WSBiF w Katowicach. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-20, 13:23   #1
Daggmarka
Raczkowanie

Talking

WSBiF w Katowicach.

Co sądzicie o tej uczelni? Bo patrząc w rankingach pryw. uczelni w K-cach przed nią jest GWSH i Gallus... Może znajdą się studentki lub absolwenci tej oto szkoły i coś o niej napiszą - pozdrowionka...
- Nigdy Twoje nie było...."
Daggmarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 07:32   #2
__Madzia__
Raczkowanie

Smile Dot.: WSBiF w Katowicach..

Witam, ja jestem studentką 3 roku WSBiF, jestem na specjalizacji rachunkowość, wykladowcy są z AE UŚ i UW, mam taką mozliwosc pojscia na mg. na AE bez egz. wstepnych, bo uczelnia ma podpisaną umowe z AE. Poziom jest wyrownany, fakt, kiedy przychodzi sesja nie ma rady trzeba sie przylozyc, z tego co wiem to czesne wynoszą w tym roku 220zl, bardzo polecam, mnie sie bardzo podoba .
__Madzia__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 09:44   #3
keira24
Zadomowienie

Dot.: WSBiF w Katowicach..

Witaj Daggmarko

Wprawdzie nie jestem studentka WSBiF, ale Gallusa Ci szczerze odradzam , gdybys brala w ogole te uczelnie pod uwage. Sama tam nareszcie koncze studia i nigdy wiecej nie zdecydowalabym sie na nauke tam.

Pozdrawiam .
Stary 2005-09-08, 09:49   #4
Editaphx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez keira24
Witaj Daggmarko

Wprawdzie nie jestem studentka WSBiF, ale Gallusa Ci szczerze odradzam , gdybys brala w ogole te uczelnie pod uwage. Sama tam nareszcie koncze studia i nigdy wiecej nie zdecydowalabym sie na nauke tam.

Pozdrawiam .
slyszalam ze w Gallusie bardzo czesto podwyższąją czesne
Editaphx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 10:16   #5
keira24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Editaphx
slyszalam ze w Gallusie bardzo czesto podwyższąją czesne
O tak. To prawda, co slyszalas Editaphx. Nigdy nie mowia o tym. Dopiero po fakcie okazuje sie, ze trzeba doplacic wiecej. Zreszta ta szkola ma wiecznie z czyms problemy. Szkoda slow. Po prostu szczerze odradzam. Nie warto sie tak denerwowac.

Pozdrawiam .
Stary 2005-09-08, 14:30   #6
__Madzia__
Raczkowanie

Smile Dot.: WSBiF w Katowicach..

Kuzynka skonczyla gallusa i tez mi odradzala, kiedys przeczytalam gazete, dział dam prace: Przyjme absolwenta szkoły wyższej do biurka (tylko nie z Gallusa).hmm
Stary 2006-05-10, 19:45   #7
myszeczka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez keira24
Witaj Daggmarko

Pozdrawiam .
OOooo..ja jestem na zerowym roku a juz mysle o zmiane uczelni :/
beznadzieja z tymi opłatami.
Pozdroweczka
ps. ciekawa bylam czy ktos z gallusa jest wizazowym maniakiem

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-10, 22:31   #8
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Może nie powinnam sie wypowiadać się w tym wątku z racji iż z prywatnymi uczelniami nie mam nic wspólnego, bo studiuję na państwowej jednak nie potrafię sie powstrzymać.

Znam WSBiF jedynie z opowiadań znajomych - nikt tego nie pochwala. Wysokie czesne a do tego wiele innych opłat, nie zawsze związanych ze studiami. GWSH - też opowiadania - nikt nie pochwala, kupa kasy, za nic, Gallus - szkoda mówić - jak to już ktoś wspomniał, 'przyjme absolwenta, oprócz Gallusa' - sama prawda. WSB - duże pieniądze.

