![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() WSBiF w Katowicach.
Co sądzicie o tej uczelni? Bo patrząc w rankingach pryw. uczelni w K-cach przed nią jest GWSH i Gallus... Może znajdą się studentki lub absolwenci tej oto szkoły i coś o niej napiszą - pozdrowionka...
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam, ja jestem studentką 3 roku WSBiF, jestem na specjalizacji rachunkowość, wykladowcy są z AE UŚ i UW, mam taką mozliwosc pojscia na mg. na AE bez egz. wstepnych, bo uczelnia ma podpisaną umowe z AE. Poziom jest wyrownany, fakt, kiedy przychodzi sesja nie ma rady trzeba sie przylozyc, z tego co wiem to czesne wynoszą w tym roku 220zl, bardzo polecam, mnie sie bardzo podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: WSBiF w Katowicach..
Witaj Daggmarko
![]() Wprawdzie nie jestem studentka WSBiF, ale Gallusa Ci szczerze odradzam ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Kuzynka skonczyla gallusa i tez mi odradzala, kiedys przeczytalam gazete, dział dam prace: Przyjme absolwenta szkoły wyższej do biurka (tylko nie z Gallusa).hmm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
beznadzieja z tymi opłatami. Pozdroweczka ![]() ps. ciekawa bylam czy ktos z gallusa jest wizazowym maniakiem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Może nie powinnam sie wypowiadać się w tym wątku z racji iż z prywatnymi uczelniami nie mam nic wspólnego, bo studiuję na państwowej jednak nie potrafię sie powstrzymać.
Znam WSBiF jedynie z opowiadań znajomych - nikt tego nie pochwala. Wysokie czesne a do tego wiele innych opłat, nie zawsze związanych ze studiami. GWSH - też opowiadania - nikt nie pochwala, kupa kasy, za nic, Gallus - szkoda mówić - jak to już ktoś wspomniał, 'przyjme absolwenta, oprócz Gallusa' - sama prawda. WSB - duże pieniądze. Ja osobiście zawsze radze każdemu, aby najpierw spróbował rozpocząć studia na państwowej uczelni, egzaminy itp, a jeśli coś pójdzie nie tak, i nie zostanie sie przyjętym, zawsze można zdecydować się na uczelnię prywatną (do wiekszości dokumenty można składać do dnia przed rozpoczęciem zajęć). A Tobie również polecam spróbowanie państwówki. Ma to dużo plusów ale też minusów. Dużym plusem jest to że studiujesz "za darmo", dużym minusem, to że nie zawsze "traktują Cie jak człowieka". Każdy ma swoje humory i fochy, które student musi znieść. Jednak warto się zastanowić, co jest bardziej opłacalne. Opis ww uczelni bazuje jedynie na opowiadaniach, nie są to moje osobiste doświadczenia.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Sanderek zgadzam sie z Toba w stu procentach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie już kończe licencjata w WSBiF (byłam na dziennych), teraz wybieram się na AE (zaocznie), troche boję się tego przedstawienia na weekendy i tego ze ide z prywatnej na panstwowej. Osobiscie podobały mi się te 3 lata w WSBiF, w sumie to za nauke nie płaciłam, bo otrzymałam stypendium naukowe. W sumie kadre bede miec na zaocznych prawie taka samą jak na dziennych. Uważam, ze Ktoś kto jest ambitny i chce się uczyć poradzi sobie i w prywatnej i w panstwowej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Na wsbif jeśli się troche weźmiesz to spokojnie zdajesz bo poziom jest taki sobie. Na uczelni państwowej albo kujesz i i sie porzadnie starasz - albo masz problemy. Ale.. masz dużą wiedzę i doświadczenie nie tylko papier. Czesne na wsbif jest podnoszone równomiernie od 220 aż do 400. 220, 260, 317, 420.. w ostatnim roku, II terminy poprawek za darmo a 3 za 50 zł. Najlepiej dowiadywac sie od samych studentów o uczelniach. Nie pytać sie absolwentów czy tam niewiem kolegów znajomych kuzyna.. www.wsbif.jestsuper.pl. I jest forum gdzie piszą o czesnych wsbifforum.end.pl Ale.. to prawda.. chcesz się rzeczywiście czegoś nauczyć - to idź na państwowe studia. Choćby zaocznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak wcześniej pisał jeszcze Sanderek radzę spróbować dostać się na państwową uczelnię ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Oczywiście i to nieporównywalnie. O ile na państwowej uczelni chcą zrobić z Ciebie nielada naukowca o tyle na państwowych jesteś tylko klientem. Dlatego dobra rada: na prywatnych, uzupełniaj się sama, nie licz tylko na uczelnie. Z drugiej strony, nie każdy jest warto uczelni państwowej. Ale wart jest na pewno studiów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ktos sie wybiera w tym roku naWSBiF na zarzadzanie???? i pytanko czy to prawda z tym podnoszeniem wysokosci czesnych z miesiaca na miesiac??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie pytać absolwentów uczelni???????To kogo mam pytac- samych studentów?? No wybacz ![]() ![]() Kolegów?? a moze oni sa studentnami owej uczelni Studiuje dziennie na AE w Katowicach- i nie czuje, że robią ze mnie wielkiego naukowca niedorajde w zyciu zawodowym ![]() Poza tym na każdych studiach jak nie robisz nic poza studiami i wklepywaniem wykładow na pałe kariery nie zrobisz. Liczy sie własna inwencja, języki, certyfikaty, kursy, wyjazdy z agranice, itd. Ja tez ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
pobijam wątek, bo jestem zainteresowana szkołą, ale trochę niepokoją mnie ceny za obronę lub dyplom. czy w każdej szkole są takie opłaty ? czy tylko na wsbif ?
