|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy to źle, że nie czeszę włosów?
mam je krotkie i nie wyglądają nigdy jakby potrzebowaly byc uczesane , szczegolnie gdy nakladam odzywke po myciu, ale zastanawiam sie czy nie pomijam jakiegos waznego elementu pielęgnacji :x
Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2015-04-07 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy to zle ze nieczesze wlosow?
A co to za pytanie w ogóle? Jeśli włosy potrzebowałyby czesania to chybabyś zauważyła i to zrobiła. Czesanie z pielęgnacją nie ma nic wspólnego.
W czasach naszych babć wierzono po prostu, że czesanie służy włosom, ponieważ te 100 czy ileś tam pociągnieć szczotką po nich, powodowało rozprowadzenie sebum po całej ich długości i wizualnie zwiększało blask. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy to źle, że nie czeszę włosów?
Jeśli masz falowane/kręcone włosy to wcale na sucho nie powinnaś ich czesać. Jak mas proste, nie powinnaś czesać na mokro. A ja powiem, że te zasady są o kant pieca czasem potłuc, bo falowana musiałam czesać się na sucho, a prosta musiałam na mokro, więc jak Ci pasuje nie czesanie się w ogóle, to czemu nie? Jeśli dbasz o higienę, czystość włosów i skóry głowy to droga wolna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja czeszę włosy rano i wieczorem (przetłuszcza mi się skóra głowa i nie chcę rozprowadzać sebum na całości), a mam proste. To nic złego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Co za tytul, az musialam zajrzec.
![]() Czeszesz wlosy gdy tego potrzebuja i tyle. Ja tez mam krotkie wlosy, ale po uczesaniu wygladaja na ladniejsze, dlatego je czesze. Jesli twoje wygladaja ladnie, to po co doszukujesz sie problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Przez parę ładnych lat nawet nie miałam szczotki do włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Czeszę na mokro, sucho, mam proste, farbowane.
Lubię to, kuleczki szczotki masują mi skórę, no i ja muszę po spaniu przeczesać bo są zmierzwione od poduszki, były dni co cały dzień potem już nie czesałam bo zapominałam, i nic się nie działo, bo są proste i tak spływają w dół same. Wyszłam kiedyś z domu bez czesania bo sobie zapomniałam, widocznie dobrze wyglądały wtedy, przeczesałam sobie puźniej w toalecie miejskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ja przez bardzo długi czas praktycznie nie czesałam włosów. Mam długie, proste, takie żyłki i nigdy się nie plątały więc po prostu nie potrzebowałam ich czesać. Teraz czeszę bo inaczej ścięłam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.