Ja osobiście zawsze radze każdemu, aby najpierw spróbował rozpocząć studia na państwowej uczelni, egzaminy itp, a jeśli coś pójdzie nie tak, i nie zostanie sie przyjętym, zawsze można zdecydować się na uczelnię prywatną (do wiekszości dokumenty można składać do dnia przed rozpoczęciem zajęć). A Tobie również polecam spróbowanie państwówki. Ma to dużo plusów ale też minusów. Dużym plusem jest to że studiujesz "za darmo", dużym minusem, to że nie zawsze "traktują Cie jak człowieka". Każdy ma swoje humory i fochy, które student musi znieść. Jednak warto się zastanowić, co jest bardziej opłacalne.

Opis ww uczelni bazuje jedynie na opowiadaniach, nie są to moje osobiste doświadczenia.
Stary 2006-05-10, 22:39   #9
Kobieta_słonecznik
Zakorzenienie

Sanderek zgadzam sie z Toba w stu procentach
Kobieta_słonecznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 13:38   #10
__Madzia__
Raczkowanie

Ja właśnie już kończe licencjata w WSBiF (byłam na dziennych), teraz wybieram się na AE (zaocznie), troche boję się tego przedstawienia na weekendy i tego ze ide z prywatnej na panstwowej. Osobiscie podobały mi się te 3 lata w WSBiF, w sumie to za nauke nie płaciłam, bo otrzymałam stypendium naukowe. W sumie kadre bede miec na zaocznych prawie taka samą jak na dziennych. Uważam, ze Ktoś kto jest ambitny i chce się uczyć poradzi sobie i w prywatnej i w panstwowej.
Stary 2007-04-19, 15:49   #11
wsbif
Przyczajenie

Na wsbif jeśli się troche weźmiesz to spokojnie zdajesz bo poziom jest taki sobie. Na uczelni państwowej albo kujesz i i sie porzadnie starasz - albo masz problemy. Ale.. masz dużą wiedzę i doświadczenie nie tylko papier. Czesne na wsbif jest podnoszone równomiernie od 220 aż do 400. 220, 260, 317, 420.. w ostatnim roku, II terminy poprawek za darmo a 3 za 50 zł. Najlepiej dowiadywac sie od samych studentów o uczelniach. Nie pytać sie absolwentów czy tam niewiem kolegów znajomych kuzyna.. www.wsbif.jestsuper.pl. I jest forum gdzie piszą o czesnych wsbifforum.end.pl Ale.. to prawda.. chcesz się rzeczywiście czegoś nauczyć - to idź na państwowe studia. Choćby zaocznie.
wsbif jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-20, 10:20   #12
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wsbif Pokaż wiadomość
chcesz się rzeczywiście czegoś nauczyć - to idź na państwowe studia. Choćby zaocznie.

Tak jak wcześniej pisał jeszcze Sanderek radzę spróbować dostać się na państwową uczelnię . Gdyby Ci się nie udało to proponuję studia w trybie zaocznym na tej uczelni. O Gallusie, podobnie ja Wy, nie słyszałam nic dobrego, o WSBiF nie wiem nic. Dodam jeszcze, że choć na prywatnych uczelniach wiele jest wykładowców z państwowych szkół wyższych to jednak inny jest ich stosunek do studentów takiego chociażby WSBiF, a innego do studentów AE. Nie mówiąc już o dużych czesnych i finansowym wykorzystywaniu studentów.

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-21, 12:13   #13
wsbif
Przyczajenie

Oczywiście i to nieporównywalnie. O ile na państwowej uczelni chcą zrobić z Ciebie nielada naukowca o tyle na państwowych jesteś tylko klientem. Dlatego dobra rada: na prywatnych, uzupełniaj się sama, nie licz tylko na uczelnie. Z drugiej strony, nie każdy jest warto uczelni państwowej. Ale wart jest na pewno studiów.
wsbif jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 14:44   #14
coolerka
Raczkowanie

ktos sie wybiera w tym roku naWSBiF na zarzadzanie???? i pytanko czy to prawda z tym podnoszeniem wysokosci czesnych z miesiaca na miesiac??

