|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Matura i nagła zmiana planów, pomocy :(
Witam
![]() Jestem tegoroczną maturzystką. Bardzo chciałam się dostać na SGH, jednak totalnie schrzaniłam matmę ![]() Zdawałam: ww matma r; matma p- będzie z 90%; angielski p- też z 90%; angielski r- 85-89%; wos r- ciężko ocenić, ale tak 70-84% Możecie mi coś doradzić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Matura i nagła zmiana planów, pomocy :(
sprawdz co się liczy na UW , na zarządzanie, ekonomie, na jakies gospodarki przestrzenne czy gospodarcze stosunki międzynarodowe. Na te ostatnie na UŁ przyjmą Cię z Twoją maturą - aha a na sgh na pewno nie przyjmą CiĘ?
Matma była w tym roku trudna, i wielu ludzi jest zatrwożonych jakie będą ich wyniki. Być może sgh obniży progi, wymagania. Bo przecież nikogo by nie wzięli, a wszystkim slabo poszło.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Myślę że nie przyjmą, musiałabym mieć chociaż 20% więcej z matmy, nawet jak obniży się próg, to na pewno nie będzie drastycznej zmiany. 24% to jednak bardzo słaby wynik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Vanilla poczekaj na ostateczne wyniki, może nie będzie aż tak źle
![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli naprawdę (odpukać!) się nie dostaniesz, to pocieszę Cię, że mam sporo znajomych i znajomych znajomych, którzy skończyli licencjat na innych kierunkach i dostali się na II stopień na SGH ![]() ![]() ![]()
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() ![]() Ćwiczę od czasu do czasu ![]() Spełniam swoje małe marzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
a skąd wiesz za co Ci dadzą punkt na matmie, a za co nie? Ja też dostawałem biegunki po polskimR, bo po wyjściu czułem, że wsiadłem na konia i gdzieś poleciałem ze swoją interpretacją, ale tak naprawdę nie wiem ile % będę miał. Poczekaj na wyniki i wtedy się zdecyduj. Myślę, że na SGH spadną progi, bo podobno matma i fizyka na rozszerzeniu były trudne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Zaraz, to już nie trzeba dwóch języków na SGH i geografii/historii?!
Ok., sprawdziłam i może być teraz WOS, ale nadal są dwa języki a Ty masz podany tylko angielski.
http://oleosa.blogspot.com Kobiety-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie. Obiecuję, że nie będzie statystyki. Edytowane przez Tutli Czas edycji: 2014-05-11 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko niestety matmę można sobie dość wiarygodnie oszacować. Moja sis ma to samo, też panikuje, że nie dostanie się na SGH, bo "zwaliła" maturę z matmy rozszerzonej. Wg mnie przesadza, bo zrobiła 2/3 zadań, nawet jeżeli część ma źle, to nie wie dokładnie, jak wypunktują. O to, czy są w necie klucze odpowiedzi nawet nie pytałam, bo zbyt wnerwiona jest, a poza tym kuje teraz do kolejnych egzaminów, by ich z kolei nie zwalić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Mam drugi język, w czwartek piszę rosyjski rozszerzony, obstawiam że będzie jakies 90%.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Jak warszawa to masz na UW na WZ fir, na WNE się nie dostaniesz, na fir na sggw też za mało, może na ekonomię wystarczy na sggw. Jak nie Warszawa to może UEP, UE Wrocław? popatrz sobie na progi i kierunki, może coś wybierzesz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Hej, może jakoś pomoge, jak dam radę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Nie chcę Cię autorko załamywać, ale z tego co się orientuje, rocznik poprzedni musiał zdawać jeden język na poziomie rozsz i drugi (inny jezyk np. niemiecki), ale nie wiem czy na poziomie rozsz czy podst. I czy wos sie liczy to też nie pamietam, chyba był wybór miedzy geo a hist, najwyżej mnie oświecisz jak się coś zmieniło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Wos się liczy drugi język też ale ja zdaje i angielski i rosyjski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.