatki?!?!
śliczna ta kiecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Totalnie nie w moim stylu jest ta kiecka chociaż sama w sobie jest wystarczająco ozdobna więc proponuję resztę w stylu super minimalnym. Bardzo delikatne szpilkowe sandałki i kopertówkę, ja proponuję kolor kremowy. A partner? Jak chcesz błyszczeć na jego tle to niech uberze się w elegancki czarny garniak bez ekstrawagancji. Jeśli jednak chcecie mieć coś "podobnego" to najlepiej chyba krawat w kolorze trochę sukienkowym. Jeśli to jajcarz to niech cały odzieje się w ten kolor
![]() ![]() A na ceremonii też masz zamiar w tej kiecce wystąpić? Bo jak dal mnie to ona się bardziej do klubu nadaje niż do kościoła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
z dodatkami trzeba tu ostrożnie - proponowałabym szare szpilki lub sandały , kopertówkę i delikatne srebrne kolczyki oraz bransoletkę
![]() Wtedy partner mógłby założyć jasnoszarą koszulę albo krawat. No chyba, że odważy się na taki róż jak na Twojej sukience ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
bylam wczoraj na weselu i jedna z dziewczyn miala na sobie ta sukienke, wielu gosci rzucalo komentarze w stylu 'ta to chyba imprezy pomyliła'
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Moim skromnym zdaniem, sukienka jest zbyt odważna. Jest to jednak moja opinia i zapewne znajdą się zwolenniczki takiej właśnie kreacji na wesele.
Gdyby zaproponowana sukienka była chociaż dłuża to już wyglądałaby lepiej, a tak za dużo się dzieje i mam wrażenie, że więcej tu kiczu aniżeli definicji ładnej, eleganckiej sukienki, odpowiedniej na przyjęcie weselne. Jest to jednak, jak wspomniałam powyżej, moje zdanie. Stylizowanie takiej kreacji jest trudne, bo już sama sukienka "mówi", a wręcz "krzyczy" patrzcie na mnie, a dodatki w tym przypadku powinny ją raczej "uspokoić" aniżeli dodawać animuszu. Wybrałabym zatem delikatne buty, może w opcji nude, aby już nie przytłaczać całości, skoro kolor sukienki (przynajmniej na zdjęciu) bije po oczach. Torebkę również wybrałabym w opcji cielistej, jako dodatek właśnie, a nie rzecz która ma podbijać całość. Ponieważ zdobienie przy dekoldzie jest bogate, zrezygnowałabym z biżuteri, przynajmniej na szyi, za to delikatne kolczyki byłby miłym dodatkiem, jak i równie subtelna bransoletka na ręce. Pomyślałabym też o spokojniejszym uczesaniu, bo rozpuszczone włosy (które ma na zdjęciu modelka) niestety dają wrażenie taniości. Twój partner powinien mieć koszulę, krawat komponujące się z Twoją sukienką. W tym przypadku dobrym wyborem, będzie koszula w delikatnym różu i dobrany do niej odpowiedni krawat. Jeśli zastanawiasz się nad zakupem, doradzam wstrzemięźliwość. Jeżeli sukienka już jest w szafie, warto poszukać spokojnych dodatków, tak aby kreacja nabrała subtelnej formy. Lecz to co najważniejsze to czuć się dobrze i równie dobrze bawić. Zatem życzę udanej zabawy ![]() Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2009-08-10 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam również podobny problem...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Szare albo czarne szpileczki, srebrna biżuteria
![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zaszalałabym i założyła coś równie kolorowego - np dodatki kobaltowe, albo szmaragdowe.
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
witam mam problem mam sukienkę tą http://scr.hu/157h/q5bj3 chcę ją założyć na komunię i nie wiem jakie dodatki by pasowały chodzi o marynarkę czy pasuje buty i torebka z góry dziękuję za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej wybierać klasyczne kolory: biel, błękit - zależy co pasuje do mężczyzny (a nie do kiecki !!) i w czym się dobrze czuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
nie widzę zdj bo str przeniesiona do archiwum
ale tu jest klika propozycji do różowej sukienki
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.