![]() |
#1 |
BAN stały
|
religijny chłopak zabrania mi aktywności seksualnej
Błagam pomóżcie. Kilka miesięcy temu poznałam rewelacyjnego chłopaka. Jest czuły dowcipny przystojny i kochający mnie, niestety pojawił się problem. Jak byliśmy sami chciałam zainicjować seks między nami, ale nic z tego nie wyszło, przedstawił mi swoje poglądy religijne-katolickie, i stwierdził że do czasu ślubu nic nie będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: religijny chłopak zabrania mi aktywności seksualnej
Cytat:
osoba ktora zabrania czegokolwiek, prawadza do kosciola, wciska swoje poglady drugiej osobie to nie jest partner. a teraz zastanow sie czy pieniazki ci wynagrodza faceta ktory bedzie toba rzadzil.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No wiesz jak chcesz z nim byc to musisz przestac hahah
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jest jakimś fanatykiem religijnym, i nie pasujecie do siebie wcale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym się zastanowiła czy dwoje ludzi o tak różnym podejściu do strefy seksualnej ma szanse stworzyć fajny związek. Bo oboje macie prawo chcieć różnych rzeczy, tyle że one się wykluczają i kompromisu nijak nie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jak wspomniałaś, że chłop z bogatej rodziny, wakacje i prezenty ci funduje, to mi sie nasunęło na myśl, że to jakaś dziwna odmiana sponsoringu, tylko że tutaj facet ci płaci, za wstrzemięźliwość i powstrzymywanie się od grzechu.
Baaardzo żadko to pisze, ale mam wrażenie, że to jakaś prowokacja. Inna sprawa- dać się zaciągnąć do spowiedzi na chama, bo facet uważa, żeś grzeszna? Czy tylko dla mnie to mocno nienormalne ![]()
#7 |
Konto usunięte
|
Sposób pisania wygląda na trolla.
Jeśli się mylę, daj sobie dziewczyno spokój, niech sobie kolega znajdzie kogoś równie fanatycznego jak on, to będą mogli się wspierać w powstrzymywaniu od masturbacji ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... a jesteś dziewica?
Bo dziwne, żeby taki "czysty" chlop chciał sobie brać grzesznice.... |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Żadna odmiana sponsoringu ani fanatyk religijny, tylko facet który postępuje według swoich przekonań i swojej wiary, nie tylko mówi że to robi i bzyka na boku.
Sprawa jest prosta- facet szuka kobiety, która będzie wyznawała takie same przekonania jak on. Jeżeli czujesz się przez to nieszczęśliwa, to nic dobrego z tego nie będzie. Uważam że powinnaś go opieprzyć za to że ingeruje w tak osobiste dla Ciebie sprawy jak masturbacja i to jest sprawa Twojego sumienia, nie jego, więc niech Ci w tej sprawie da święty spokój. Jeżeli nie zrozumie to z nim zerwij. Wierze że to jest dobry facet i strasznie o Ciebie dba, ale uważam że dziewczyna podobno do niego może naprawdę być z nim szczęśliwa, obydwoje będą się wspierali w swoich postanowieniach i będą z siebie dumni że udało im się wszystko zrobić tak, jak o tym marzyli. Mimo tego że miałam kilku partnerów seksualnych, nie patrzę na takie związki krytycznym okiem. A tu od razu wyzywanie od fanatyków religijnych czy formy sponsoringu. W kulturze europejskiej, w której większość osób to chrześcijanie, takim szokiem jest fakt, że są ludzie którzy naprawdę starają się żyć według ich własnej wiary? Edytowane przez emma8 Czas edycji: 2014-05-22 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Jeżeli poważnie różnicie się światopoglądowo - nie stworzycie dobrego związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
and cigarettes
|
Rozstać się i powiedzieć baj-baj wakacjom i ładnym ciuszkom.
Nie rozumiem, co Ty w ogóle rozważasz. Macie radykalnie różne światopoglądy, podejścia do życia, więc nic z tego nie będzie. I dla mnie on wcale nie jest fanatyczny. Jest katolikiem, który podchodzi do wiary tak, jak każdy katolik powinien. Czyli przestrzega zasad i chce się wiązać z podobną osobą. Dziwne jest tylko to, że zamiast sobie taką znaleźć, to próbuje sobie taką zrobić z autorki. ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
A cała reszta? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fanatyk probuje wciskac ja innym i ich kontrolowac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym uważam, że nie da się stworzyć związku z kimś, kto nie szanuje wyborów drugiej osoby. Ty masz się do niego dostosować i kropka. Zdrowy związek tak nie wygląda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Nie jestem dziewicą, ale on twierdzi że moją przeszłość potrafi zaakceptować, i wybaczyć mi to co kiedyś robiłam. Mówi, że teraz nie tak łatwo poznać dziewczynę która nie popełniała błędów w przeszłości i on potrafi to zaakceptować, ale pod warunkiem, że się zmienię, że będę przestrzegać jego zasad którym jest wierny, bo jeśli nie to nie ma sensu nasz związek. Mi na nim zależy jest fantastycznym facetem i nie mam na myśli tylko pieniędzy. Potrafię żyć bez seksu do ślubu, ale brak masturbacji chyba nie przeżyję, a on chcę dziewczyny która nie jest uzależniona, która potrafi przetrwać rozłąkę kiedy wyjedzie, a sama myśl że jego dziewczyna zabawia się w tym czasie obrzydza go i nie potrafi być z taką osobą. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() A tak poza tym, niezły trolling. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-05-22 o 15:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Autorka i jej TŻ nie są małżeństwem, tylko dopiero się poznają i obwąchują.
Facet ma twarde przekonania i szczerze autorce powiedział jak wyobraża sobie ich związek i życie, a jest to wizja która nie podlega negocjacjom czy kompromisom. Po prostu- albo autorka je akceptuje, albo nie, przecież facet do związku jej nie zmusza. |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to jest chore ulegać takim naciskom. Nawet jeśli jesteś wierząca i zdajesz sobie sprawę, że źle robisz, facet mógłby to inaczej załatwić, np. spokojną rozmową, tłumaczeniem próbować zrozumieć twoje postępowanie i nakłonić do głębszej refleksji. Ale żeby kogoś ciągnąć na chama do kościoła i wycierać sobie gębę bogiem, misją nawracania, to dla mnie jest patologia i tyle. I dziwi mnie, że niektórzy nie widzą tej subtelnej różnicy, i usprawiedliwiają chłopaka. Do takich rzeczy, jak wiara, przestrzeganie zasad trzeba samemu dojrzeć, samemu chcieć się zmienić, a nie poprzez wymuszanie obietnic i mamienie kasą i prezentami za dobre sprawowanie. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Ona tez go chyba nie zmusza do związku z grzesznicą.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Patologia i podróbka mężczyzny. Lepiej uważaj bo może za tymi zasadami wiary mogą kryć się kompleks madonny i ladacznicy oraz malutki penisek.
Niech lepiej pozostanie twoim przyjacielem, a do pary znajdź sobie mężczyznę ![]() Oczywiście jest to fanatyzm i choroba. Ktoś ci napisał niżej, że on postępuje według swoich przekonań ale to nie są absolutnie jego przekonania, tylko zupełnie cudze, wywodzące się z bliskiego wschodu i wpajane mu od maleńkości. Żeby naprawić takie zwyrodnienia to raczej wiele miesięcy pracy, uświadamiania i wspólnego czytania książek edukacyjnych itd, żeby go naprawić. Szkoda twojego czasu.
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
❤ bee happy ❤
|
No wiesz, albo pieniążki albo seks
![]() Coś za coś.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
'Tradycyjni' sponsorzy jednak zapewniają i jedno, i drugie
![]()
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym ten związek zakończyła, bo ciężko się będzie powstrzymać od masturbacji osobie, która sama nie ma takich przekonań, że powinna przestać. Myślę, że jeśli on faktycznie jest fajnym facetem, to jak spotka dziewczynę z podobnymi przekonaniami do swoich stworzy szczęśliwy związek. A autorka niech spotka takiego, który będzie bardziej jak ona i powinno być ok. Ale wiem, pewnie jest strach, że już takiego nie spotka... spotkasz, nie bój się. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Proste jak budowa cepa:
Nie nadajecie się na związek, ponieważ różnią was poglądy religijno-etyczne. Dla mnie każda osoba, która ma dane poglądy zasługuje na szacunek i prawda jest taka, że jak z kimś chcesz stworzyć związek to musisz zdawać sobie sprawę z tego jakie wartości i zasady dana osoba reprezentuje. Jeśli się z nimi zgadzasz - very goood, jeśli nie to przyjaźń i nic więcej. Chyba, że natrafisz na liberała lub hipokrytę (a wśród KK jest ich większość). I nie nie jest tu winna żadna choroba, żadne zaburzenie a różnica światopoglądowa. Ja tam żadnej religii nie potępiam bo to wybór każdego z nas i powinniśmy te wybory szanować (tak samo jak ktoś woli wolny związek). |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ale czy to źle że facet się stara i na ukochaną pieniędzy nie żałuje? Nie wiem dlaczego osoby takie jak facet autorki mają przekichane w naszej kulturze. Zaraz sugestie że facet ją przekupuje żeby jednak zachowała wstrzemięźliwość, że ją kontroluje i nie wiadomo co jeszcze. Dlaczego nie można założyć że facet jest fajnym, dobrym człowiekiem, który stara się postępować najlepiej jak umie, a osobie którą kocha nieba by przychylił? Facet jest z zamożnej rodziny, więc stać go żeby zrobić sobie i dziewczynie odpoczynek. Bardzo dobrze że facet jest taki szczery wobec autorki i nie chce marnować sobie i dziewczynie czasu. I zastanawia mnie to, dlaczego w naszej kulturze osoby naprawdę wierzące są postrzegane tak strasznie negatywnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A co jesli po slubie nie dopasujecie sie pod wzgledem seksu?
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- homoseksualistami - parady równości, pedofilia w KK - transseksualistami - szkarady typu "Kobieta z brodą" - korwinistami - wygłupy JKM - ateistami - ciągłe gnębienie ludzi innych poglądów i wiele innych.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
A jakie kompromisy mogą być w tej sprawie, skoro on uważa masturbację za grzech i jej nie akceptuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Związek i wspólne życie opierają się na negocjowaniu i kompromisach. Jeśli coś dla Ciebie nie podlega necjocjacjom, znajduje się poza możliwością kompromisu - nie wchodzisz w związek. Proste. Wchodząc w związek akceptujesz swojego partnera/swoją partnerkę, a nie rozpoczynasz tresurę do uległości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.