|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Co mam z tym zrobić?
Mam cykl miesiączkowy 36 dniowy, w 11 dniu cyklu uprawiałam seks z chłopakiem, to było 4 dni po zakończeniu okresu. Uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia, ale na 100% się nie spuścił, teraz oboje schizujemy, ja bardziej, co mam zrobić? Sama już nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Co mam z tym zrobić?
Cytat:
zrobić test - to zrobić. i zacząć się zabezpieczać jak nie chcecie w najbliższej przyszłości zostać rodzicami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
tylko czy test od razu pokaże ? po jakim czasie trzeba go zrobić? a moze isc jutro do ginekologa po tabletki po stosunku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie polecam i nie odradzam, ale tabletka po stosunku ma chyba sens do 48 godzin, choć można ją brać i do 72 po (ponoć), ale raz, że rozwala hormony a dwa, że po tych 48 godzinach już niewiele daje.
Myśleć przed a nie po- to tak odnośnie tego, co robić. Dokształcić się przed podjęciem współżycia bo chyba nie masz ugruntowanej rzetelnej wiedzy na temat własnej płodności i antykoncepcji. Zresztą nie ma cię co winić. Polska pod tym względem to chory kraj i edukacja seksualna leży i kwiczy a potem jest masa takich wątków jak Twój. Polecam wizytę u ginekologa prywatnie. Jutro z samego rana.
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
mam nadzieję, że jutro będzie gdziekolwiek miejsce wolne, pojde do ginekologa, moze cos doradzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, im wcześniej tym lepiej, ale generalizowanie, że po 48 h już niewiele daje jest naciągnięte. Poza tym escapelle powoduje również zmiany w błonie śluzowej macicy, które zmiejszają możliwość implantacji ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Skoro masz cykle 36 dniowe, kochając się w 11 dniu i zachodząc w ciążę musiałabyś mieć naprawdę pecha. Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji. Wątpię, żebyś była w ciąży. Wbrew pozorom nie jest tak łatwo w nią zajść
![]() Możesz iść do ginekologa, on Ci doradzi czy warto brać tabletkę PO. Na przyszłość zabezpieczajcie się!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- byłaś po tabletkę "po"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czytaj ze zrozumieniem- nie pisałam, że w ciąży nie będzie, tylko, że szanse są małe. Przecież nawet wytrysku nie było ![]() ![]() Ja się staram z mężem o dziecko od paru miesięcy, współżyjemy bez zabezpieczenia, z końcem w środku i nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Tabletki po działają do 72h, ale również są takie co działają do 120h. Oczywiście, im prędzej się weźmie, tym większe prawdopodobieństwo zadziałania, ale nie można stwierdzić, że nie ma sensu brania po którejś tam godzinie, niż te, które są podane na opakowaniu
![]() Do autorki wątku: pamiętaj, że tabletkę po może przepisać każdy lekarz, nawet weterynarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
tak już jest a te co nie mogą zajść i się długo starają wmawiają innym, że wcale się tak łatwo nie zachodzi, otóż zachodzi się bardzo łatwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Od sprzątania pokoju mam TŻ, ale dziękuję za troskę, doceniam ![]() Przypominam, że to Ty zaczęłaś na mnie naskakiwać, próbowałam prowadzić kulturalną dyskusję, ale na Twoje zaczepki nie będę tracić czasu, szkoda mi klawiatury ![]() Na szczęście mam opcję, żeby nie widzieć Twoich postów (lista ignorowanych) i właśnie z niej skorzystałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ma rację, są takie ellaone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.