|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Bardzo wstydliwy i dokuczający problem...
Witam. Mam pewien wstydliwy i dokuczający problem. Postanowiłam się Was poradzić, nie wiem tylko czy w dobrym dziale zamieszczam wątek (chirurgia plastyczna to też jakby nie patrzeć chirurgia) i generalnie prosiłabym o radę pana Doktora, który się tutaj udziela. Mój problem dotyczy... hemoroidów. Historia zaczęła się około 2 lata temu, kiedy wylądowałam w szpitalu z nerwów, niejedzenia i zaprzestania przyjmowania płynów czego efektem były potwornego zaparcia. Przyczyną tego wszystkiego była toksyczna relacja z ówczesnym partnerem (wykańczał mnie psychicznie czego skutkiem były właśnie nerwy, które z kolei owocowały kilkudniowym niejedzeniem przez dłuższy okres czasu: jadłam, kilka dni nie i tak w kółko, w tamtym czasie schudłam około 13kg z nerwów, czego efektem z kolei były hemoroidy) ale nie tego tematu dotyczy mój wątek. Powracając do problemu - staram się odżywiać zdrowo, nie powodować zaparć. W moim życiu dominuje głównie siedzący tryb życia, aczkolwiek ruszam się, spaceruję w wolnych chwilach. Guzki te nie są bardzo duże, nie krwawią ale troszkę bolą i powodują dyskomfort przy siedzeniu. Nie powodują problemów z wypróżnianiem. Od początku choroby (około 2 lata temu) gdy wylądowałam w szpitalu przepisano mi maść i czopki, które pomogły. Następnie przez dłuższy okres czasu był spokój i nie było nawrotów choroby. Jednak po dłuższym czasie znów kilka dni był problem i zniknął, do dziś był spokój. Znów mam nawrót.
![]() PS. Znalazłam takie stwierdzenie w Internecie: "Hemoroidy, wbrew temu, co się powszechnie sądzi, wcale nie są chorobą. Mamy je wszyscy od urodzenia. Nie wiemy o nich, dopóki się nie powiększą. Wtedy pojawia się stan zapalny, który może bardzo uprzykrzyć życie. Wśród najczęstszych przyczyn hemoroidów wymienia się zaparcia, brak ruchu, otyłość, dźwiganie ciężarów, ciążę i poród" - Czy to PRAWDA? Edytowane przez Herbaciana_Rozyczka Czas edycji: 2014-05-30 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bardzo wstydliwy i dokuczający problem...
Dlaczego nie pójdziesz do lekarza, tylko przesiadujesz na forum? Im dłużej będziesz zwlekać, tym bardziej pogorszysz sytuację i już żadne farmaceutyki Ci nie pomogą. To nie przelewki.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Idż do lekarza, specjalisty.
Nikt wirtualnie ci nie pomoże, a im dłużej czekasz tym bedzie tylko gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witaj, ja miałam podobny problem 2010 r. od stresu i nie jedzenia dostałam hemoroidów, bylam wystraszona i od razu poszłam do lekarza (kobieta) pierwszego kontaktu obyło się bez pokazywania wstydliwej dolegliwości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.