|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dziwne przebarwienia na skórze.
Hej Wam,
Od jakichś 3 tygodni mam na nodze dziwne przebarwienia, ciemniejsze od skóry, ale nie jakoś bardzo, nie jest to w jakimś regularnym kształcie, to nie jest kółko tylko coś jak znamie, ale nowe. Nie boli, nie czuje tego wcale. Zajmuje to dosyć sporo miejsca na nodze, kilka centymetrów. Dzisiaj akurat byłam u ginekologa i powiedział, że tak często zaczyna się ,,grzybek" (?!?!!?) i że powinnam z tym iść do dermatologa. Z tym że zapisują u mnie na koniec czerwca, a ja 18 maja wyjeżdżam do UK więc w sumie nie wiem kiedy udałoby mi się z tym pójść. Czy to może być coś poważnego? Ktoś coś takiego miał? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne przebarwienia na skórze.
Może być grzybica skóry gładkiej. Długo i mozolnie się leczy, więc ja poszłabym prywatnie do dermatologa przed wyjazdem. Na wszelki wypadek. Możesz potrzebować doustnego leku przeciwgrzybicznego i maści na receptę.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Może trochę źle to opisałam więc wstawiam fotę.
Wiem, nogi mam be, blade i z mnostwem małych krostek, takie mam od zawsze ![]() Trochęzdjęcie nie oddaje koloru - te "znamię" jest duzo bardziej widoczne, ma kolor nie wiem, jakbym sie upaprała mleczną czekoladą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Miałam coś podobnego na plecach, zeszło po Clotrimazolum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Używam Clotrimazolum w maści, rano i wieczorem, obficie smaruję, ale nic sie nie zmienia, wręcz mam wrażenie że powoli jest to coraz bardziej widoczne.
Trochę trudno mi się do lekarza wybrać, bo mam matury codziennie... Ale spróbuje chociaż do rodzinnego czy coś... Troche mnie to martwi, dziwnie wyglada, ludzie sie mnie pytaja (przeswituje przez rajstopy). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.