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Też się chętnie czegoś dowiem, bo zamierzam się tam zapisać.
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Chciałby ktoś kupić wszystkie notatki z 1 roku razem z książkami ćwiczeniami i testami z wsbif w Katowicach kierunek finanse i rachunkowość ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za ile ? a jeszcze się zapytam o samą uczelnie ? Warto ?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Co do uczelni jestem bardzo zadowolona, jak wszędzie są spoko wykładowcy i gorsi... i jak jest sesja to jednak troche trzeba się przyłożyć. Wiekszość osób boi się maty a akurat tu jest bardzo fajny wykładowca i bez problemu się zdaje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czy doszła moja odpowiedz odnośnie uczelni ponieważ przez przypadek skasowałam i nie wiem czy się wysłało. Więc napisze jeszcze raz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Myśle że 100 zł to jest właśnie taka normalna cena zwłaszcza że za same książki dałam 60 zł. A co do uczelni to trzeba się poważnie zastanowić ale ja osobiście polecam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Czy jest tu ktoś studiujący filologię hiszpańską w katowickim Gallusie? Jaka jest ta uczelnia? Ostatnio czytałam o niej niefajne rzeczy i boję się, że np. będą mi podnosić czesne co pięć minut ;-) Czy filologia hiszpańska trwa tam tylko 3 lata? Chciałabym zostać nauczycielem tego języka. Zawsze wydawało mi się, że do tego potrzebny jest magister,a licencjat to za mało. Jak to jest? Bo nie widzę na ich stronie żadnych informacji na temat możliwości daleszej edukacji na tym kierunku. Bardzo proszę o odpowiedź.
Podpis w remoncie. Edytowane przez blackamor Czas edycji: 2011-09-21 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zaszynszylowana
|
Co do WSBiF też wypowiem się w pozytywach. Od października zaczynam 3 rok. W przyszłym roku w czerwcu czeka mnie obrona. Nie narzekam na uczelnie. Wykładowcy, gdzie większość wykłada na UE lub UŚ są różni. Jedni nie popuszczą a z innymi idzie się dogadać - tak jak na uczelniach państwowych bywa. Poziom jest właściwie taki jak na UE. Dają te same testy bo koleżanka z jednej klasy z LO na UE w Katowicach studiuje to wiem
![]() W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać. Chętnie odpowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
lenka990 > ooo jak miło, że znalazł się jakiś 'weteran' tej szkoły;D Pewnie RiF ? Chciałabym poznać kogoś, kto jest na BW, żeby się dowiedzieć jak to wszystko wygląda z zaliczaniem i wykładami.. A pewnie są zupełnie inni wykładowcy na tych dwóch kierunkach? Tak btw. chciałam wiedzieć jak to jest z tym wejściem do szkoły. Bo niby oficjalne wejście jest od tyłu, a do Filli UE od przodu. Jakie to ma znaczenie?XD Nie trafię przednim wejściem do swoich sal?XD Bo to trochę śmieszne, byłam w tej szkole i raczej wydaje się to wszystko połączone :P
Wracając jeszcze do bezpieczeństwa wewnętrznego, to strasznie się podjarałam jak ten kierunek zobaczyłam, nastawiłam się na wojskowy reżim - bo chciałam iść do WSOWL we Wrocku, ale rodzice byli zdania, że wolą mi zapłacić za szkołę tutaj niż tam co miesiąc bulić na mieszkanie,jedzenie itp.. Więc wylądowałam na śląsku ;D Miałam ogromny problem się zdecydować.. WSB w Gliwicach czy WSBiF oczywiście potem przeczytałam że Gallus ma podobną ofertę, ale nasłuchałam się o nim tyle złych opinii że wykreśliłam z listy niemal od razu.. W końcu wybrałam to WSbiF, jak nie będzie tak, jakbym to sobie wyobrażała, to po prostu zacznę drugi kierunek na innej uczelni.. Myślę, że to jakiś plan ![]() Proszę dziewczyny nadal wypisujcie opinie, zwłaszcza o wykładowcach i zwłaszcza o kierunku BW.. Może macie tam jakichś znajomych na tym kierunku, którzy chcą sprzedać notatki, testy..? ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
A tak wgl to moja koleżanka teraz poszła na hiszpańską na UŚ.. Nie lepiej Ci wybrać państwową szkołę? Chociażby zaocznie.? Myślę, że pracodawcy w pierwszej kolejności wybiorą kogoś po Uniwerku, niż po Gallusie.. Taka moja opinia. Ale powodzenia w wyborze i oby był słuszny ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli nie mam się czego obawiać? ![]() a jak z Twoim czesnym? bardzo podnoszą? ![]() Cytat:
![]() Więc jakby co na drugim miejscu stawiam Gallusa ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
zdaj maturke z hiszpańskiego i będzie spox
![]()
![]() |
#30 | ||
Zaszynszylowana
|
Cytat:
Tak, dokładnie. Finanse i Rachunkowość ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.