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=172117
coolerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 18:13   #15
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Na wsbif jeśli się troche weźmiesz to spokojnie zdajesz bo poziom jest taki sobie. Na uczelni państwowej albo kujesz i i sie porzadnie starasz - albo masz problemy. Ale.. masz dużą wiedzę i doświadczenie nie tylko papier. Czesne na wsbif jest podnoszone równomiernie od 220 aż do 400. 220, 260, 317, 420.. w ostatnim roku, II terminy poprawek za darmo a 3 za 50 zł. Najlepiej dowiadywac sie od samych studentów o uczelniach. Nie pytać sie absolwentów czy tam niewiem kolegów znajomych kuzyna.. www.wsbif.jestsuper.pl. I jest forum gdzie piszą o czesnych wsbifforum.end.pl Ale.. to prawda.. chcesz się rzeczywiście czegoś nauczyć - to idź na państwowe studia. Choćby zaocznie.
Cytat:
Oczywiście i to nieporównywalnie. O ile na państwowej uczelni chcą zrobić z Ciebie nielada naukowca o tyle na państwowych jesteś tylko klientem. Dlatego dobra rada: na prywatnych, uzupełniaj się sama, nie licz tylko na uczelnie. Z drugiej strony, nie każdy jest warto uczelni państwowej. Ale wart jest na pewno studiów.
COś Ci się pomerdało Po drugie czyzby reklama:confuse d:

Nie pytać absolwentów uczelni???????To kogo mam pytac- samych studentów?? No wybaczNiejednokrotnie absolwent jest wizytówka uczelni, szkoły

Kolegów?? a moze oni sa studentnami owej uczelni

Studiuje dziennie na AE w Katowicach- i nie czuje, że robią ze mnie wielkiego naukowca niedorajde w zyciu zawodowym

Poza tym na każdych studiach jak nie robisz nic poza studiami i wklepywaniem wykładow na pałe kariery nie zrobisz. Liczy sie własna inwencja, języki, certyfikaty, kursy, wyjazdy z agranice, itd.

Cytat:
Napisane przez Kobieta_słonecznik Pokaż wiadomość
Sanderek zgadzam sie z Toba w stu procentach
Ja tez
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 07:51   #16
Honey7
Zakorzenienie

pobijam wątek, bo jestem zainteresowana szkołą, ale trochę niepokoją mnie ceny za obronę lub dyplom. czy w każdej szkole są takie opłaty ? czy tylko na wsbif ?
Stary 2011-06-21, 16:58   #17
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Też się chętnie czegoś dowiem, bo zamierzam się tam zapisać.

64,9 ... 64,0 ...58,0

BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 19:18   #18
Martynka222
Przyczajenie

Chciałby ktoś kupić wszystkie notatki z 1 roku razem z książkami ćwiczeniami i testami z wsbif w Katowicach kierunek finanse i rachunkowość ?
Martynka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 21:29   #19
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martynka222 Pokaż wiadomość
Chciałby ktoś kupić wszystkie notatki z 1 roku razem z książkami ćwiczeniami i testami z wsbif w Katowicach kierunek finanse i rachunkowość ?

a za ile ? a jeszcze się zapytam o samą uczelnie ? Warto ?

64,9 ... 64,0 ...58,0

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 08:08   #20
Martynka222
Przyczajenie

Co do uczelni jestem bardzo zadowolona, jak wszędzie są spoko wykładowcy i gorsi... i jak jest sesja to jednak troche trzeba się przyłożyć. Wiekszość osób boi się maty a akurat tu jest bardzo fajny wykładowca i bez problemu się zdaje A co do ceny to zależy ile ktoś jest w stanie dać... z chęcią się tego pozbęde a zawsze trochę grosza wpadnie ogólnie mam notatki z wszystkiego... testy też z wiekszości przedmiotów, i ćwiczenia do rachunkowości które są potrzebne i na 1 sem i na 2, i mam jeszcze książke do finansów i do rachunkowości...
Stary 2011-07-08, 08:15   #21
Martynka222
Przyczajenie

