|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Praca dla studentów
Mam pytanie...studiuję Architekturę, właściwie ostatni rok. Na internecie przez przypadek znalazłam ogłoszenie Pani, która chciałaby zaaranżować swoje mieszkanie. Postanowiłam, że napiszę do niej i przesłałam dotychczas wykonane aranżacje (dla znajomych) Pani jodpisała, jest zainteresowana. Nie wiem jak to rozegrać. Napierw zadziałałam a teraz mysle :P Mianowice praca byłaby przez internet bo dzieli nas 200 km. Tylko jak? wziąć zaliczkę? potem resztę? robił ktoś tak? Boję się, że mnie oszukają.
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Praca dla studentów
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;46483146]myślę, że podstawą jej tutaj skonstruowanie umowy o dzieło, w której byście się dogadały co i jak.[/QUOTE]
A można skonstruować taką umowę jesli ja nie mam firmy?
|
|
#4 |
|
Work, work, work
|
Można, wtedy jest to umowa o dzieło dwóch osób fizycznych nieprowadzących dz.gosp., z tym, wykonawca musi się z tego rozliczyć, wykazując dochód w PIT-36.
Poczytać o tym możesz np. w Ustawie o podatku dochodowym os. fizycznych z dn. 26.07.1991r. lub w skrócie np. tutaj: http://www.podatki.gofin.pl/17,1,61,...izycznymi.html
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.