|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Studia dzienne prywatne, gorsze od uczelni publicznej?
Mam pewien wewnętrzny niesmak do uczelni prywatnych, jakoś tak wszędzie krąży, że są gorsze, czy ma to jakieś uzasadnienie? Właśnie muszę wybrać studia, chciałam iść na projektowanie gier i przestrzeni wirtualnej, które są w polsko japońskiej szkole technik komputerowych, ale strasznie mnie drażni, że kurcze jest prywatna ! Nie wiem mam jakieś takie wewnętrzne ambicje, żeby dostać się do uczelni publicznej, ale typowa grafika na ASP totalnie mnie nie interesuje.
Czy te ploty które krążą, że prywatne są gorsze są prawdziwe? Może ktoś z Was jest na tej polsko- japońskiej uczelni i mógłby mi przybliżyć jak tam jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Studia dzienne prywatne, gorsze od uczelni publicznej?
Krąży taka opinia bo rzeczywiście tak jest, że większość prywatnych jest dużo gorszych niż publiczne. Polsko Japońska.. w Warszawie ma raczej opinię tej lepszej prywatnej, myślę, że nie masz się czym martwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Są różne prywatne uczelnie. Są jakieś wyższe szkoły biznesu czy inne humanitasy, które mają opinię fatalną. Ale jest też np. Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej o której - jeśli chodzi o stricte psychologię - słyszałam raczej dobre opinie. Dlatego nie warto się tylko tym kierować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Faktem jest, że każdy z nich jest zainteresowany programowaniem, sieciami, bazami danych itp. więc to na pewno też powoduje, że mają niezłą wiedzę. Ogólnie opinia o uczelni jest dość dobra. Co do opinii o pozostałych uczelniach prywatnych to np. koledzy po Koźmińskim są zadowoleni i pracę znaleźli bardzo szybko. Ale już szkoły typu Wyższa Szkoła Mydła i Powidła w Wiórkowie, czyli typowe szkoły uczące wszystkiego i niczego, powstające jak grzyby po deszczu, można sobie darować. Lepiej iśc na jakiś kurs. Niestety problem taki jest wg mnie również na uczelniach publicznych, bo systematycznie widzę jak poziom się obniża, ale to jak zawsze kwestia np. kierunku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli nie przerażają Cię koszta (chociażby legendarne 1000 zł wpisowego) to startuj śmiało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Też myślę, że nie ma co się przerażać, że szkoła jest prywatna
![]() ![]() Wiesz co, ważne jest, żeby znaleźć idealny kierunek dla siebie, a nie patrzeć, czy jest to uczelnia prywatna czy publiczna. Zazwyczaj te "gorsze" szkoły prywatne nie mają ciekawych i innych kierunków niż na uczelniach publicznych. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- http://www.perspektywy.pl/portal/ind...87&idRanking=2 Przeczytaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Serdecznie dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi!
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.