Nie wiem czy doszła moja odpowiedz odnośnie uczelni ponieważ przez przypadek skasowałam i nie wiem czy się wysłało. Więc napisze jeszcze raz Uczelnia moim zdaniem bardzo fajna i jestem zadowolona, wiadomo jak jest sesja trzeba się troche przyłożyć... są przedmioty łatwiejsze i trudniejsze. Co do ceny to zależy ile ktoś jest w stanie dać, bo z chęcią się tego pozbęde a zawsze jakieś pieniążki się przydadzą Mam notatki z wszystkiego, testy też z wiekszości przedmiotów, i do tego ćwiczenia z rachunkowości które są potrzebne na 1 i 2 semestr, książke z rachunkowości i z finansów
Stary 2011-07-08, 09:37   #22
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy doszła moja odpowiedz odnośnie uczelni ponieważ przez przypadek skasowałam i nie wiem czy się wysłało. Więc napisze jeszcze raz Uczelnia moim zdaniem bardzo fajna i jestem zadowolona, wiadomo jak jest sesja trzeba się troche przyłożyć... są przedmioty łatwiejsze i trudniejsze. Co do ceny to zależy ile ktoś jest w stanie dać, bo z chęcią się tego pozbęde a zawsze jakieś pieniążki się przydadzą Mam notatki z wszystkiego, testy też z wiekszości przedmiotów, i do tego ćwiczenia z rachunkowości które są potrzebne na 1 i 2 semestr, książke z rachunkowości i z finansów
Musiałabym się zastanowić i przeanalizować swoje finanse. Poza tym w ogóle nie wiem ile za coś takiego zaproponować. Gdzieś kiedyś czytałam, że studentka farmacji za notatki i inne materiały z całego roku chciała 100 zł.

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2011-07-08, 14:08   #23
Martynka222
Przyczajenie

Myśle że 100 zł to jest właśnie taka normalna cena zwłaszcza że za same książki dałam 60 zł. A co do uczelni to trzeba się poważnie zastanowić ale ja osobiście polecam No i zawsze jakby co to moge podać maila i jakby były jakieś pytania co do wykładowcy, zaliczenia, egzaminu itp to można pisać
Stary 2011-09-21, 13:41   #24
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym była wdzięczna za kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne ;x
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 22:37   #25
blackamor
Zakorzenienie

Witam!
Czy jest tu ktoś studiujący filologię hiszpańską w katowickim Gallusie?

Jaka jest ta uczelnia? Ostatnio czytałam o niej niefajne rzeczy i boję się, że np. będą mi podnosić czesne co pięć minut ;-)

Czy filologia hiszpańska trwa tam tylko 3 lata? Chciałabym zostać nauczycielem tego języka. Zawsze wydawało mi się, że do tego potrzebny jest magister,a licencjat to za mało. Jak to jest? Bo nie widzę na ich stronie żadnych informacji na temat możliwości daleszej edukacji na tym kierunku.

Bardzo proszę o odpowiedź.

Edytowane przez blackamor
Czas edycji: 2011-09-21 o 22:43
blackamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 12:06   #26
lenka990
Zaszynszylowana

Co do WSBiF też wypowiem się w pozytywach. Od października zaczynam 3 rok. W przyszłym roku w czerwcu czeka mnie obrona. Nie narzekam na uczelnie. Wykładowcy, gdzie większość wykłada na UE lub UŚ są różni. Jedni nie popuszczą a z innymi idzie się dogadać - tak jak na uczelniach państwowych bywa. Poziom jest właściwie taki jak na UE. Dają te same testy bo koleżanka z jednej klasy z LO na UE w Katowicach studiuje to wiem W dziekanacie zmieniła się w zeszłym roku babeczka która obsługuje studentów. Jest teraz młoda dziewczyna, która wszystko umie załatwić i zawsze robi to z uśmiechem a nie z wiecznie skwaszoną miną. Ja nie odczuwam studiując na tej uczelni, że jest ona prywatna.

W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać. Chętnie odpowiem ( Nie robię reklamy. po prostu pamiętam jak ja szukałam opinii o tej uczelni i było tego bardzo mało).
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 15:04   #27
gorzala
Zakorzenienie

