2014-11-21, 11:07
|
|
Przyczajenie
|
Szampon przeciwłupieżowy do tłustej skóry
Witam
Możecie polecić jakiś dobry szampon przeciwłupieżowy, taki żeby nie wysuszał bardzo skóry? Mam problem ze skórą na głowie i włosami ponieważ skóra jak i włosy bardzo mi się przetłuszczają, głowę muszę myć codziennie bo inaczej jest bardzo tłusta ... i do tego od jakiegoś czasu pojawił mi się łupież też taki tłusty .... byłem z tym u dermatologa i przepisał mi jakiś lek w ampułkach do wcierania i drugi do spryskiwania włosów firmy seboradin, bardzo brzydko pachnie :P, ale nic mi to nie pomagało i jak skończyły mi się te środki to poszedłem znowu do tego samego dermatologa i powiedziałem, że nic mi to nie pomogło, a on znowu kazał mi spróbować jeszcze raz z tymi samymi środkami ... więc sobie odpuściłem i chcę poszukać czegoś na własną rękę używałem szamponu Headandshoulders i on pomagał, powstrzymywał łupież ale za bardzo wysusza mi skórę, po umyciu tym szamponem z głowy i z czoła aż sypie mi się złuszczona skóra, a już parę godzin później bardzo się przetłuszcza.
Myślę teraz o szamponie z apteki Pirolam, przeczytałem w internecie o nim bardzo dobre opinie i podobno nie posiada jakiegoś SLS (nie znam się na tym ale podobno to może podrażniać skórę). Jak myślicie spróbować z tym szamponem czy może polecicie coś lepszego??
Edytowane przez artur1792
Czas edycji: 2014-11-21 o 11:08
|
|
|