![]() |
#1 |
BAN stały
|
po co ludzie śpiewają w telewizji?
Czy ktoś jeszcze jest maksymalnie znudzony kwestią, że w najlepszym czasie antenowym (czyli np. sobota wieczór ;-)) królują programy typu talent szoł? Kto to w ogóle ogląda i po co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: po co ludzie śpiewają w telewizji?
to jest bardzo dobre pytanie. tylko niech ktoś odpowie
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- bo ile razy chcę obejrzeć coś dobrego w telewizji to te wyjce must be the music, the voice of poland, idol, x factor, bita na głosy, mam talent, twoja twarz brzmi znajomo, śpiewaj i walcz... ile mozna, ja już tego znieść nie mogę. dziwię się że naprawdę ktokolwiek poświęca czas na te programy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nie wiem po co, też bym chciała wiedzieć.
![]() Ja już dawno wywaliłam telewizji z mojego pokoju bo tylko zagracał. Nic ciekawego w nim nie ma, tylko same powtórki tych beznadziejnych programów, no i kevin na święta. ![]() A `mam talent` fajnie się zapowiadał, że w końcu coś gdzie można pokazać inne umiejętności niż wokalno-taneczne, ale na nadziejach się skończyło. ![]() Edytowane przez a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 Czas edycji: 2014-05-24 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
kocham telewizor, to taki ogromny monitor podłączony do internetu gdzie zasiadam wieczorami i nadrabiam seriale czy fajne filmy :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dzięki tym programom na polskiej scenie muzycznej pojawiło się kilka interesujących postaci.
W Must be the music można usłyszeć wiele świetnych zespołów. Aż dziw bierze, że jest ich tak dużo. Jest to szósta czy siódma edycja, a ciągle pojawia się ktoś godny uwagi. Rozumiem, że widz po pewnym czasie może odczuć znużenie takim formatem rozrywki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
z 10 programów o śpiewaniu można wymienić lekką ręką bo pominęłam choćby szansę na sukces. nie rozumiem że ludziom się to nie przjadło, ja na to patrzeć nie mogę. fajne zespoły mogę sobie posłuchać w internecie, cała góra barwinków to zespół stary jak pamiętam dość, nie mam ochoty na męczenie ich w tv po raz setny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Nigdy nie widziałam nawet kawałka programu, o których tu mowa, po prostu przestałam oglądać tv. Strata czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie mam polskiej telewizji
![]()
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy słyszelibyśmy o Dawidzie Podsiadło, a przecież stał się on rewelacją rynku muzycznego w tym roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nowością tego roku chyba było Twoja twarz brzmi znajomo. To już mnie kompletnie rozbroiło, gwiazdy poprzebierane za inne gwiazdy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
rewelacją? ;p jest sztucznie wylansowany po prostu ;p od tego są te programy by lansować swoje produkty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Z nazwisk kojarzę może Alę Janosz (nie mam bladego pojęcia gdzie gra, co i z kim), Brodkę (j/w) i Michała Szpaka (który mnie osobiście interesujący się być nie wydaje). Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-24 o 22:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ja już tego nie mogę oglądać. Strasznie to nudne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
aha, no pierwsza najpierwsza to chyba była w ogole Szansa na sukces, ale to przynajmniej miało swój urok, dało się ogladać, leciało w niedzielę po południu, nie dłużej niż godzinę ;-), nie było takie napompowane światełkami z monitorów i cekinami,
![]() ![]() ![]() ![]() To była pewna klasa sama w sobie więc tego programu nie zaliczam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
no właśnie. ile można.
programy o tańcu powoli robią się mniej modne, bo gwiazdy tańczyły na ludzie, był taniec z gwiazdami, you can dance, tylko taniec i inne, dzięki bogu. ale na boga ludzie skończcie śpiewać. nie wiem kiedy ostatnio w tvnie wieczorową porą jakiś FAJNY film leciał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
W szansie fajne było to że wchodzili, mówili skąd są, śpiewali i spadali. Teraz te wszystkie show napompowane sa jakimiś historyjkami, ocenami jury i może przez 20% trwania show jest muzyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
nawet jak weszłam teraz na program tv, na tvnie leci footloose :d polacy to muzykalni są dopiero :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dawid Podsiadło zgarnął wiele prestiżowych nagród, co jest dowodem jego wartości. Jego płyta sprzedaje się nie najgorzej. Oprócz wymienionych przez Ciebie wykonawców wybili się jeszcze: Lemon, ten zespół polsko-ukraiński, Liszowska, Bednarek, itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() prestiżowe nagrody? czyli statuetki rozdawane przez magazyn gala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Teraz zaczyna się moda na show o gotowaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Ja nie ogarniam, widać po Twoich postach, że jesteś fanem, siedzisz i oglądasz, więc jesteś tego znawcą, ale nie rozciągaj tego na cały kraj, że się wybili bo się nie zgadzam. Z 1 Bednarkiem się zgodzę, że jest jakoś tam popularny skoro nawet ja go kojarzę. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Z takich jeszcze czegos sie czlowiek nauczy.
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
@Hultaj
Są to wykonawcy, którzy zdobyli swoją popularność w mainstreamie. Ich kawałki są puszczane w największych rozgłośniach radiowych. Są nie mniej popularni niż ci muzycy, których wymieniłaś. Pokusicie się o jakąś rzeczową argumentację, dlaczego Fryderyki nie są prestiżowe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Ja lubęi the voice, chociaż zastanawiam się, dlaczego nie ma programu, gdzie występowaliby w konkursie wokaliści z gotowymi pomysłami na siebie, swoimi piosenkami, kompozycjami, według mnie to byłoby wartościowsze i ciekawe. Bo tak to przecież tylko jakby karaoke, a podniecają się tym, jakby po tym programie już wszyscy mieliby zostawać gwiazdami, że już następnego dnia wszystko się odmieni, za sprawą telewizji. No ale to ma być bajka, ale czy wszyscy zdają sobie sprawę, że to takie nieprawdziwe jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
np taka cleo :d wystąpiła w programie i że tak powiem, odprawili ją z kwitkiem.
a potem? kariera potoczyła się dość szybko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą mnie ostatnio rozwaliło że Kwiatkowski wydaje nową płytę która zawierać będzie utwory z poprzedniej płyty tyle że w nowych aranżacjach, to już jest dowód na schyłek tego człowieka i wyciąganie tego co da się jeszcze z niego wyciągnąć, Feel podobnie przed zniknięciem zrobiło. artysta będący w gazie nie cofnie się wstecz, tylko pójdzie za ciosem z nowym materiałem, a sztucznie wykreowane postacie są po prostu krótkoterminową inwestycją dla firmy i trzeba jak najszybciej wyciągnąć wszystko co się da z nich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.