lenka990 > ooo jak miło, że znalazł się jakiś 'weteran' tej szkoły;D Pewnie RiF ? Chciałabym poznać kogoś, kto jest na BW, żeby się dowiedzieć jak to wszystko wygląda z zaliczaniem i wykładami.. A pewnie są zupełnie inni wykładowcy na tych dwóch kierunkach? Tak btw. chciałam wiedzieć jak to jest z tym wejściem do szkoły. Bo niby oficjalne wejście jest od tyłu, a do Filli UE od przodu. Jakie to ma znaczenie?XD Nie trafię przednim wejściem do swoich sal?XD Bo to trochę śmieszne, byłam w tej szkole i raczej wydaje się to wszystko połączone :P
Wracając jeszcze do bezpieczeństwa wewnętrznego, to strasznie się podjarałam jak ten kierunek zobaczyłam, nastawiłam się na wojskowy reżim - bo chciałam iść do WSOWL we Wrocku, ale rodzice byli zdania, że wolą mi zapłacić za szkołę tutaj niż tam co miesiąc bulić na mieszkanie,jedzenie itp.. Więc wylądowałam na śląsku ;D Miałam ogromny problem się zdecydować.. WSB w Gliwicach czy WSBiF oczywiście potem przeczytałam że Gallus ma podobną ofertę, ale nasłuchałam się o nim tyle złych opinii że wykreśliłam z listy niemal od razu.. W końcu wybrałam to WSbiF, jak nie będzie tak, jakbym to sobie wyobrażała, to po prostu zacznę drugi kierunek na innej uczelni.. Myślę, że to jakiś plan

Proszę dziewczyny nadal wypisujcie opinie, zwłaszcza o wykładowcach i zwłaszcza o kierunku BW.. Może macie tam jakichś znajomych na tym kierunku, którzy chcą sprzedać notatki, testy..?

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez blackamor Pokaż wiadomość
Witam!
Czy jest tu ktoś studiujący filologię hiszpańską w katowickim Gallusie?

Jaka jest ta uczelnia? Ostatnio czytałam o niej niefajne rzeczy i boję się, że np. będą mi podnosić czesne co pięć minut ;-)

Czy filologia hiszpańska trwa tam tylko 3 lata? Chciałabym zostać nauczycielem tego języka. Zawsze wydawało mi się, że do tego potrzebny jest magister,a licencjat to za mało. Jak to jest? Bo nie widzę na ich stronie żadnych informacji na temat możliwości daleszej edukacji na tym kierunku.

Bardzo proszę o odpowiedź.
Pierwsze co zrób, to przeczytaj regulamin opłat i sam regulamin Uczelni.. Na pewno jest wzmianka o podniesieniu opłat.. Najczęściej podnoszą cenę o VAT i mogą to robić raz w miesiącu ;/ Ale lepiej to doczytać. Ja Gallusa prawie od razu przekreśliłam, jakoś ta szkoła do mnie nie trafia.. No i też słuchałam ludzi i podobnie jak na wszelkich forach jest więcej niezadowolonych niż zadowolonych.
A tak wgl to moja koleżanka teraz poszła na hiszpańską na UŚ.. Nie lepiej Ci wybrać państwową szkołę? Chociażby zaocznie.? Myślę, że pracodawcy w pierwszej kolejności wybiorą kogoś po Uniwerku, niż po Gallusie.. Taka moja opinia. Ale powodzenia w wyborze i oby był słuszny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 17:51   #28
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Co do WSBiF też wypowiem się w pozytywach. Od października zaczynam 3 rok. W przyszłym roku w czerwcu czeka mnie obrona. Nie narzekam na uczelnie. Wykładowcy, gdzie większość wykłada na UE lub UŚ są różni. Jedni nie popuszczą a z innymi idzie się dogadać - tak jak na uczelniach państwowych bywa. Poziom jest właściwie taki jak na UE. Dają te same testy bo koleżanka z jednej klasy z LO na UE w Katowicach studiuje to wiem W dziekanacie zmieniła się w zeszłym roku babeczka która obsługuje studentów. Jest teraz młoda dziewczyna, która wszystko umie załatwić i zawsze robi to z uśmiechem a nie z wiecznie skwaszoną miną. Ja nie odczuwam studiując na tej uczelni, że jest ona prywatna.

