|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
zatrudniłybyście kogoś takiego?
Moja siostra szuka niani i trafiła na ogłoszenie 16to latki, wydaje się być w miarę normalna jak na ten szalony wiek. Oferuje naukę języka zamiast ogladania telewizji (hiszpański, niemieci, angielski) o stawce nic nie pisze, ale ogólnie zastanawiamy się czy jest sens brania tak młodej osoby, niby jest napisane że dzieci ją lubią, ona dzieci lubi no ale... zatrudniłybyście taką osobę? nie chce oddawać siostrzeńca byle komu, głownie o weekendy nam chodzi
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: zatrudniłybyście kogoś takiego?
Najlepiej umówić się z nią na rozmowę i wtedy podczas niej można wypytać i sprawdzić czy jest to osoba odpowiedzialna czy nie.
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
nie wierzę w 16 latkę znającą biegle 4 języki
jeśli by tak było to nie szukałaby pracy jako niania wiec to bym potraktowala jako ciekawostkeale może jak się sprawdzi, czemu nie? |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w wieku 17 lat byłam zatrudniona jako niańka do 1,5 chłopca
Ja osobiście spróbowałabym ją zatrudnić, ale po rozmowie wstępnej i może jakiejś niezapowiedzianej wizyty w ciągu pierwszych dni.
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
A jak to wygląda po względem prawnym?
Dopóki wszystko będzie dobrze, to super (dziewczyna pewnie będzie zaangażowana, pełna entuzjazmu, itd.). Ale co w sytuacji, kiedy zdarzy się wypadek? Chodzi mi zarówno o kwestię odpowiedzialności (kto będzie winny?) jak i o to czy dziewczyna np. zna zasady pierwszej pomocy, czy nie spanikuje w razie zagrożenia, itd. |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Przede wszystkim powinnaś zacząć od rozmowy z nią i wybadania co faktycznie umie. Przygotuj sobie jakiś zestaw pytań i zobacz jak na nie odpowie oraz zareaguje.
Co do prawa, to nie mam pojęcia jak jest z zatrudnianiem nieletnich. |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Jak ma co najmniej 16 lat,to może być zatrudniona, tak przynajmniej mi się wydaje.
Także radzę umówić się z dziewczyną, porozmawiać i przekonać się czy się nadaje. Może ma młodsze rodzeństwo, kuzynów którymi się opiekowała i ma jakieś doświadczenie Nie skreśliłabym osoby tylko dlatego,że jest młoda.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
To zależy ile mały ma lat. Nie wiem czy dziewczyna w wieku 16 lat będzie umiała zachować trzeźwość umysłu w każdej sytuacji, a dzieci wiadomo różne pomysły mają.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.

jeśli by tak było to nie szukałaby pracy jako niania wiec to bym potraktowala jako ciekawostke