W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać. Chętnie odpowiem ( Nie robię reklamy. po prostu pamiętam jak ja szukałam opinii o tej uczelni i było tego bardzo mało).
Dzięki za odpowiedź
Czyli nie mam się czego obawiać?
a jak z Twoim czesnym? bardzo podnoszą?
Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
Pierwsze co zrób, to przeczytaj regulamin opłat i sam regulamin Uczelni.. Na pewno jest wzmianka o podniesieniu opłat.. Najczęściej podnoszą cenę o VAT i mogą to robić raz w miesiącu ;/ Ale lepiej to doczytać. Ja Gallusa prawie od razu przekreśliłam, jakoś ta szkoła do mnie nie trafia.. No i też słuchałam ludzi i podobnie jak na wszelkich forach jest więcej niezadowolonych niż zadowolonych.
A tak wgl to moja koleżanka teraz poszła na hiszpańską na UŚ.. Nie lepiej Ci wybrać państwową szkołę? Chociażby zaocznie.? Myślę, że pracodawcy w pierwszej kolejności wybiorą kogoś po Uniwerku, niż po Gallusie.. Taka moja opinia. Ale powodzenia w wyborze i oby był słuszny
Zastanawiałam się nad UŚ, ale boje się, że się nie dostanę
Więc jakby co na drugim miejscu stawiam Gallusa
Stary 2011-09-22, 20:10   #29
gorzala
Zakorzenienie

zdaj maturke z hiszpańskiego i będzie spox
Stary 2011-09-22, 20:48   #30
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
lenka990 > ooo jak miło, że znalazł się jakiś 'weteran' tej szkoły;D Pewnie RiF ? Chciałabym poznać kogoś, kto jest na BW, żeby się dowiedzieć jak to wszystko wygląda z zaliczaniem i wykładami.. A pewnie są zupełnie inni wykładowcy na tych dwóch kierunkach? Tak btw. chciałam wiedzieć jak to jest z tym wejściem do szkoły. Bo niby oficjalne wejście jest od tyłu, a do Filli UE od przodu. Jakie to ma znaczenie?XD Nie trafię przednim wejściem do swoich sal?XD Bo to trochę śmieszne, byłam w tej szkole i raczej wydaje się to wszystko połączone :P
Wracając jeszcze do bezpieczeństwa wewnętrznego, to strasznie się podjarałam jak ten kierunek zobaczyłam, nastawiłam się na wojskowy reżim - bo chciałam iść do WSOWL we Wrocku, ale rodzice byli zdania, że wolą mi zapłacić za szkołę tutaj niż tam co miesiąc bulić na mieszkanie,jedzenie itp.. Więc wylądowałam na śląsku ;D Miałam ogromny problem się zdecydować.. WSB w Gliwicach czy WSBiF oczywiście potem przeczytałam że Gallus ma podobną ofertę, ale nasłuchałam się o nim tyle złych opinii że wykreśliłam z listy niemal od razu.. W końcu wybrałam to WSbiF, jak nie będzie tak, jakbym to sobie wyobrażała, to po prostu zacznę drugi kierunek na innej uczelni.. Myślę, że to jakiś plan

Proszę dziewczyny nadal wypisujcie opinie, zwłaszcza o wykładowcach i zwłaszcza o kierunku BW.. Może macie tam jakichś znajomych na tym kierunku, którzy chcą sprzedać notatki, testy..?

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Tak, dokładnie. Finanse i Rachunkowość Wykładowcy tych dwóch kierunków są inni więc, nie powiem Ci jak to na tym kierunku wygląda A też nie mam znajomego który by tam studiował. Tak, jest wszystko połączone. Oficjalne wejście jest od ulicy koszarowej. Wejściem od UE jak najbardziej trafisz ale szczerze powiedziawszy dłużej schodzi. Masz tam drobny labirynt bo jeszcze oprócz WSBIF i filii UE mieści sie jeszcze szkoła handlowa:P Trzeba jeszcze przejść korytarzami tej szkoły aby się dostać na WSBIF. I dlatego od dwóch lat wchodzę "od tyłu"

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez blackamor Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź
Czyli nie mam się czego obawiać?
a jak z Twoim czesnym? bardzo podnoszą?

Zastanawiałam się nad UŚ, ale boje się, że się nie dostanę
Więc jakby co na drugim miejscu stawiam Gallusa
Jeśli chodzi o czesne to jest regularne i co rok zmienia się o tą samą stawkę. Na pierwszym roku wynosi 260 FIR, 280 BW.Na drugim dla FIR 317 a na trzecim 387zł. Zawsze jest takie. Ustalili stały poziom i się tego trzymają
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości